Montella 3 yıllık imzayı attı! İşte ilk sözleri

A Milli Futbol Takımı yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, düzenlenen imza töreni ile 3 yıllık mukaveleye imza attı. İtalyan çalıştırıcıya ayrıca U21 Milli Takımı sorumluluğu da verildi.

GİRİŞ 27.09.2023 14:51 GÜNCELLEME 27.09.2023 16:31
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella dönemi resmen başlıyor. TFF, İtalyan teknik adam için imza töreni düzenledi.

İmza töreninde öncelikle söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz üzere geçen hafta eski teknik direktörümüz Stefan Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yollarımızı ayırdık. Stefan Kuntz'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında ona başarılar diliyorum. Yine geçtiğimiz hafta yeni teknik direktörümüz Montella ile anlaştığımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Bu güzel aileye hoş geldin diyorum. Bu çok önemli görevinde başarılar diliyorum.

Sayın Montella'nın futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Disiplinli, parlak ve geleceği olan bir futbol adamı. Adana Demirspor'un teknik direktörlüğü görevini başarıyla yerine getirdi. Hem başarısı hem saha dışındaki tutum ve davranışlarıyla kendisine sevgi ve saygı duyulmasını sağladı. Buradan gittiğinde Türkiye ile ilgili övgü dolu açıklamalar yaptı. Ne kadar mutlu olduğunu kamuoyuyla paylaştı.

Şimdi de aynı istikrarı Milli Takım için göstermesini bekliyoruz. Bu görev, son derece saygın ve anlamlı bir görev."



"3 YILLIK ANLAŞMA YAPTIK"

"Sayın Montella ile 3 yıllık bir anlaşma yaptık. Montella'nın liderliğinde büyük başarılara imza atmayı diliyorum. Hocamıza başarılar diliyorum."

U21 MİLLİ TAKIMI DETAYI

"Ümit Milli Takımımızın kontrolü de hocamızın elinde olacak. Havuzumuzu genişletmek istiyoruz. Hocamız da bu konunun sorumlusu olacak."

"2 TÜRK YARDIMCI ADAYIMIZ VAR"

"Teknik ekipte Türk yardımcı hocalar olacak. 2 adayımız var. Daha görüşmeler gerçekleşmedi. Gerçekleştikten sonra oturup hocamızla beraber karar vereceğiz. Gelecek hafta konuyla ilgili açıklamayı yapacağız."

"MONTELLA TÜRKİYE'DE KALACAK"

"Hocamız Türkiye'de kalacak. Sadece İstanbul ve Trabzon'da maç izlemeyecek. Anadolu'nun her yerinde maçları izleyecek."

"TÜRK HOCALAR YETERSİZ DEĞİL"

"Bu kararı alırken Türk hocaların yetersizliği gibi bir şey söz konusu değil. Geçmişte Türk hocalar çok başarılı sonuçlar aldılar. Hepsi son derece kıymetli. Kuntz da dahil. Biz yerli-yabancı hoca olarak düşünmedik, sürdürülebilir bir başarı yakalamak istiyoruz."

"21 yıldır Dünya Kupası'na gidemiyoruz. Yerli de çalıştırmış olmamış, yabancı da çalıştırmamış olmamış. Kişileri yerli ya da yabancı diye tartışmak yerine işin temeline inmemiz lazım."

"KUNTZ'UN AÇIKLAMALARI SORUN YARATABİLİRDİ"

"Stefan Kuntz'un son açıklamasının futbolcularla hocamız arasında sorunlar yaratacağını düşünerek ayrılık kararı aldık. Çünkü önümüzde çok kritik maçlar var."



Büyükekşi sonrası söz alan Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop şöyle konuştu:

"Başarılı olmak için yeni kararlar aldık ve bu kararlar neticesinde Montella ortaya çıktı. Hedefimiz EURO 2024'e katılmak. Almanya'daki vatandaşlarımızla orada bir araya gelmek istiyoruz. Umarım 2024 Almanya turnuvasına katılarak her şeyi telafi edebiliriz."

"HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN KABUL ETTİM"

Son olarak söz alan Vincenzo Montella'nın ifadeleri ise şu şekilde:

"Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Türkçe konuşamadığım için kusura bakmayın, henüz Türkçe konuşacak seviyeye gelemedim.

Öncelikle bu ülkede çalıştığım için çok mutluyum. Bütün taraftarlara mutluluk getirmek istiyoruz. Almanya'daki turnuvada da taraftarlarımıza mutluluk yaşatma hedefindeyiz.

Hiç tereddüt etmedim bu görevi kabul ederken. Genç ve kaliteli bir takıma sahibiz. Bu gururlu duyguları, milli duyguları biz de sahada herkese geçirmek ve mutluluklar yaşatmak istiyoruz. Önemli bir sorumluluk ama bunu gerçekleştirmek için buradayız.

2 yıldır Türkiye'deyim. Duyguları, kültürü daha iyi anlıyorum. Bu duygular İtalya'dakiyle benzer, bana çocukluğumu hatırlatıyor. Beni eleştirenler de olacaktır elbet ama ben her zaman en iyisini yapmaya çalışacağım. Bir kulübü temsil etmiyorum. Her maçı izleyerek, analiz ederek en iyisini yapmaya çalışacağız.

Takım ruhu bizim için çok önemli, bunu sahaya yansıtmalıyız. Futbolcular takımlarındaki ruhu, milli takıma da geldiğinde yansıtması lazım. Biz de bunu sağlamak için burada olacağız. Bu formayı giymek bir hediye değil, bir prestijdir. Çok önemli bir ulusu temsil ediyoruz. En iyisini yapmaya çalışacağız.

KUNTZ'UN SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLECEK Mİ?

Sistem için bir düşünceye sahibim ama bunları geliştiriyoruz. Sadece bir sistem olarak değil bir oyun metodu üstüne çalışacağız. Zaten 2 yıldır burada olduğum için çoğu oyuncuyu tanıyorum. Üstüne kendi fikirlerimi koyarak geliştirmeye çalışacağım.

Tabii ki maçları izledik. Bizim de gördüğümüz şeyler var. Her antrenör daha iyisini yapmak ister. Kuntz için saygıdan dolayı şunu beğenmedim diyemem ama oyun kurulumu ve pozisyon dağılımıyla ilgili birkaç şey belirledik kafamızda. Bu bağlamda yeni bir sistem planlıyoruz."

"ÇALHANOĞLU VE BİRKAÇ OYUNCUYLA KONUŞTUM"

"İlk hedefimiz geleceğe bakmak. Tarihi biliyoruz. Buraya gelmeden önce başkanımızla, Hamit Bey'le ve Mustafa Bey'le konuştum. Takım kaptanı olduğu için Hakan Çalhanoğlu ve birkaç oyuncuyla da konuştum."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • Ekrem bey 6 ay önce Şikayet Et
    Futbolcular milli, hoca gayri milli, takım nasıl motive olacak?
    Cevapla
  • Tamer 7 ay önce Şikayet Et
    Tff türk milli takımına zarar vermeye ısrarla devam ediyor. Üzücü ama gerçek.
    Cevapla
  • emin bey 7 ay önce Şikayet Et
    Türk futbolcu oynayamıyorsa hoca döverek mi oynatacak.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Oldu olan tff yönetiminede alın birçok Türkiye sevdalısı yerli hocalarımız var Yılmaz Vural mesela verin şu milli takımı adama adam bizimle ağlıyor bizimle gülüyor türkoğlu Türk
    Cevapla
  • Alperen 7 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki yabancı hayranlığı bitmedikce .... Gelem gideni aratır.... Çok sürmez.... Tazminat ödemeye meraklıyız... Yılmaz Vural bu adama futbolun alfabesini öğretir... Yazık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle