129 maçtır kazanamayan takım! İlk puanını Türkiye'den almıştı

Dün akşam Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde sahasında Kuzey İrlanda'ya 2-0 kaybeden San Marino'nun galibiyet hasreti 129 maça çıktı.

GİRİŞ 24.03.2023 11:58 GÜNCELLEME 24.03.2023 16:24
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İtalya Yarımadası’nda bulunan ve Avrupa’nın sayılı mikrodevletlerinden olan San Marino’da tek milli takımı olan spor branşı futbol. Tüm dikkatler futbolda olsa dahi ülke, uluslararası arenadaki başarısızlıklarıyla biliniyor.

1990’da ilk resmi müsabakasına çıkan San Marino milli takımı tarihi boyunca oynadığı maçlardan sadece 1’ini kazanabildi. Takım tarihindeki ilk ve tek galibiyetini ise 28 Nisan 2004'te Lihtenştayn'la oynadıkları hazırlık maçını 1-0 kazanarak elde etti.

19 yıldır maç kazanamıyor!

San Marino bu tarihten sonra oynadığı 129 maçta galibiyet yüzü görmedi ve 5 beraberlik, 124 mağlubiyet aldı.

Bu periyotta 17 gol atan San Marino kalesinde ise 526 gol gördü.

San Marino'nun ilk puanı Türkiye'den

Mavi-Beyazlılar, 1994 Dünya Kupası eleme maçlarında Türkiye karşısında tarihi başarılar kazanmıştı.

1994 Dünya Kupası eleme maçlarında Türkiye, San Marino ile karşılaştı. Maçı Ay-Yıldızlılar 4-1 kazandı. Ancak maçın enteresan olaylarından biri, San Marino Milli Takımı'nın, tarihindeki 2. golünü ağlarımıza göndermesi oldu.

Öte yandan Mavi-Beyazlılar, elemelerdeki rövanş maçında Milli Takımımız ile berabere kalarak tarihindeki ilk resmi puanını kazandı.

KAYNAK: HABER7
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Hacı yusuf öncü 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde çok mutlu oldunuz mu?
    Cevapla
  • Açı 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz merhametliyiz
    Cevapla
  • Avk 1 yıl önce Şikayet Et
    1 puan da gariban san marino alsın yazık...
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Nazar var bu çocuklarda demek. Ama maşallah istikrarlı Bi takılmış. Yani 19 yıl maç kazanmayan bir takımı da neden halen faal tutuyorlar ? Bence asıl soru bu ! Haberci kardeşlerime malzeme veriyorum :)
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kirkdokuzelli Valla bravo kimin kiminle olduğunu öyle anlamışsın ki tebrik etmemek mümkün değil ali koç eşittir Ahmet Nur Çebi valla bravo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle