Şok mağlubiyet sonrası Stefan Kuntz'dan flaş açıklama!

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Her mağlubiyet insanı üzer. Hem rakibi, hem de saha denediklerimizi dikkate aldığımızda, bu mağlubiyet bizi çok ileri götürecek." dedi.

Şok mağlubiyet sonrası Stefan Kuntz'dan flaş açıklama!
Şok mağlubiyet sonrası Stefan Kuntz'dan flaş açıklama!
GİRİŞ 12.09.2023 17:55 GÜNCELLEME 12.09.2023 17:55
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımımız, Belçika'da oynanan hazırlık maçında Japonya karşısında 4-2'lik şok bir mağlubiyet aldı.

Karşılaşmanın ardından Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz'un açıklamaları şu şekilde:

"Fizik yönünden Japonya ile mücadele edemedik"

"İlk yarı çok kötüydük. Rakibe sırtı dönük dikkat etmemizi ve geçiş oyununda çok şiddetli olduklarını söyledik. 3 golü de böyle yedik. Bireysel hatalar da vardı. Fizik yönünden Japonya ile mücadele edemedik. Ama maç sonunda istediğim duruma geldim. Maçta bazı bulguları, oyuncuları görmek istiyordum. Onlarla ilgili ve oyunumuzla ilgili fikir edindik. Ders çıkaracağız. Pozitif bir şeyle bitirelim, Bertuğ Yıldırım kesinlikle bu maçların galip oyuncusu."

"Her mağlubiyet insanı üzer"

"Her mağlubiyet insanı üzer. Hem rakibi, hem de saha denediklerimizi dikkate aldığımızda, bu mağlubiyet bizi çok ileri götürecek."

"Hırvatistan maçına daha iyi çıkacağız"

"Kulakları tıkmaktansa, gözleri açmak çok daha önemli. Hırvatistan maçına çok daha iyi, çok daha hazır çıkacağımızı düşünüyorum. Bu maçın önemi tam olarak bu."

"Hem hayal kırıklığı yaşıyorum hem de mutluyum"

"Fiziki yönden bazı oyuncularımız Japonya ile yarışamadı. Bu maçı oynadığımız için çok mutluyum. Devreden sonra çok iyi çıktık. Bu maçı kazanabileceğimizi gösterdi takım. 3-2'den sonra bir gol daha bulabilirdik, pozisyonlarımız vardı. Hem hayal kırıklığı yaşıyorum hem de mutluyum. Bu maçta gördüklerim, beni Hırvatistan maçına çok daha iyi hazırlayacak."

"Arda Güler'de de benzer şeyi yaşadık"

"Eğer hoca ile ilgili insanlar olumlu bir şey söylemek istiyorlarsa, 'Genç oyuncuları maçlarda ne zaman oynatacağını bildiği' olabilir. Arda Güler'de de benzer şeyi yaşadık. Doğru zamanda oynattık ve karşılığını çok güzel şekilde aldık."

"Fizik olarak oyunculara yardımcı olamıyoruz"

"Fizik olarak oyunculara yardımcı olamıyoruz, bunu kulüplerinde geliştiriyorlar. Biz onlara tavsiyelerde bulunuyoruz. Bazı oyuncular buna çok önem vermiyorlar belli ki. Ama bazı oyuncular ise üzerinde çalışıyorlar ve bunu çok ciddiye alıyorlar."

"Bazı oyuncular taktiksel koşuları yapmadı"

"Hırvatistan maçına kadar birçok maç oynayacaklar. Bazıları yeteri kadar süre alamadığı için belki de tempoyu yakalayamadılar. Bir şeyleri Milli Takım olarak elde etmek ve başarmak istiyorsak, herkes kendini ve oyunu geliştirmesi için bir şeyler yapmalı! Ermenistan maçında bazı oyuncular 12 KM üstü koştu. Bu artık standart diyebiliriz. Bu maçta hava çok sıcaktı. Bazı oyuncular taktiksel koşuları yapmadı."

"Kimse hocayı korumuyor"

"Taraftarın söylediklerini de Türkçemle anlıyorum. Geçen seneden beri kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan soru işareti olan hoca! Ama kesinlikle konu bu değil. 20 maç yaptık, 5'ini kaybettik. Bunlar sıralamada üzerimizde olan takımlar. Üzerinde çalışmamız gereken başka konular."

"Japonya ile aynı seviyede değiliz"

"Japonya ile aynı seviyede değiliz. Onlar bizden çok daha iyi oynadı."

"Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil"

"Benim sorumluluk alanım oyuncular. Ben, oyuncularımdan bazı şeyleri beklerim. Oyuncular da A Milli Takım için %100'ünü verecek seviyeye gelmeli. Ben milli oyuncuydum, Almanya'da oynadım. Alman hocası olarak Türk Milli Takımı başında kenardaysam, bu maçları kazanmak için oradayım! Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor harcıyoruz. Bizim tek hedefimiz Türk Milli Takımı'nı geliştirmek. Bunun için gururluyuz. En çok canımı acıtan konu, oyuncularım %100'ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil!"

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 67
  • Kartal 7 ay önce Şikayet Et
    Kulübünde oynamayan fizik gücü kondisyonu olmayan hazır olmayan topçuyu milli takıma alayacaksin alırsa da böyle mız mız etmeyeceksin terbiyesiz adamlar torpille oyuncu alıp sonra ağlıyorsun uz az bı utanmaniz var ise istifa ediniz
    Cevapla
  • Erol 7 ay önce Şikayet Et
    Ya bı gönderin artık bu adamı yerin dibine girdik.
    Cevapla
  • Vatandas 7 ay önce Şikayet Et
    Biz bu kafayla daha cok hoca kovariz
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    utanmamız lazım japonlar yirmi beş sene önce topu görseydi atom bombası zannederdi şu an geldikleri noktaya bakın sözde yüz yirmi yıllık futbol ülkesiyiz yazıklar olsun futbolu yönetenlere
    Cevapla
  • istifaaa 7 ay önce Şikayet Et
    sülük gibi yapisti hamit ve stefan defolun gidin ne yüzsüz heriflersioniz hicmi gurur yok side hamit defol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle