Mehmet Büyükekşi: Spor barış ve kardeşlik demek. Bunu da biz göstermeliyiz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Spor biliyorsunuz her zaman söylüyorum Fair-Play, dostluk, barış ve kardeşlik demek. Bunu da bundan sonraki maçlarda bizim hep göstermemiz lazım" dedi.

Mehmet Büyükekşi: Spor barış ve kardeşlik demek. Bunu da biz göstermeliyiz
Mehmet Büyükekşi: Spor barış ve kardeşlik demek. Bunu da biz göstermeliyiz
GİRİŞ 25.03.2023 23:39 GÜNCELLEME 25.03.2023 23:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan'ı 2-1 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Karşılaşmayı değerlendiren Büyükekşi, "Buraya dün geldik. Dünden beri bize güzel bir ev sahipliği yaptılar. Her türlü koruma önlemlerini almışlardı. Sayın bakanımız da geldi biliyorsunuz. Federasyon başkanlarına güzel misafirperverlikleri için çok teşekkür ettik. Özellikle ilk devre maalesef çok iyi oynayamadık. İkinci devre takım biraz kendine geldi. İnşallah sonraki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağız. Burada bizim için tabii ilk maçta 3 puanla başlamak son derece önemliydi. O yüzden bazen iyi oynamasan da kazanabilmek son derece önemli. Önümüzde Hırvatistan maçı var. Hırvatistan maçı son derece önemli. Hedefimiz oradan da galibiyetle ayrılabilmek. Turnuvanın 2'nci maçı ilk ev sahipliği yapacağımız maç olacak. Onu da başarıyla en güzel sonucu alarak bitirmek istiyoruz. Özellikle milletimize 6 Şubat'taki büyük deprem felaketinin ardından bir nebze olsun sevinç yaşatabildiysek bizler için ne mutlu" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH İKİ HALK ARASINDA BARIŞ ORTAMI OLUŞUR"

Karşılaşma öncesi Ermenistan taraftarlarının İstiklal Marşını ıslıklamaları hakkında yorumlarda bulunan Büyükekşi, "Biliyorsunuz Ermenistan ile yıllardan beri süren problemimiz var. Az önce de söylediğim gibi yetkililer bizlere güzel bir ev sahipliği yaptılar. Bunlar sportif mücadeleler. İnşallah zaman içerisinde bu sportif mücadelelerle iki halk arasında da barış ortamı oluşur. Çünkü spor biliyorsunuz her zaman söylüyorum Fair-Play, dostluk, barış ve kardeşlik demek. Bunu da bundan sonraki maçlarda bizim hep göstermemiz lazım" diye konuştu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 7
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ını seversen sen bişey gösterme, yanında yörende kim varsa al da git, sizden bi cacık olmaz
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Fair play istemiyoruz milli marşımı ıslıklayan elinde güç olsa neler yapmaz herşeye karşılık iyi davrandıkça tepemize çıktılar.
    Cevapla
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ellerinden gelse bir kaşık suda bizi boğacaklar biz hala kardeşlikten bahsediyoruz. Ne kardeşliği bu ermeniler bize ölümüne düşman ve her daim düşman olarak kalacaklar bırakın bu ağızları.
    Cevapla
  • Deniz mavisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişi ne içtiyse iyi kafa yapmış. Ya hu karşındakiler kaftan sözden anlamayan asalak bir ırk. Senin iyi niyetli yaklaşman onlara cesaret veriyor.artık haklarını almalarının vakti geldi de geçiyor bile.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet ve barıştan bahsedecek en son insan bile değilken bu ne ahkam kesmektir Türk Futbolu için gereğini yap ve istifa et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle