A Milli Takım'da EURO 2024 için büyük şans zora girdi!

Uluslar Ligi C Ligi Grup 1'de Türkiye, Faroe Adaları karşısındaki şok sonuca rağmen C Ligi'ndeki 4 grup içerisindeki en iyi birinci unvanını henüz kaybetmedi ama çok büyük sıkıntıya soktu.

A Milli Takım'da EURO 2024 için büyük şans zora girdi!
A Milli Takım'da EURO 2024 için büyük şans zora girdi!
GİRİŞ 26.09.2022 09:43 GÜNCELLEME 26.09.2022 09:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye, dünkü şok sonuçla C Ligi'nin 'en iyi birincisi' olma fırsatını büyük sıkıntıya soktu. Zirve için Gürcistan ve Yunanistan pusuda bekliyor. Eğer EURO 2024 için Play-Off oynamak zorunda kalırsak, muhtemel 4 ülke arasında ilk 2'de olmak; tek maçlık yarı finalin sahamızda oynanması anlamına gelecek.

Fanatik'in haberine göre; eğer EURO 2024 finallerine grup aşamasından katılamazsak, Uluslar Ligi'nde grubu zirvede bitirdiğimiz için Play-Off'tan turnuvaya katılma şansımız var. Muhtemel rakiplerimiz; (Finallere direkt gidenlerin yerini, en iyi puana sahip alttaki diğer ülkeler alacak.) C Ligi'nde Grup 2'den Yunanistan, Grup 3'ten Kazakistan ve Grup 4'ten Gürcistan.

Kazakistan altımızda

Grup 3'ün lideri Kazakistan, son maçında Azerbaycan'a 3-0 (d) kaybetti ve 13 puan +2 averajda kalarak otomatikman en iyi birinci yarışında bizim altımızda kaldı. Bu akşam Grup 4'te 13 puanlı liderliği kesinleşen +12 averajlı Gürcistan, Cebelitarık (d) ile karşılaşacak.. Ve son olarak yarın Grup 2'de zirveyi garantileyen 12 puan ve +6 averajlı Yunanistan da, Kuzey İrlanda'yı ağırlayacak. Bu iki maçtan çıkacak sonuç, Türkiye dahil 4 ülke arasındaki sıralamayı belirleyecek.

Mart 2024'te gerçekleşecek

EURO 2024 Play-Offları'nda tek maç üzerinden oynanacak yarı finaller ve final maçları için sıralama çok önemli. Çünkü C Ligi'nin en iyi birincisi 4. ile, 2.'si de 3. ile yarı finali 21 Mart 2024'te sahasında oynama fırsatı yakalayacak. 26 Mart 2024'te finallere gidecek takımı belirleyecek final maçının hangi ülkenin evinde olacağı ise kura çekimiyle netlik kazanacak. Bu arada EURO 2024 grup elemeleri kura çekimi 9 Ekim'de çekilecek. Umarız işimiz hiç Play-Off'a kalmaz ve elemelerde grubumuzda ilk iki sırada yer alarak 14 Haziran-14 Temmuz 2024'te Almanya'nın ev sahipliğindeki finallere direkt gideriz.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bıktım artık bu hesaplardan
    Cevapla
  • FB12 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitmelerine gerek yok en son oynadığımız Avrupa kupasında da sıfır çekip hatta turnuvanın en başarısız takımı ilan edildik. Bizde böyle liyakat olmadan federasyon dahil amca yeğen, dayı yeğen ilişkileri üzerine kurulu, disiplin ve çalışmaktan uzak, elimizde ki o milyonları kazanan ama bayrağın hakkını vermeyen ruhsuzlarla dolu bir takımdan bir cacık olmaz. Onlar sadece Abdülkerim Durmaz abinin dediği gibi ellerine bir telefon Twitter, İnstagram gibi platformlarda sörf yapsınlar, kulaklarına pahalı kulaklık, kollarının altında kutu gibi çantalarla sadece mankenler gibi oraya buraya gidip gezsinler sadece. Kendilerini Messi, Ronaldo falan sanıyorlar herhalde
    Cevapla
  • Fatih Aktaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben sennin kadar onları dogramasam'da çoğu yerde hak vermemek ellde değil. Son iki maçımız'da ne oldu da böyle basit takimlar'dan toplam'da 4 atıp 5 yedik. İki seçenek var bende! 1.si ya futbolcular liderlik garanti diye iddaa oynuyorlar. Yada 2.si daha fazla seyirci toplamak amacıyla heyecan başlatmanin peşindeler. Hani son dakka golüyle finallere gitmek misali.. T.Drektörde Milli takimimizi Almanya milli takımı gibi oynatmaya çalışmayı bıraksın artık. Olmuyor işte. Her ülkenin oynayış anlayışı ve fiziği kendine göre.. Benzetmeye çalışmamak lazım. Yoksa sonuç bu oluyor. Yinede hayırlısı ile gideriz insaAllah!
    Cevapla
  • Ben yoruldum. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben maçı izlerken yoruldum biz kardeşler olarak halı saha da maç yapıyoruz inanın bu takıma karşı bukadar zorlanmazdik yazıklar olsun bu gibi ne olduğu beli olmayan ülkeler millilerimiz e döşeyip gidiyor hadi bakalım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın gidemediği yerek kadar gitsin :)
    Cevapla
  • Yurdum 1 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlukların kıyas gördüğü takımlara bak, yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle