Pele'nin rekorunu kıran Neymar tarihe geçti!

Brezilya Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu rekorunun yeni sahibi, efsane oyuncu Pele'yi geçen Neymar oldu. Yıldız futbolcu, Pele'nin rekorunu kırmasıyla ilgili olarak "Bu rekoru kırabileceğimi, hiç hayal etmemiştim." dedi.

Pele'nin rekorunu kıran Neymar tarihe geçti!
Pele'nin rekorunu kıran Neymar tarihe geçti!
GİRİŞ 09.09.2023 14:06 GÜNCELLEME 09.09.2023 15:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Brezilya'nın Bolivya'yı 5-1 yendiği maçta iki kez ağları sarsan 31 yaşındaki oyuncu, toplam milli takım gol sayısını ise 125 maçta 79'a çıkardı.

Brezilya Milli Takımı'nda 92 karşılaşmada 77 golü bulunan ve geçen yıl hayatını kaybeden Pele'yi geçerek adını ülke tarihine yazdıran Neymar, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bu rekoru kırabileceğimi, hiç hayal etmemiştim. Pele veya başka bir milli oyuncudan daha iyi olduğumu düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Brezilya Futbol Federasyonu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kral'ı gol sayısında geçtiğin için tebrikler Neymar. Pele, eminiz ki bugün seni bolca alkışlamıştır." ifadelerini kullanıldı.

Barcelona'dan Paris Saint-Germain'e (PSG) 2017'de 222 milyon avro karşılığında geçerek bonservisine en yüksek miktarda ödeme yapılan oyuncu rekorunun da sahibi Neymar, bu sezon başında ise Fransa temsilcisinden Suudi Arabistan ekibi El-Hilal'e transfer olmuştu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 10
  • Futbolun Pele'si 7 ay önce Şikayet Et
    Pele'nin yanından bile geçemez. Hem futbol olarak hem karakter olarak hem de oynadığı dönemlere de dikkat etmek gerek.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    maç başı olarak hesaplamak lazım
    Cevapla
  • VESVESE 7 ay önce Şikayet Et
    Büyük oyuncu
    Cevapla
  • 49 lu 7 ay önce Şikayet Et
    Oynasa diye bişey yoktur oynadığı o kadar kesin olan sonuçtur.
    Cevapla
  • MASK 7 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl rekor kırma biri 92 maçta diğeri 125 maçta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle