Milli Takım'da Doğukan Sinik fırtınası

Antalyaspor'un başarılı genç oyuncusu Doğukan Sinik, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar C Ligi 2'nci maçında Litvanya'yı 6-0 mağlup ettiği maçta 2 gol atarak yıldızlaştı.

Milli Takım'da Doğukan Sinik fırtınası
Milli Takım'da Doğukan Sinik fırtınası
GİRİŞ 08.06.2022 13:56 GÜNCELLEME 09.06.2022 00:59
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bu sezon Fraport TAV Antalyaspor'da Ersun Yanal'ın ardından göreve gelen futbol sorumlusu Nuri Şahin ile yükselişe geçen Doğukan Sinik, başarılı performansını Türkiye A Milli takıma da yansıttı. 23 yaşındaki kanat oyuncusu, A milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz tarafından UEFA Uluslar Ligi C Grubu'nda oynanacak maçların aday kadrosuna davet edildi. Doğukan Sinik, A Milli takımın Litvanya'yı 6-0 mağlup ettiği maçta 2 kez gol sevinci yaşadı.

Daha önce İtalya ile oynanan hazırlık maçında 12 dakika süre alan, Faroe Adaları maçında ise teknik direktör Stefan Kuntz tarafından ikinci 45 dakikada oyuna giren Doğukan Sinik, Litvanya ile oynanan mücadelede ilk 11'de yeşil zemine ayak bastı.

15 DAKİKADA  DUBLE YAPTI

Antalyaspor'un yıldız oyuncusu Sinik, maçın 2'nci dakikasında Halil Dervişoğlu'nun pasıyla rakip yarı alanda topla buluşurken, ceza sahası içinde yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu gol Doğukan Sinik'in A Milli takım kariyerindeki ilk golü oldu. Sinik, golden 12 dakika sonra yine sahneye çıkarak karşılaşmanın 14'üncü dakikasında ikinci golünü kaydetti. Orta alanda topu kazanan Halil Dervişoğlu'nun, savunma arkasına gönderdiği topu kontrol eden Doğukan Sinik, kaleciyi geçtikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. Doğukan Sinik, mücadelenin 66'ncı dakikasında yerini Kerem Aktürkoğlu'na bıraktı.


 

LİTVANYA MAÇI PERFORMANSI

66 dakika sahada kalan Doğukan Sinik, mücadelede 49 kez topla buluşurken, yüzde 91 isabetli pas oranıyla oynadı. Sinik, 11 kez rakibini geçmeye çalışırken 5 kez başarılı oldu ve mücadelenin en çok sprint atan oyuncusu oldu. Sinik, Litvanya maçında 3 şut çekerken 2'sinde başarılı oldu ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

LİG PERFORMANSI

Antalyaspor'un A Milli takıma gönderdiği tek oyuncu olan Doğukan Sinik, bu sezon ligde 32 maçta sahaya çıkarken 2311 dakika yeşil zeminde kaldı. Sinik, ligde 3 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Genç kanat oyuncusu Ziraat Türkiye Kupası'nda 3, TFF Süper Kupa maçında da 1 kez forma giyme başarısı gösterdi. (DHA)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 15
  • konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye liglerinde adaleti sağlamadıkça ,futbol bir adım ilerlemez, ancak böyle C liginde mücadele ederiz...
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumartesi günü grubumuzun en dişlisi ile maça çıkacağız bakalım ne yapabileceğiz.. Bütün yorumcular gibi bende milli takımın bu iki maç üzerinden değerlendirmeyeceğim çünkü çok berbat oynadık helede fareo adaları karşısında doğukan sinik türkiye liginde sıradan bir orta saha oyuncusu yarın karşısına B ligi grubundan bir takım çıktığında o kadar topu sürüp gol atabilecekmi golü bırak o kadar top sürebilecekmi bunu lüksemburg maçı gösterecek herkes yeneriz diye bakıyor ama yense bile o kadar kolay olmayacak çünkü oyunu açacak oyuncun yok
    Cevapla
  • konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tespit...
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu takim golda atar pasta yapar,ama daha cok calismasi gerekli, zor karsisinda cil yavrulari gibi dagilirlar. Basari Allahtan .
    Cevapla
  • Hiii 1 yıl önce Şikayet Et
    Burak Yılmaz'ın yokluğu hissediliyor!!!
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Oynadığımız lig, milli takımların amatör ligi gibi bir şey. Büyütecek bir yok. Burada oynanmak bize ayıp.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle