Fransa ilk galibiyetini Avusturya'ya karşı aldı

UEFA Uluslar A Ligi'nde Fransa, Avusturya'yı Kylian Mbappe ve Oliver Giroud'nun golleriyle 2-0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Fransa ilk galibiyetini Avusturya'ya karşı aldı
Fransa ilk galibiyetini Avusturya'ya karşı aldı
GİRİŞ 23.09.2022 01:10 GÜNCELLEME 23.09.2022 01:10

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta Fransa, Stade de France'de Avusturya'yı konuk etti.

Golsüz tamamlanan ilk yarının ardından 56. dakikada Kylian Mbappe'yle öne geçen Fransa, Oliver Giroud'nun 65'te kaydettiği golle farkı ikiye yükseltti.

Mücadelenin kalan bölümünde üstünlüğünü korumayı başaran Fransa, gruptaki ilk galibiyetini aldı ve puanını 5 yaptı. Fransa, bu galibiyetle son hafta öncesinde 3. sıraya yükseldi.

Gruptaki 3. yenilgisini alan Avusturya ise 4 puanda kaldı. Avusturya, B Ligi'ne düşmemek için gruptaki son maçında Hırvatistan'ı mağlup edip Fransa'nın puan kaybetmesini bekleyecek.

Hırvatistan liderliğe yükseldi

Gruptaki bir diğer maçta Hırvatistan, Danimarka ile karşılaştı. İlk 45 dakikada iki takım da eşitliği bozamazken 49. dakikada Borna Sosa, Hırvatistan'ı öne geçirdi.

77. dakikada Danimarka, Christian Eriksen'le skoru eşitlerken golden 2 dakika sonra Hırvatistan, Lovro Majer'le üstünlüğü tekrar sağladı.

Maçı 2-1 kazanan Hırvatistan puanını 10 yaptı ve son maçlar öncesinde liderliğe yükseldi. Gruptaki ikinci yenilgisini alan Danimarka ise 9 puanda kalırken ikinci sıraya geriledi.

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta Hırvatistan son hafta Avusturya'ya konuk olacak. Danimarka ise Fransa'yı ağırlayacak.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.