Tepki çeken maç ertelendi! Bosna Hersek duyurdu...

Bosna Hersek Futbol Federasyonu (N/FSBIH), Rusya ile oynanması planlanan dostluk maçının ertelendiğini duyurdu.

Tepki çeken maç ertelendi! Bosna Hersek duyurdu...
Tepki çeken maç ertelendi! Bosna Hersek duyurdu...
GİRİŞ 31.10.2022 18:35 GÜNCELLEME 31.10.2022 18:35

N/FSBIH tarafından yapılan açıklamada, bugün düzenlenen oturumda, 19 Kasım'da St. Petersburg kentinde gerçekleştirilmesi planlanan müsabakanın ertelenmesine karar verildiği kaydedilirken, maçın yeni tarihiyle ilgili bilgi verilmedi.

Federasyonun eylül ayında Rusya Futbol Federasyonundan gelen dostluk maçı teklifine olumlu yanıt vermesi, bölgede tepkilere sebep olmuştu.

Rusya'nın gönderdiği teklifi komisyon toplantısında değerlendiren N/FSBIH'in, söz konusu tartışmalı kararı almadan önce UEFA'ya danıştığı ve UEFA'nın da dostluk maçı oynanmasında bir sakınca görmediği ifade edilmiş ancak Bosna Hersekli ünlü futbolculardan karara tepki gelmişti.

Futbolculardan Edin Dzeko ve Miralem Pjanic, yerel basına yaptıkları açıklamada, federasyonun dostluk maçı teklifine olumlu cevap vermesini eleştirmişti.

Dzeko, Rusya'ya gitmek istemediğini ve her zaman barıştan yana olduğunu dile getirip, "Bu zor zamanlarda Ukrayna halkıyla dayanışma içerisindeyim." ifadelerini kullanmıştı.

Miralem Pjanic ise "Federasyonun kararını duydum. Bu konuda tutumumu biliyorlar. Beni aradılar, maç hakkında ne düşündüğümü sordular. Ne düşündüğümü söyledim ve sonra farklı bir karar alınmasına şaşırdım. Bu iyi bir karar değil. Söyleyecek bir sözüm yok." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.