Türkiye ve İtalya'dan UEFA'ya ortak başvuru!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İtalya Futbol Federasyonu ile 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) düzenlemek için ortak adaylık başvurusu yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 28.07.2023 12:34 GÜNCELLEME 28.07.2023 13:54
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İtalya Futbol Federasyonu ile 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) düzenlemek için ortak adaylık başvurusu yapılacağını açıkladı.

Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, "TFF ile İtalya Futbol Federasyonu, yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından EURO 2032'yi beraber düzenlemek için UEFA'ya ortak başvuru yapma kararı almıştır." denildi.

Ortaklaşa düzenlenen EURO 2008, 2012 ve 2020 ile 2022 FIFA Dünya Kupası'nın başarıyla tamamlandığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yakın gelecekte Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası için yapılan çalışmalar, bu büyüklükteki turnuvaların ortak düzenlenmesi halinde daha fazla futbolsever ile etkileşim sağlandığını, turnuvaların verimli ve sürdürülebilir tamamlandığını göstermiştir. UEFA'nın, TFF ve İtalya Futbol Federasyonunun bugün müştereken yaptıkları adaylık başvurularını kabul etmesi durumunda, kalan adaylık süreci ortak yürütülecek olup, istenilen bilgi ve dokumanlar güncellenerek UEFA'ya sunulacaktır. Ev sahipliği yapacak şehirler ve stadyumlar iki federasyonun daha önce UEFA'ya bildirdiği stadyumlar arasından belirlenecek, turnuva iki ülke arasında eşit olarak dağıtılacaktır. Ev sahibi şehir ve stadyumların seçilmesi konusundaki nihai karar gelecekte yapılacak değerlendirmelerin ardından verilecektir."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise ortak adaylık başvurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün hem Türk hem de Avrupa futbolu adına önemli bir karar vermiş bulunuyoruz. İtalya Futbol Federasyonu ile yapacağımız ortaklık, Avrupa futbolu içinde yer alan dostluk ve iş birliği değerlerini yansıtıyor. Bu ortak hareketin, benzer kültür ve köklü bir tarihin parçası olan iki Akdeniz ülkesi arasında var olan iş birliğini kuvvetlendireceğine ve futbolumuzun yarınları için önemli köprü kuracağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Uefa nin cani cehenneme UNESCO frontex bm nato nun cani cehenneme
    Cevapla
  • Okur 9 ay önce Şikayet Et
    Yunanı bitti sıra roma fantezyacılarında... bi bitmediniz ula. Italya 1850 lerde milli birliğini sağlayabildi ancak siz halen köhne imparatorluk bozuntusunun manda sevicileri. Anadolu ne roma ne bizans ne helen bi ayak parmaklarına bi çene gırtlak yapına bak muhtemel sen de değilsin. Çok istemekle deden ne kartacalı olur ne romalı.
    Cevapla
  • Roma=Yeni AB 9 ay önce Şikayet Et
    Iki arada bir derede kalmak istemiyorsan yeni Roma AB külübüne üye olacaksın muhterem. Turan fantazyacıları kendi kendine gelin güvey oluyor Türki devletletleri Çinin kuklası olmuş! BRiCS te dinsiz din Çin liderliğinde bir sömürgeci külüb geriye ne kaldı boş hayal! En iyisi Roma= Yeni AB üye olmak Avrupa bizi bizde Avrupalıyı iyi tanıyoruz din farkı hariç medeniyetler çok yakın kapiş!
    Cevapla
  • @Ahmet Cevap 9 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru bir tespit sayın Ahmet Bey AB üyeliği ve AB standardları ve AB Refah seviyesini halkımız için en iyisi!
    Cevapla
  • Hmmm...!! 9 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten bahsettiğin standartlara ve refah seviyesine ülkemizdeki herkes sahip olacak mı? Gene mutlu bir azınlık mı bundan istifade edecek? Bir de, bu söylediğin şey ne zaman olacak ve karşılığında bizden ne alacaklar, biz ne verecez.?
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    Doğu Roma ve batı Romayı yeniden demek inşa edeceksiniz anlayan anladı...cahiller anlamaz
    Cevapla
  • Akıl 9 ay önce Şikayet Et
    Evet aynen çok doğru bir tespit Türkiyenin geleceği batıda Avrupa Birliğinde Avrupa medeniyetinde ve aynî şekilde batı ve doğu arasında köprü vazifesi görecek! T.C. AB üyeliği güce güç katacak ve halkımızın Refah seviyesini artıracak! Hem AB güçlenecek hem biz win win hepimiz kazanacağız kapiş! Çinin kuklası ve kölesi oyuncağı olmak istemiyorsan başka alternatif yok!
    Cevapla
  • abdurrahman 9 ay önce Şikayet Et
    müslüman bir ülkeyle neden başvuru yapılmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle