FIFA'ya olay teklif! "İran'ı Dünya Kupası'ndan atın bizi alın!"

2022 Dünya Kupası'na sayılı günler kala, FIFA Başkanı Gianni Infantino, Birleşmiş Milletler Diplomatı Zampolli'den sürpriz bir mektup aldı.

FIFA'ya olay teklif! "İran'ı Dünya Kupası'ndan atın bizi alın!"
FIFA'ya olay teklif! "İran'ı Dünya Kupası'ndan atın bizi alın!"
GİRİŞ 24.10.2022 10:41 GÜNCELLEME 25.10.2022 00:40
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

20 Kasım'da Katar'da başlayacak olan 2022 Dünya Kupası'na katılamaması büyük sürprizle karşılanan takımların başında son Avrupa Şampiyonu İtalya geliyor.

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde İsviçre, Kuzey İrlanda, Bulgaristan ve Litvanya ile aynı grupta yer alan İtalya, oynadığı sekiz maçta topladığı 16 puanla grubu ikinci sırada tamamlamıştı.

Play-Off yarı final turunda Kuzey Makedonya ile eşleşen İtalya mutlak favorisi olduğu maçta rakibine 1-0 mağlup olarak elenmişti.

Gianni Infantino

INFANTINO'YA SÜRPRİZ MEKTUP

FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya ABD'de yaşayan, Kennedy Center üyesi, Birleşmiş Miller Diplomatı ve iş insanı Paolo Zampolli tarafından bir mektup yazıldı.

Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre; Zampolli mektubunda Mahsa Amini ve Hadis Najafi'nin öldürülmesiyle çıkan olaylar, insan hakları ihlalleri yaşandığını iddia ederek, İran'ın Dünya Kupası'ndan çıkarılmasını talep etti.

Paolo Zampolli

BM Diplomatı Zampolli, İran'ın Dünya Kupası'ndan men edilerek, yerine de Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanamayan FIFA sıralamasında en yüksek seviyede yer alan takım olan İtalya'nın turnuvaya alınması gerektiğini vurguladı.

Mahsa Amini

İRAN'DA NE OLDU?

İran'da ahlak polisinin başörtü kurallarına uymadığı için gözaltına aldığı 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü ülke genelinde insanları sokaklara döktü. Halk bu ölümden polisleri sorumlu tutarken genç kadının ölümü sonrası tüm dünyada protestolar başladı.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protesto gösterileri binlerce kişinin katılımı ile hızlıca büyüdü. Başkent  Tahran başta olmak üzere eylemler ülkenin bütün yerlerinde rejim karşıtı sloganlar atıldı.

Hadis Najafi

20 YAŞINDAKİ HADİS NAJAFİ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Yer yer silah seslerinin de yükseldiği bölgede eylemciler arasında önde gelen isimlerden biri olan 20 yaşındaki Hadis Najafi polis tarafından vurularak öldürüldü.  




İRAN, ABD VE İNGİLTERE AYNI GRUPTA

2022 Dünya Kupası B Grubu'nda yer alan İran, İngiltere, Galler ve ABD ile mücadele edecek.

İlk maçını 21 Kasım'da İngiltere ile oynayacak olan İran, ikinci maçında ise Galler ile karşılaşacak. İran grup maçlarını ABD maçıyla tamamlayacak.

KAYNAK: FANATİK
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 36
  • mutanikahi-iran 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iran denen cakma müslümanciklar hicbir zaman haclilarla savas yapmamis hep müslümanlara ayak bagi olmus lar
    Cevapla
  • bılgı olsun 1 yıl önce Şikayet Et
    sapla samanı karıstırma budur. ne tarıh bır ne cografya ama yıne de ıran ıngılızlerle ruslarla hınd ıle savasmıstır haaaa unutmadan haclılar batıdan kuduse dogu gıder
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Olur... Başka emriniz... Eğer bu dediğiniz yapılırsa dünyanın geri kalanı da kendi alternatif fifa uefs gibi örgütlerini kurar ve yine alternatif turnuvalarını düzenler. Bu kadar basit...
    Cevapla
  • Tahsin kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Iran dünyanın en fitne fücur devletidir,pers kalıntıları,ateşperest insanlığa sığmayan herşey bunlarda mübah,
    Cevapla
  • hakın 1 yıl önce Şikayet Et
    iranın katıldığı her dünya kupasında abd ile eşleşmesi bayağı tesadüf diyelim.
    Cevapla
  • İran 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölen kadının ypg üyesi bir terörist olduğu ortaya çıkmıştı İranı karıştırmak istedikleri mesele belli içsavaş ve Kürt bölünmesi aynısı seçim sonrası bizdede olabilir olayın aslını görmeden provokasyona gelmeyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle