Montella'nın maaşı belli oldu! Okan Buruk ve İsmail Kartal'ı 2'ye katladı

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella'nın maaşı belli oldu.

GİRİŞ 22.09.2023 09:53 GÜNCELLEME 22.09.2023 10:09
Bu Habere 260 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, son olarak Adana Demirspor'da görev yapan İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile 2026 yılına kadar anlaşmaya vardı.

BURUK VE KARTAL'I GEÇTİ

Gelen bilgilere göre Montella, bonuslar hariç yıllık 1.8 milyon Euro (52 milyon lira) maaş alacak. 49 yaşındaki hocanın kazancı, Okan Buruk (27 milyon TL) ve İsmail Kartal'ı (25 milyon TL) geçmiş durumda.

21. yabancı teknik direktör

A Milli Futbol Takımı’nı bugüne kadar 26’sı Türk, 20’si de yabancı olmak toplam 46 teknik direktör çalıştırdı. Stefan Kuntz’un yerine gelen Vincenzo Montella, milli takım tarihinin 21. yabancı teknik adamı oldu.

4. İtalyan çalıştırıcı olacak

A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, millileri çalıştıracak 4. İtalyan antrenör olacak. Ay-yıldızlılarda daha önce İtalyan teknik adamlar Sandro Puppo, Giovanni Varglien ve Leandro Remondini görev yaptı.

VINENZO MONTELLA KİMDİR?

49 yaşındaki İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, kariyeri boyunca Roma, Cagliari, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Sevilla ve Adana Demirspor'da görev yaptı. Kariyeri boyunca 431 maçta teknik direktörlük yapan Montella, bu maçlarda 194 galibiyet, 101 beraberlik ve 136 mağlubiyet alarak 1.58 puan ortalaması yakaladı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 260
  • Hüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede yabancılar ne başarısı varda böyle milyon dolar maaş ödeniyor yazıklar olsun böyle anlayışa
    Cevapla
  • Hüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir para ne alka veriliyor ondan sonra vergiler gelince ödeme devlet bizi af et yazıklar olsun böyle anlayışa
    Cevapla
  • Redbull 7 ay önce Şikayet Et
    Bakalım ne zaman gönderiyolar,sorun teknik drektör değil futbolcularda
    Cevapla
  • İsmail 7 ay önce Şikayet Et
    Senede on oniki maç yapacak birine bu kadar parayı vermek israftır.Bunun üçte biri paraya bu işi yapacak bir çok yerli teknik adam var.Bu parayı tff Başkanı cebinden versin.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Sarı 7 ay önce Şikayet Et
    Voleybol da italyan futbolda italyan sorarsan yerli ve milli'ler hele maaş a bakınız bu ülkede 10 milyon kişi 7.500 tl, 15 milyon kişi asgari ücrete talim ederken sizler milyon dolarları yabancılara verin maça gidiyor protesto ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle