Milli takıma çağrılmadı! Deschamps'tan Boey açıklaması

Galatasaray'ın başarılı sağ beki Sacha Boey, Fransa Milli Takımı kadrosunda yer almadı. Didier Deschamps, kadro tercihiyle ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 05.10.2023 16:48 GÜNCELLEME 05.10.2023 19:42
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Hollanda ve İskoçya ile oynayacağı Euro 2024 Elemeleri maçlarının kadrosu açıklandı.

Aday kadroda, sarı kırmızılı takımın yıldız sağ beki Sacha Boey, yer almadı.

Didier Deschamps, Boey ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sacha Boey gibi sağ bek oynayan ve takip ettiğimiz başka futbolcular da var. Sacha Boey'i takip ediyoruz. Bu alanda rekabet olacak. Fransa Milli Takımı için şu an doğru kadro seçtiğimi düşünüyorum. Çok sayıda üst düzey oyuncumuz var. Fakat yeni tercihlere kapımız açık." ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu, hem yaptığı paylaşımlarla hem de daha önceki söylemleriyle Milli Takım'da oynamak istediğini dile getirdi. Kadro açıklanmadan önce kum saatini izleyen bir çizgi film karakterli görsel paylaşan Boey, milli takımı ne kadar istediğini açıkça belli etti ancak hayaline kavuşamadı.

FRANSA'DA ORTALIK KARIŞTI

Öte yandan Fransız futbolseverler, Sacha Boey'in Fransa Milli Takıma çağrılmamasına tepki gösterdi. Galatasaraylı taraftarlar da Deschamps'ın kararına ağır şekilde eleştirdi. Bazı futbolseverler, Sacha Boey'in Türkiye'de oynamasının yanı sıra Müslüman olduğu için kadroya alınmadığını iddia ettiler.

İşte o paylaşımı:

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Kayı boylu 6 ay önce Şikayet Et
    Boy Fransa milli takıma çağırmama nedeni galiba MÜSLÜMAN OLMASI.
    Cevapla
  • bulut 6 ay önce Şikayet Et
    ne alaka kadroda başka müslüman oyuncular da var.
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    kesinlikle Müslüman olduğu ve Türkiye de oynadığı için kadroya almamışlardır, Manchester maçını izleyen kör veya art niyetli olması lazım ki davet etmesin. Türk Milli takımına Melisa Vargas gibi alabilsek enaz 10 yıl hizmet eder Sacha Boye
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    hemen Türk vatandaşı ol aslan parçası
    Cevapla
  • Cemal Serbest 6 ay önce Şikayet Et
    Sacha Boey i TÜRK MİLLİ TAKIMIMIZA Davet Edelim.Müslüman Kardeşimize Destek Olalım.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bence yanlış yapıyor müslüman Bir futbolcunun Fransa gibi Afrika'da sömürgeci bir düzen kuran müslümanlari katleden bu barbar ülkenin formasini giymek utanç vericidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle