Milli takımda büyük kıyım! 9 kişi daha gönderildi

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas'ın görevine son verilmesinin ardından 9 ismin daha bileti kesildi.

Milli takımda büyük kıyım! 9 kişi daha gönderildi
Milli takımda büyük kıyım! 9 kişi daha gönderildi
GİRİŞ 05.02.2023 09:45 GÜNCELLEME 05.02.2023 14:44
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Haziran 2023'te olağan seçim olsa da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, kurumda operasyonlarına ara vermeden devam ediyor. Büyükekşi'nin Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas ile yollarını ayırmasından sonra 9 kişiyle daha veda edildi.

TOLUNAY KAFKAS'IN EKİBİ DE GÖNDERİLDİ

TFF yönetimi, Kafkas'ın ardından Genç Milli Takımlar'ın çeşitli kademelerinde görev alan Hami Mandıralı, Şenol Ustaömer, Turhan Sofuoğlu, Sinan Turhan, Mehmet Hacıoğlu, Mehmet Yıldırım, Bülent Akyıldız, Mert Giray ve Cenk Balcı ile yollar ayrıldı. Böylece Tolunay Kafkas'ın ekibi büyük ölçüde dağıtıldı.

Şenol Ustaömer, uzun yıllardırdır bünyesinde yer aldığı TFF'de son olarak Genç Milli Takımlar Sorumlu Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 2005'te U20 Milli Takım'ın teknik direktörü olarak TFF'de çalışmaya başlayan Ustaömer, birçok yaş grubunda hocalık yaptı. Eski Trabzonspor ve Fenerbahçeli futbolcu 2021'e kadar U19 Milli Takamı'nı yönetti.

HAMİ MANDIRALI İLE YOLLAR AYRILDI

Ağustos 2020 yılından yana TFF bünyesinde scout olarak görev yapan Trabzonspor'un efsane isimlerinden Hami Mandıralı, önce U21 ve A Milli Takım için scout ekibinde yer aldı. Mandıralı'nın TFF'deki ikinci serüveni yaklaşık 2.5 yıl sürdü. Mandıralı, 2008-09 döneminde 5 ay U21 Milli Takımı'nı yönetmişti.

TURHAN SOFUOĞLU'NA DA VEDA EDİLDİ

Yaklaşık 8 yıldır TFF'de çalışan Fenerbahçe'nin 103 gollü kadrosunun efsane isimlerinden Turhan Sofuoğlu, U15, U16 ve U17 Milli Takımları çalıştırdı. Sofuoğlu son olarak Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Oyuncu ve Maç İzleme Antrenörü olarak görev yapıyordu.

TFF'nin sözleşmesini sona erdirdiği bir diğer tanınmış isim Mehmet Hacıoğlu da 2012 yılından beri milli takımlar için çalışıyordu. Millilerin altı ayrı yaş kategorisinde antrenörlük yapan Hacıoğlu, son olarak Genç Milli Takım Antrenörü sıfatıyla çalışıyordu.

İşine son verilen diğer isimlerin son pozisyonlarıysa şöyleydi: Sinan Turhan: Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Oyuncu ve Maç İzleme Antrenörü, Mehmet Yıldırım: Genç Milli Takımlar Antrenörü, Bülent Akyıldız: Ümit Milli Takım Yardımcı Antrenörü ve Genç Milli Takımlar Oyuncu ve Maç İzleme Antrenörü, Mert Giray: Atletik Performans Antrenörü ve Cenk Balcı: Genç Milli Takımlar İdari İşler Uzmanı...

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 30
  • metin. j. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel Kararğahı Kurmuşlar Böyle, Ohhh Gelsin Her Ay Milyoncuklar...... Ortada İcraat Yok, Bedava Şak Şak Şak....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir karar. Milli takım işçi bulma kurumu olmuş. Son 10 yılda alt liglerden keşfedilen bir oyuncu yok. Bugüne kadar kalmaları hata idi. Burası arpalık olmuş. Bir tek uluslararası başarı yok
    Cevapla
  • S. Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberin başlığı olmamış. Türk futbolunda derin temizlik olmalıydı. Liyakatlı insanlara görev verilir inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tolunay kafkas'ın gönderilmesi geç kalınmış bir karar genç mlliler için çok sevindirici haber
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına geleceğe yönelik, butün yaş guruplarının A milli takım oyunu referanslı ,takım oyununu ,pas yapmayı, gerektiğinde çalımı ve en önemlisi tahmin edilen pas trafiği yerine rakibi şaşırtan, bencillikten uzak ,en doğru pası vermeyi isteyen takımlar yapmak çok mu zor yaa... Ne demişler ," At sahibine göre kişner" Federasyon bir isvetense ,müdürlerinden bunları istemiyormu? istiyprsa niye olmuyor? Sebeplerini kamuoyuna açıklasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle