Stefan Kuntz'tan Miguel Crespo açıklaması: Türk vatandaşı olursa...

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Miguel Crespo zamanı gelirse Türk vatandaşı olursa bu konu hakkında bir düşünce sarf edebiliriz." dedi.

Stefan Kuntz'tan Miguel Crespo açıklaması: Türk vatandaşı olursa...
Stefan Kuntz'tan Miguel Crespo açıklaması: Türk vatandaşı olursa...
GİRİŞ 13.11.2022 22:07 GÜNCELLEME 13.11.2022 23:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, İskoçya ve Çekya ile oynanacak hazırlık maçları öncesinde Tivibu Spor'a açıklamalarda bulundu.

Alman teknik adam, ilk kez kadroya çağırılan Arda Güler ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus hakkında da yorumda bulundu.

Stefan Kuntz'un açıklamaları şu şekilde:

"Gaziantep 20-25 sene sona milli maç görecek"

"İlk etapta ortak bir karar bu. Federasyon, futbolcular ve teknik ekip böyle bir karar aldı. Doğru biliyorsam, ilk defa Diyarbakır'a gideceğiz. Gaziantep de 20-25 sene sona milli maç görecek. Aldığımız haberlere göre çevredeki şehirlerden de talep çok yüksekmiş. Otellerde doluluk varmış. Bu bizi memnun ediyor. Amacımız oradaki Türk insanlarına milli takımı göstermek ve onlarla birlikte bu heyecanı yaşamak"

"İskoçya ilk rakibimiz, Galler ona yakın"

"Son maçlardan sonra Avrupa Kupası için eleme maçlarına biz hazırlanmış olduk. Böylelikle rakiplerimizi ona seçtik. İskoçya ilk rakibimiz, Galler ona yakın. Biz de rakiplerimizi seçerken, bizi en iyi şekilde hazırlayacak rakipleri seçtik"

"21 yaş altında 10 oyuncuyu kadroya kattık"

"İlk etapta geldiğimizden beri hedefimiz gençleri geliştirmek ve onları A Milli Takım'a entegre etmekti. Orada da yaklaşık 21 yaş altından 10 tane oyuncuyu kadroya katmış olduk"

"Buna saygı gösteriyorum"

"Eleştiri konusunda büyük camialarda, bazı taraftarların kendi oyuncularını daha sık görmek istemeleri normal. Buna saygı gösteriyorum. Kulüplerine sevgisini, saygısını gösteriyor. Eleştiri konusunda bunun bize göre faydalı eleştiri olacağını görmüyoruz. Kulüplere olan bağlarını anlıyorum, ama benim göz önünde tutmam gereken oyuncuların performansları."

"Sadece genç oyuncular değil"

"Diğer konularda da bana bu sorular sorulunca, 2 konuya değindim. Birincisi, genç oyuncuları, yeni oyuncular görmek. Sadece genç oyuncular değil. Samet örneği, yaş olarak farklı pozisyonda ama görmek istedik. Aynı zamanda sahada hangi değişiklikleri yapabiliriz bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu da önümüzdeki iki maçta bize imkan sağlayacak."

"Jesus ile sürekli irtibat halindeyiz"

"Uluslar Ligi kadrolarında, dikkat ettiğimiz konu, haziran ayında ve son kampta çok fazla oyuncu rotasyonunu yapmamaktı. Uluslar Ligi'ndeki hedefimize o oyuncularla ulaşmak istedik. Onun için çok fazla değişiklik yapmadık orada. Bizim oradaki baskı durumumuz ile hazırlık maçlarındaki baskı durumu çok farklı. Arda, Emirhan, Tayyip gibi oyuncuların bu ortamda biraz daha rahat etmeleri bu maçlarda biraz daha rahat olacaktır. Bizler için önemli olan, oradaki oyuncularla da mesele Jesus ile sürekli irtibat halindeyiz, bu oyuncuları her zaman takip ediyoruz. Gözlerimiz hep onun üzerindeydi"

"Jesus'la daha çok görüşüyoruz"

"Teknik direktörlerle aramız genel olarak çok iyi. Onları yaptıkları işi çok beğeniyorum. Jesus'la daha çok görüşme nedenlerimden biri, şu andaki kadroya Fenerbahçe'den çok oyuncu katılmış olması. Burada değinmek istediğim bir konu daha var. Bu dönemde kulüplerin bize oyuncu gönderme zorunluluğu yok. Ama bu konuda bir talep gelmedi. Herkes gönderdi. Bu hususta çok teşekkür ederim. Bu Avrupa kulüplerinde biraz daha farklı oldu. Yorgun oyuncularla ilgili, tek maç ya da çağırmama gibi talepler oldu. Bu hususta Türkiye'de kulüplere teşekkür ederiz."

"Emre konusu bizi üzdü"

"Emre konusu bizi üzdü. Onu burada görmek isterdik. İlk etapta onun sağlığı önemli. Aynı zamanda Merih de kadroya katılamayacak. Kadro belirlenirken, bazı düşünceler, bazı oyun felsefesi sahaya yansıtmak istiyoruz ama bu tarz önemli oyuncular eksik olunca bazı düşünceleri değiştirmek zorunda kalıyoruz."

"Burada yüzde yüz hocaların kararı. En son karar yine bende."

"İleriye dönük bir düşünce bu"

"Kadro belirlenirken, bazı oyuncular var, Serdar Aziz gibi, o zaten bizimle bir kamp geçirdi. Ben onun neler yapabildiğini, ihtiyacımız olduğunda seve seve geleceğini bildiğimiz bir oyuncu. Diğer kamplarda sakatlık olabilir, performansı o zamana kadar böyle devam ederse farklı bir opsiyon olabilir. Şu an biz zaten deneme amaçlı bazı pozisyonları eklemek zorunda kaldık. Burada o nedenle bazı oyuncuları kadroya katamadık. Caner için de örnek bir durum. Belirli bir zaman geçirdik onunla. Orada Ferdi, Eren olsun, Rıdvan da sakat ama o da olabilir geleceğe yönelik. Genç oyuncularımız olduğu için biraz daha orada kararı oraya doğru verdik. Fakat bu bazı oyuncuları bir daha çağırmayacağız olarak alınmasın. İleriye dönük bir düşünce bu."

"Türk vatandaşı olursa bir düşünce sarf edebiliriz"

"Miguel Crespo zamanı gelirse Türk vatandaşı olursa bu konu hakkında bir düşünce sarf edebiliriz."

"Herkesin farklı bir düşüncesi var"

"İlk etapta milli takımda hocalık yapıyorsanız, her şeyi doğru yapma şansınız olmuyor. Beşiktaş'tan bir oyuncu aldığım zaman, Fenerbahçe'den veya Trabzonspor'dan bir oyuncu aldığımda Galatasaray'da farklı şeyler olabiliyor. Bu futbolda olan bir şey. Herkesin farklı bir düşüncesi var. Burada önemli olan eğer eleştiriler, yalan habere kayacak olursa veya uydurma durumuna gelirse zarar verilen konu ben değil, milli takımın görüntüsü. Bu hususta herkesin biraz daha dikkatli olması önemli."

"Burada bizler biraz daha pozitif olabiliriz"

"Uluslar Ligi'nde genel takımlara bakınca biz ilk 5'e giriyoruz ama genel olan hava biraz daha negatif. Burada bizler biraz daha pozitif olabiliriz."

"Bize sorusu olan bize ulaşabilir"

"Biz şeffaf olmak istiyoruz dedik. Bize sorusu olan bize ulaşabilir, biz de onlara açıklama getiririz. Bunları yapmadan, kendi kafasına göre insanların futbol üzeri felsefe yapması çok olumlu olmuyor."

"11 tane sakat oyuncum vardı"

"Soruların negatif yöne gitmesi ilginç bir konu. Sistemle başlayalım, 3'lü defansın güncel futbolda daha uzun vadeli ve daha başarıyı getirecek olan sistem olduğunu düşünüyorum. Çoğu üst ligde bu sistemi kullanıyorlar. Bir takımın farklı sistemleri oynayabilmesi, bunları bazı maçlarda oynayabilmeniz ya da denemeniz gerekiyor. 11 tane sakat oyuncum vardı. Rıdvan ve Eren sol bekte müsaitlerdi. Onur'la Zeki ama ön liberoda bir oyuncum kalmamıştı. Onun için Ferdi o pozisyonda oynadı. Skordan bağımsız elinden geleni en iyisini yaptı."

"Üniversite bazında ders alıyoruz"

"Üniversite bazında ders alıyoruz. Bir dil öğrenmek yorucu ve zor oluyor ama etraftaki insanlarla pratik yapmak bize çok faydalı oluyor. Bazı oyuncuların bizi çok iyi dinlemediğini fark ettiğinde, "Sıkıldın mı?" diye kendim sormam farklı bir etki yaratıyor. O yüzden bazı kelimeleri, bazı cümleleri öğreniyorum.

"Anlaşamadığımız çok nadir oyuncu var"

"Şu anda Almanca anlayan oyuncular olduğu için avantajlı oluyor. İngilizceyi güzel ve iyi konuşan oyuncular da var. Anlaşamadığımız çok nadir oyuncu var. Böyle durumlarda tercümanlar var. İletişim konusunda gerçekten sıkıntı çekmiyoruz."

"Futbolda her şey hızlı gelişiyor"

"Futbolda her şey hızlı gelişiyor. Biz Avrupa kupasına katılabilecek kadar güçlü bir takımız. Bunun üzerine çalışacağız."

"Buraya da bir kulübün katılması gerekiyor"

"Milli Takım'ın en büyük gördüğü fayda, tüm oyuncuların Avrupa seviyesinde oynamaları. Onun için bizler tabii ki seviniyoruz. Ama sonuçta hedeflememiz gereken Şampiyonlar Ligi. Buraya da bir kulübün katılması gerekiyor. Genç oyuncuların da bu maçlardaki süreleri de az. Bunları da yükseltmemiz gerekiyor.

"Başkan ve Hamit Bey'le iki toplantımız oldu"

"İki milli kamp arası başkan ve Hamit Bey'le iki toplantımız oldu. İlk toplantıda bir senede nasıl gelişim gösterdik, bunu konuştuk. İkinci toplantıda bizim tecrübelerimize döndü yönetim. Türkiye'deki futbolun nasıl gelişebileceği ile ilgili onlara bir sunum yaptık ve bunları görüştük."

"Gerçekten tecrübeli, iyi kalecilerimiz var"

"Gerçekten tecrübeli, iyi kalecilerimiz var. Burada ayakla oyun içindeki gelişim önemli. Kalecilerimizin kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Ozan, Çağlar, Merih çok önemli oyuncular. Çağlar'ın bu ara oynamaması üzücü. Merih konusunda maçı oynadı, orada performansını gösterdi ama milli takım için izin çıkmadı, o biraz üzücü. Orta sahada da birçok alternatifimiz var. Forvette biraz eksik olduğumuz doğru. Alternatifi yok çok fazla. Onun için şu anki mevcut oyuncuların olması bizi sevindiriyor. Bizlerin burada çözüm üretmesi gerekiyor. Uluslar Ligi'nde birçok gol attık. Takım olarak çözüm üreten bir takımız. Bir oyuncu üzerinde çalışmamalıyız."

"Sergen hoca konusunda..."

"Sonuçta herkesi memnun edemiyorsunuz. Bazı sakin olman gerekiyor, bazıları çok pozitifsin diyor. Kendi kişiliğimi değiştirecek durumda değilim. Elimden geldiği kadar güzel bir şekilde işimi yapmaya çalışıyorum. Sergen hoca konusunda yanlış bir anlaşılma olduysa, onunla ilgili bir açıklama yaptım düzeltmek için. Ama bugün masaya yatırabiliyor. Sanki bazı konular hiçbir zaman son bulmuyor gibi Türkiye'de, herkesin onun şaka olduğunu bildiği halde.

"Cenk Tosun'la yaklaşık 2 sene önce tanıştık"

"Cenk Tosun'la yaklaşık 2 sene önce ilk defa tanıştık. İngiltere'de sakattı ve tedavideydi orada tanıştık. Almanca konuştuğu için iletişimimiz rahat geçti. O zamandan beri 2-3 ayda bir görüşüyorduk. İrtibatımızı koparmadık. Şu an daha sık oynaması ve skor etki etmesi onu da moral olarak yükseltecek, bu da milli takıma güzel yansıyacaktır."

"Az bir şey Türk olsam da, sırf Alman değilim"

"4 tane Uluslar Ligi maçlarından sonra galip gelip, ondan sonraki kampa kadar böyle şeylerin konuşuluyor şeyler, bunların altı dolu olmadığı için ben bunları hiç düşünmüyorum. Burada önemli olan yetkili kişi. Başkanımız da sağ olsun konuya açıklık getirdi. Onlar bunu yaptığı sürece bizim düşünmemize hiç gerek kalmıyor. Güven ve zaman verilmesi çok önemli demiştim. Zamanla başarının geldiğini söyledim. Bunlar önemli konular. Bazı insanların, A Milli Takım'ın hocasının Türk olmasını istemeleri ve bunun hakkında konuşmaları da doğal bir şeydir. Şu andaki yönetim Alman bir hoca ile yola devam etmeyi kararlaştırdı. Alman hocaya biraz güvenin. Önümüzdeki zamana bakalım. Az bir şey Türk olsam da, sırf Alman değilim"

"Sonuçta erkekler çok fazla hayalleri hakkında konuşmaz"

"Sonuçta erkekler çok fazla duyguları ya da hayalleri hakkında konuşmaz ama A Milli Takım ile Almanya'ya gitmek ve hoca olarak yer almam, benim bir hayalim, umarım bunu başaracağız."

"Fenerbahçe oturmuş bir takım formunda"

"Adana Demirspor gibi takımların gösterdiği performans, çalışma şekilleri, üst sıralarda olmaları beni mutlu ediyor. Güzel çalıştıklarının bir göstergesi. Fenerbahçe oturmuş bir takım formunda. Galatasaray'ın da kadro oluşumu transfer döneminin sonuna geldi. Takımın biraz daha sonradan adaptasyon süresini bitirmiş olması göze batıyor. Başakşehir maçındaki sonuç ilginç ve iyi bir skor onlar için. Beşiktaş'ın da hoca değişikliği sonrası biraz daha oturmuş bir hale geleceğini düşünüyoruz. Trabzonspor Avrupa'da ve ligde oynuyorlar, oturmaya başlıyor takımları. Her takım elinden geldiği kadar yarışın içinde olmaya çalışıyor. Bu da gerçekten ligin kalitesini arttırıyor"

"O tarz hayalleri bırakalı çok oldu"

"Sihirli bir değneği olsa Süper Lig'de neyi değiştirmek ister?" şeklindeki soruya Alman çalıştırıcı, "O tarz hayalleri bırakalı çok oldu." diye cevap verdi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 8
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallah beni hic ilgilendirmez, o formayi serefiyle kim giymek istiyorsa giysin. Gerekirse 11 afrikaliya verin beni hic rahatsiz etmez. Rakiplerimiz arayi aciyor, hepsi Afrikaliya yatirim yapiyor cünkü onlarin genetik olarak avantajlari var. Bu beceriksizlerle oynayacagina getir, en iyilerini getir ülkem icin oynasinlar.
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi ile Türk olan Yusuf demire karşı çıkın gavuru Türk yapıp oynatın yazıklar olsun böyle bozuk anlayışa zihniyete
    Cevapla
  • Lafuguzaf 1 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf Demir özgür iradesiyle a milli takımı reddetmiştir ve kurallar gereği üç maçtan fazla oynayan bir futbolcu milli takım değiştiremez.akli neredeymis Türkiye'yi istemeyene statü mu verelim.bu ülkeyi türküm diyenden daha çok sevip savunan yabancılar tanıyorum.irkciliga gerek yok
    Cevapla
  • Beykozlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahceliyim evet iyi oyuncu evet yürekten oynuyor evet mücadele veriyor evet milli formayi pirim icin giyenlerdende daha faydali olur ama ben istemem bu ülkenin prim parasi icin degilde ay yıldizli al bayragi icin oynayacak binlerce Türk genci var yensede yenilsede onlar oynasin
    Cevapla
  • Taraftar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoca efendi 82 milyon Türkiye'de adam bulamadın da yabancılara mı Şerefli Ay yıldızlı formayı giydirecek siniz ! Yazık çok yazık
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne dusuncesi sarf ediyosun hoca,al iste Ismail crespo yanyana oldu Bitti dusunmenin vakti degil a milli takim olarak ayaga kalkma vakti bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle