UEFA Uluslar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Uluslar Ligi grup aşamasında 5. hafta maçlarına oynanan 10 karşılaymayla başlandı.

UEFA Uluslar Ligi'nde gecenin sonuçları
UEFA Uluslar Ligi'nde gecenin sonuçları
GİRİŞ 23.09.2022 00:45 GÜNCELLEME 23.09.2022 00:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa futbolunun milli takım düzeyindeki organizasyonunun 5. hafta ilk gününde, 10 maç oynandı.

C Ligi 1. Grup'ta mücadele eden Türkiye, konuk ettiği Lüksemburg ile 3-3 berabere kaldı. Ev sahibi ekip, 16. dakikada penaltıdan Cengiz Ünder, 39. dakikada Chanot (kendi kalesine) ve 87. dakikada İsmail Yüksek ile ağları sarsarken, konuk takımın golleri ise 8. dakikada Martins, 37. dakikada Sinani ve 69. dakikada Gerson Rodrigues'ten geldi.

A Ligi 4. Grup'ta Belçika'nın ağırladığı Galler'i 2-1'lık skorla geçtiği mücadelede, takıma galibiyeti getiren ikinci golü, 38. dakikada Fenerbahçe'de forma giyen Michy Batshuayi kaydetti.



A Ligi 4. Grup 5. maçında Hollanda, deplasmanda Polonya'ya konuk oldu. PGE Narodowy'de oynanan maçı Hollanda 2-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında Gakpo'nun golüyle öne geçen Hollanda, ikinci yarıda Bergwijn ile farkı ikiye çıkararak zorlu Polonya deplasmanından 3 puanla ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla Hollanda 13 puana yükseldi ve grubunda liderliğe çıktı. Polonya ise 1 puanda kaldı. Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Wout Weghorst, müsabakada sonradan oyuna dahil oldu.



Alınan sonuçlar şöyle:

A Ligi

1. Grup:

Hırvatistan-Danimarka: 2-1

Fransa-Avusturya: 2-0

4. Grup:

Polonya-Hollanda: 0-2

Belçika-Galler: 2-1

C Ligi

1. Grup:

Litvanya-Faroe Adaları: 1-1

Türkiye-Lüksemburg: 3-3

3. Grup:

Kazakistan-Belarus: 2-1

Slovakya-Azerbaycan: 1-2

D Ligi

1. Grup:

Letonya-Moldova: 1-2

Lihtenştayn-Andorra: 0-2

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 4
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki bu yabancı hayranlığı neden son bulmuyor. Türk hoca neden calistirilmiyor milli ruhu milli takımı yabancılar ne anlar. Milyonluk ülkeden 1 hoca bulamıyor mu bu federasyon. Her spor branşının başındaki yabancı. Biz bu akıl ile gidersek daha sittin sene bişey olmaz bizim bu takımlardan. Federasyonnnnnn bırak artik yabancı hayranlığını
    Cevapla
  • Nermin 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk düşmanı bir ülkenin VasıfsızBir Alman’ın milli takımın başında olması kabul edilemez. Resmen milli takımı sabote ediyor. Enes Ünal ????! Tolga çiğerci ????? Berkan Kutlu?????? Neden çağrılıyorlar anlamak namümkün
    Cevapla
  • Mmaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam, yarın gel Teknik direktör olarak işe başla.
    Cevapla
  • Beşiktaşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eren elmalı hatta uğurcan
    Cevapla