Stefan Kuntz: 6 oyuncu devre dışı kaldı

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "6 oyuncu devre dışı kalmış oldu. Daha önceki sakatlarımızla birlikte 11. Bu kolay bir şey değil." dedi.

Stefan Kuntz: 6 oyuncu devre dışı kaldı
Stefan Kuntz: 6 oyuncu devre dışı kaldı
GİRİŞ 24.09.2022 20:19 GÜNCELLEME 24.09.2022 20:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup'taki son maçında yarın deplasmanda Faroe Adaları'na konuk olacak A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Stefan Kuntz maçın oynanacağı Torsvollur Stadyumu'nda basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yaşanan sakatlıkların ardından yeni yüzlerin takıma dahil olduğunu belirten Stefan Kuntz, "Burada Faroe Adaları Teknik Direktörü Teknik Direktörü bizim takımımızla ilgili gelişmelerden haberdar olmuş. Savunma oyuncularımızla ilgili yaşadığımız sakatlık problemini biliyor, bunu görmüş. Bununla ilgili değerlendirmesini mutlaka yapmıştır. Bugünkü antrenmanda Ozan'ın bizimle olup, olmayacağını göreceğiz. Yeni oyuncularımız var aramızda. Cenk geldi, daha önce bizimle birlikte olmuştu. Ravil bizim için yeni. Ümit Milli Takım'da oynadığı için de bizim nasıl oynadığımızı biliyor. Ben oyuncularıma güveniyorum. Haziran ayındaki maçlarla karşılaştırdığımız zaman sakatların tamamı neredeyse 11'e yaklaştı. Ama bunun bize etkisi olmayacağını düşünüyorum. Yarın iyi bir oyun çıkartarak amacımıza ulaşmak ve iyi bir galibiyet almak istiyoruz. Genel değerlendirme konusunu da yarın maçtan sonra yapmak istiyorum. Bu maçı da hesaba katarak değerlendirme yapmak daha doğru olacak" ifadelerini kullandı.

"YÜZÜMÜZE YUMRUĞU YEDİK, NAKAVT OLMADIK"

3 noktada mükemmel olmadıklarını ve takıma bunu yapılan toplantılarda aktardıkların söyleyen Kuntz, "Aslında ilginç tabi birkaç gün geriye gidiyorsunuz. Daha da geriye gitseniz daha olumlu şeyler göreceksiniz. Siz daha farklı bir skorun olduğu güne gitmeyi tercih ettiniz. Anlık karar veriyoruz. Vermiş olduğumuz kararlarda en iyisini verdiğimizi düşünüyoruz. Aynaya bakıyoruz. Ben de teknik ekipteki arkadaşlarım da öyle. Daha iyi mümkün değil diyoruz. Maçtan sonra da söylediğim gibi bu aldığımız skor, boks maçı benzetmesi yapacak olursak yüzümüze yumruğu yedik, nakavt olmadık. Oyuncularımızla bir kez daha analiz yaptık. 3 noktada mükemmel olmadığımızı söyledik. Bu noktada Lüksemburg maçını kapatıp, bu konuyu önümüzdeki karşılaşmaya odaklanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"YARIN İYİ BİR SKOR ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Yarın sahadan iyi bir skorla ayrılacaklarını ifade eden Alman teknik adam, "Lüksemburg karşılaşmasıyla ilgili soruları tabii ki soracaksınız. Ben eleştiriye açığım zaten. Ben orada şaka yaptım. Maçtaki şartları anlatalım. Ozan maçtan birkaç saat önce oynayamayacağını belirtti. Merih maçtan bir gün önce oynayamayacak durumda olduğunu söyledi. Çağlar, ilk 15 dakika içinde sakatlandı. Bahsettiğimiz kişiler, Avrupa'nın üst düzey savunma oyuncuları. Bunlar yaşanınca Tolga'yı oynamaya alışkın olmadığı bir bölgeye çekmek zorunda kaldık. Orkun'un karın kasıyla ilgili, Enes'in hamstringi, Cengiz'in ikinci sarı kartı görüp cezalı duruma düşüşü. Böylece 6 oyuncu devre dışı kalmış oldu. Daha önceki sakatlarımızla birlikte 11. Bu kolay bir şey değil. Bu şartlar altında beraberlik oldu diye memnunum ifadesini kullandım. Burada analimizi yaptığımızda,  ben oyuncularımdan eminim. Pozitif bir noktadayım. Yarın iyi bir skor alacağımızı düşünüyorum, maçı dört gözle bekliyorum" dedi.

"HEDEFİM TABİİ Kİ KAZANMAK"

Hedeflerinin galibiyet olduğunu söyleyen Kuntz, "Tabii ki rakibe saygımız var. Ancak biz burada kazanmak istiyoruz. Faroe Adaları da mutlaka bir şeyler yapıp, Lüksemburg ile ilgili skor almak isteyecektir. Benim hedefim tabii ki kazanmak" diye konuştu.
 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 16
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamı rahat bırakın bu adam gerçekten çok iyi antrenör. İnşeallah bu süper kadroya mükemmel bir disiplin ve oyun anlayışı kazandıracaktır bekleyin görün
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    bi ülkenin bütün oyuncuları emrine amade. sürekli vıdı vıdı etmek nedir ya... sanki sıradan bi takımı yönetiyorsun ve kısıtlı bir kadron var? sakat adamların yerine oynayacak bi sürü oyuncu var. çağırırsın olur biter, tabi ligi takip ediyorsan... rakiplerin de Lüksemburg ve Faroe Adaları. Atla deve değil neticede
    Cevapla
  • Efeler 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolun Açık Olsun Kuntz. Kadro Tam Oturmuş değil oda Olacak. Acaba Şimdiye kadar Gelen Türk Antrenörleri Türkiyeye Çok Kupa Kazandırmışta Benimmi Haberim Yok. Peeeh.
    Cevapla
  • zahow 1 yıl önce Şikayet Et
    gonderin su altyapi antronorunu bu nedir arkadas bu adami. capi umit milli takimi
    Cevapla
  • seme 1 yıl önce Şikayet Et
    faroe adaları ilk gölünü atar.bizim kiler fark yaparsa havaya girerler.lüksemburgu yeneme ana faroe adalarını yenince sevin.çok zayıfız çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle