TFF Başkanı, Kuntz'un neden gönderildiğini açıkladı!

Stefan Kuntz'un ayrılış süreci hakkında konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Alman hocanın yaptığı açıklamaların yol ayrımındaki en büyük nedenlerden biri olduğunu söyledi.

GİRİŞ 27.09.2023 15:40 GÜNCELLEME 27.09.2023 16:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü görevi için İtalyan teknik adam Vincenzo Montella ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Vincenzo Montella ve TFF yönetim kurulu üyeleri katıldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Vincenzo Montella'nın imza töreninde Stefan Kuntz'un ayrılış süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:

"Bildiğiniz üzere geçen hafta eski teknik direktörümüz Stefan Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yollarımızı ayırdık. Stefan Kuntz'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında ona başarılar diliyorum. Yine geçtiğimiz hafta yeni teknik direktörümüz Montella ile anlaştığımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Bu güzel aileye hoş geldin diyorum. Bu çok önemli görevinde başarılar diliyorum."

"KUNTZ'UN AÇIKLAMALARI TALİHSİZDİ"

"Kuntz ile yapılan sözleşme, bizim yönetimimiz tarafından yapılmamıştı. Biz de istikrar olması adına Kuntz ile devam ettik. Özellikle Faroe Adaları maçı sonrası büyük bir tepki vardı hatırlarsanız. Ermenistan maçı berabere bittiğinde ben yine aynı şekilde hocamızla devam edeceğimiz yönünde söyledim. Orada Kuntz suçlu dendi, ben hayır, öyle bir şey yok, herkesin payı var dedim. Japonya maçı öncesi yine aynı şeyi söyledim. Bu maç, bir hazırlık maçı, hocamız yeni ve oynatmadığı oyuncuları oynatacak, sonuçtan bağımsız hocayla devam edeceğiz dedik. Maçtan sonra hocamızın futbolcuları kamuoyu önüne atacak şekilde suçlayıcı ifadeleri, bana kimse sahip çıkmıyor sözleri çok şanssızdı."

"SIKINTI OLACAĞINI GÖRDÜK"

"Biz şunu gördük, hocamızın yaptığı açıklama futbolcular ve teknik heyet arasında sıkıntı yaratacağını gördük. Önümüzde 3 tane kritik maç var. Bir takımın başarılı olması, aile olması gerektir. Ailenin parçaları yönetim, teknik heyet ve futbolculardır. Aslında en önemli iki ekip futbolcular ve teknik heyet. O yüzden böyle bir ayrılık planladık. Aslında öncesinde biz sahip çıktık ve devam ettik. Bu kararı alırken Türk hocaların yetersizliği diye bir şey söz konusu değil. Geçmişte Türk hocalarımız başarılı sonuçlar aldılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsi kıymetli ve değerli. Milli Takım da çok değerli. Burada görev alan hocalar da çok değerli, Stefan Kuntz dahil. Yoksa Milli Takımın başına getirilmezlerdi."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 9
  • CimBomBom 7 ay önce Şikayet Et
    Hoca açıklamaları yaptıktan sonra sizin yaptığınız açıklamalar hocayla devam edeceğiz şeklindeydi sayın Büyükekşi, sizde istifa edin bana kalırsa zira ülke futbolu adına yaptığınız tek icraat yok! Onlarca klas direktörümüz var. Fenerliymiş, Beşiktaşlıymış, Galatasaraylıymış ayrımı yapmıyorum hepsi futbolumuzun değerleri. Şimdi bizim süper futbolcular İtalya milli takımı gibimi oynayacak?
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    italyan hoca'nin Sergen den aykut,rıza hocadan ne fazlası var Allah aşkına.
    Cevapla
  • Ümit 7 ay önce Şikayet Et
    TFF ye sormak lazım Vincenzo Montella neden alındı diye?
    Cevapla
  • Kemal 7 ay önce Şikayet Et
    Sen burda oldukça düzelmez. Senin yönteminle olmuyor anla artık. En kral hocayı getir yine olmaz. Çünkü ekibin milli değil, almancı.
    Cevapla
  • Abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    Yerli Hoca kim.Fatih Terim mi veya diğerleri denenmedi mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle