Stefan Kuntz: Eksiklerimiz var!

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Sol bekte, forvette eksiklerimiz var. Değişik bir maç, farklı bir oyun sistemi olabilir. " dedi.

Stefan Kuntz: Eksiklerimiz var!
Stefan Kuntz: Eksiklerimiz var!
GİRİŞ 07.09.2023 21:24 GÜNCELLEME 07.09.2023 21:27
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde A Milli Takım, yarın Ermenistan'la karşılaşacak.

Mücadele öncesinde A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

"Milli takıma gelen oyuncuları hemen eleştirmeyin"

U21 Milli Takımı'yla iyi bir iletişim içinde olduklarını belirterek sözlerine başlayan Stefan Kuntz, "U21 ile iletişimimiz çok iyi. Oyuncular hakkında devamlı görüşüyoruz. Kazımcan ve Bertuğ güzel bir örnek. U21'de iyi bir rol alıyorsanız bizim de önceliğimiz U21'deki oyuncularımızı almak. Yavaş yavaş bu oyuncuların A Milli Takım'a adapte olması için uğraşıyorum. Bir ricam var, milli takıma gelen oyuncuları hemen eleştirmeyin. Adaptasyon süreleri olacak." dedi.

"Sol bekte, forvette eksiklerimiz var"

Ermenistan maçı ve kadroya ilişkin Kuntz, "Sol bekte, forvette eksiklerimiz var. Arda güler sakat. Değişik bir maç, farklı bir oyun sistemi olabilir. Yine de iyi bir maç çıkaracağımızdan eminim." ifadelerini kullandı.

"Sonrasında milli takıma çok faydalaları olacaktır"

Merih Demiral, Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü ve Orkun Kökçü'nün transferleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kuntz, "Merih ve Cengiz'le ilgili önemli olan şey nereye gideceklerini kestiremediğimiz bir noktadalardı. Kesinlik kazanması çok önemli. Arda inanılmaz bir transfer gerçekleştirdi ama şu anda yararlanamıyoruz. Önce sakatlığını atlatıp yeni takımına adapte olması gerekiyor. Orkun için de bu transfer çok iyi olacaktır. Çağlar, transferiyle ilgili bizimle çok erken görüştü. Çok önemli bir transfer. En önemlisi bu oyuncuların transferleri yaptıktan sonra sahaya çıkıp oynaması. Sonrasında milli takıma çok faydalaları olacaktır. Ama aynı zamanda Galatasaray, Beşiktaş'ın ve Fenerbahçe'nin gruplara kalması oynayacak oyunculara bir artı olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Transfer süreciyle ilgili görüştük"

Stefan Kuntz, Altay Bayındır'la önceki gün antrenman öncesindeki yaptığı konuşmayla ilgili soruya, "O görüşmede transfer süreciyle ilgili görüştük. Eleştiri okları ona dönmüştü. Manchester United'a transfer olduğu için onu kutladım. Afrika Kupası olduğu için oradaki kaleci birkaç maçta oynayamayacak ve belki Altay forma giyeyecek." yanıtını verdi.

"Mert ayağı iyi bir kaleci"

A Milli Takım'daki kalecilerle ilgili soruya ise Kuntz, "Mert zaten ayağı iyi bir kaleci. Rakip baskılı oynadığında çözüm bulabilecek bir oyuncu. Uzun top da her zaman opsiyondur ama bu tarz durumlarda Altay ve Uğurcan da bu topları oynayabilen oyuncular. Merih'in ofansif oynayabiliyor olması yarın için önemli olabilir. Çağlar'ın da maçlarını izledik. Onun da defansif olarak hatasız oynadığı maçlar oldu." açıklamasında bulundu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 27
  • yorgun 7 ay önce Şikayet Et
    mili takıma bir forvet bulamayan bir teknik direktör nasıll bu takıma teknik direktörlük yapar yazıklar olsun size
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    kuntz cengizi 90 dakika tutarsan eksik senin beyninde olur kusura bakma
    Cevapla
  • sezai, 7 ay önce Şikayet Et
    federasyon, halâ neyi bekliyor anlamış değiliz, bu adamın kabiliyeti bu kadar , bundan bi cacık olmaz abdullah avcıyı göreve çağırıyoruz , halil altun top bu işi biran önce bırakmalı.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Hâlâ duruyor mu bu yetersiz yazık ya
    Cevapla
  • HİÇ 7 ay önce Şikayet Et
    22 numara Cenk. Çok mu aradın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle