Türkiye, Faroe Adaları'nın tarihte yendiği 16 takımdan biri oldu

A Millim Futbol Takımımız, FIFA sıralamasında 125. basamakta yer alan Faroe Adaları'nın tarihte mağlup ettiği 16 takımdan biri oldu.

Türkiye, Faroe Adaları'nın tarihte yendiği 16 takımdan biri oldu
Türkiye, Faroe Adaları'nın tarihte yendiği 16 takımdan biri oldu
GİRİŞ 26.09.2022 11:02 GÜNCELLEME 26.09.2022 12:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uluslar Ligi C Grubu'nda A Milli Takımımız, konuk ettiği Lüksemburg karşısında beraberliği İsmail Yüksek'in golüyle kurtarmış ve B Ligi vizesini almıştı. Ay-yıldızlı ekibimizin eleştirilen 3-3'lük beraberliğin ardından dün gece de FIFA sıralamasında 125. basamakta yer alan Faroe Adaları'na 2-1 yenilmesi, futbol kamuoyunda şok etkisi yarattı.

TEK GOL SERDAR GÜRLER'DEN GELDİ

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada ev sahibi takımın gollerini 51. dakikada Davidsen ve 59'da Edmundsson kaydetti. Millilerimizin tek sayısı 88'de oyuna sonradan dahil olan Serdar Gürler'den geldi. Son dakikalarda oyuncularımızın çabası sonucu değiştirmedi ve sahadan beklenmedik yenilgiyle ayrıldık. A Milli Takımımız'ın son iki maçta zayıf rakiplerinden toplamda 5 gol yemesi, sert eleştirileri beraberinde getirdi.

3. KALECİ DOĞAN ALEMDAR, FAROE'NİN TOPLAM KADROSUNDAN DAHA DEĞERLİ 

Fransa Ligi ekiplerinden Rennes'te forma giyen üçüncü kalecimiz Doğan Alemdar'ın piyasa değeri 4 milyon euro. 19 yaşındaki eldivenin Faroe Adaları'nın kadrosundan daha değerli olması ilginç bir veri olarak dikkat çekti.  

İŞTE MAĞLUP ETTİKLERİ 16 TAKIM

Ay-yıldızlı ekibimiz, Faroe Adaları'nın 1982'den bu yana mağlup ettiği 16. ülke oldu. İşte Faroe Adaları Milli Takımı'nın 40 yılda mağlup edebildiği 16 takım:

- Malta

- Lüksemburg

- Litvanya

- Letonya

- Andorra

- Moldova

- Avusturya

- San Marino

- Yunanistan

- Estonya

- Kanada

- Liechtenstein

- İzlanda

- Cebelitarık

- Kazakistan

- Türkiye 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Kayseri38 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli takımı rezil ettiniz başta Kuntz olmak üzere temizlik şart ne taktik var ne ruh....
    Cevapla
  • dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    ilk 16 ya girmekte önemli
    Cevapla
  • Mert Selvi 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli takım ülke gururunu ayaklar altına alan teknik ekip ve oyunculardan acilen temizlenmeli. Bilmem ne adaları ülke müsveddesiyle 3. lig takımlarımızdan biri oynasaydı onları yenerdi. Yazık!
    Cevapla