Türkiye maçı öncesi Hırvatistan'a soruşturma açıldı!

UEFA, Letonya maçında taraftarlarının ırkçı davranışı nedeniyle Hırvatistan hakkında soruşturma başlattı. Hırvatistan, 12 Ekim'deki Türkiye maçında seyircisiz oynama cezası alabilir.

GİRİŞ 13.09.2023 16:45 GÜNCELLEME 13.09.2023 17:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

HNS'den yapılan açıklamada, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda Letonya ile 8 Eylül'de Hırvatistan'ın Rijeka kentinde oynanan karşılaşmada bazı taraftarların Hırvat milliyetçi (Ustaşa) bayrağı açması üzerine, UEFA'nın disiplin süreci başlattığı belirtildi.

HNS'nin, Hırvat taraftarların daha önceki ayrılıkçı davranışları nedeniyle denetim altında olduğunun anımsatıldığı açıklamada, "Bu yeni durum, kendi sahamızda seyircisiz maç oynama cezasını getirebilir. Kendi sahamızdaki ilk karşılaşmamız 12 Ekim'de." ifadelerine yer verildi.

Irkçılığa Karşı Futbol Ağı (FARE) tarafından Hırvat taraftarların arasında Hırvat milliyetçi bayrağını birkaç kez açan kişilerin tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, "İlk yarının sonunda 2 kişinin söz konusu bayrağı kaldırdığı tespit ediliyor ve güvenlik güçlerine teslim ediliyorlar. HNS de olayın ardından hemen mahkeme sürecini başlattı ve UEFA'ya ilgili kişilerin cezalandırılacağını iletti." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu bayrağın stada sokulması noktasında üçüncü bir kişiden de yardım alındığının tespit edildiği belirtilerek, "Ne yazık ki 3 kişinin olumsuz davranışı nedeniyle o gün karşılaşmayı izleyen tüm taraftarlar da olumsuz etkilendi." denildi.

UEFA, daha önce de bir Yunan taraftarın ölümüyle sonuçlanan AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle Dinamo Zagreb taraftarlarının, takımlarının bu sezon Avrupa kupalarındaki deplasman maçlarına gitmesini yasaklamıştı.

Yunanistan'ın AEK ile Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımları arasında 8 Ağustos'ta oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçından önce taraftarlar arasında kavga çıkmış ve bıçaklanan 29 yaşındaki AEK taraftarı Mihalis Kaçuris hayatını kaybetmişti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 11
  • yorumsuz 7 ay önce Şikayet Et
    ilk maçta bizim seyircimizle dolu idi stat. Sonuç olarak bizim sahamızda ve seyircimizin önünde bizi yenmekten imtina etmediler. Sanırım kendi evlerinde de güzel bir şekilde yenerler.
    Cevapla
  • Güzel insan 7 ay önce Şikayet Et
    öyle bir şey olmasın..çünkü bu sefer dahada öfkelenip eski İngiltere maçları gibi sonuç çıkar akıllı olun sessiz durun nasıl olsa berabere bitecek
    Cevapla
  • cikkuş 7 ay önce Şikayet Et
    Ozaman 6 -7 yerine 2-3 yeriz iyi
    Cevapla
  • Salih Tuğra 7 ay önce Şikayet Et
    4-5 yiyip geliriz.
    Cevapla
  • Xyz 7 ay önce Şikayet Et
    Ceza alsa ne olacak. Kazanma ümidim yok. Evinde ermenistanla berabere kal. Hırvatistan ceza alsın diye bekle. Komik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle