Erling Haaland'dan Norveç'e kötü haber!

Norveç Futbol Federasyonu, Erling Haaland'ın sakatlığı nedeniyle İspanya ve Gürcistan maçlarının kadrosundan çıkarıldığını açıkladı.

GİRİŞ 21.03.2023 13:51 GÜNCELLEME 21.03.2023 15:12

Premier Lig'de Manchester City forması altında gösterdiği performans ile tüm dünyada en çok konuşulan futbolcular arasında yer alan Haaland'a nazar değdi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'nda yer alan Norveç'e yıldız oyuncusu Erling Haaland'dan kötü haber geldi.

Norveç Futbol Federasyonun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Erling Haaland'ın kasığındaki ağrıların devam ettiği ve elemelerdeki iki maçta da forma giyemeyeceği belirtildi.



"Oynayamayacağı kesinleşti"

Açıklamada, "Erling'in yaşadığı sakatlığın sadece antrenmandan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmüştük ancak incelemeler ve testlerin ardından İspanya ve Gürcistan maçlarında oynayamayacağı kesinleşti." ifadeleri yer aldı.

Sezon başında transfer olduğu Manchester City formasıyla kariyerinde büyük çıkışa geçen Haaland, tüm kulvarlarda 37 maçta 42 kez rakip ağları sarstı. Genç futbolcu, Norveç Milli Takımı'nda ise 23 karşılaşmada 21 gole imza atma başarısı gösterdi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılamayan Norveç, Almanya'nın ev sahipliğinde 2024'te düzenlenecek turnuvaya katılabilmek için A Grubu'nda mücadele edecek.

Norveç, A Grubu'nda İspanya, Güney Kıbrıs, Gürcistan ve İskoçya'yla karşılaşacak.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.