TFF duyurdu: İsviçre Milli Takımı'nı seçti

Türkiye Futbol Federasyonu, Mohamed Zeki Amdouni'nin kendi isteğiyle İsviçre Milli Takımı'nda oynamayı tercih ettiğini duyurdu.

TFF duyurdu: İsviçre Milli Takımı'nı seçti
TFF duyurdu: İsviçre Milli Takımı'nı seçti
GİRİŞ 19.05.2022 15:46 GÜNCELLEME 19.05.2022 15:53
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

A Milli Takım'da geniş oyuncu havuzunda bulanan Zeki Amdouni'den ay-yıldızlı yetkililere kötü haber geldi.

TFF'den açıklama geldi

TFF, Ümit Milli Takım kadrosuna davet alan Mohamed Zeki Amdouni’nin İsviçre Milli Takımı’nı seçtiğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ümit Millî Takımımızın Mart ayında oynadığı hazırlık maçları için açıklanan kadroda yer alan ve Sırbistan müsabakasında 45 dakika süre alan Mohamed Zeki Amdouni, 2 Haziran 2021 Çarşamba günü oynanacak olan Ukrayna karşılaşmasının kamp kadrosuna da alınmıştır. Ancak futbolcunun kulübü tarafından tarafımıza yapılan yazılı bildirimde Mohamed Zeki Amdouni'nin kendi isteğiyle İsviçre Millî Takımı'nda oynamayı tercih ettiği dile getirilmiştir. Bu nedenle bahse konu futbolcu kamp listesinden çıkartılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

37 maçta 15 gol

İsviçre'de Lausanne Sport forması altında sergilediği performansla dikkatleri çeken 21 yaşındaki golcü futbolcu bu sezon 37 maçta 15 gol attı.

Kenan Koçak izlemişti

Zeki Amdouni'yi Lausanne Sport'un Lugano'yu 4-1 mağlup ettiği maçta A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Kenan Koçak izlemişti.

Mohamed Zeki Amdouni kimdir? 

Mohamed Zeki Amdouni 4 Aralık 2000 tarihinde İsviçre'de doğdu. Santrfor mevkisinde forma giyen 1.85 boyundaki futbolcu İsviçre Süper Ligi ekibi Lausanne'de forma giyiyor. Mohamed Zeki Amdouni'nin Babası Türk, annesi Tunusludur. 

Özellikle bu sezonki performansıyla dikkat çeken Mohamed Zeki Amdouni 37 resmi maçta 15 gollük katkı verdi.

Mohamed Zeki Amdouni, Türkiye ve İsviçre U21 formalarını giydi. Türkiye U21'de 1 maçta görev alan futbolcu, İsviçre U21'de 8 maçta görev aldı ve 6 gol kaydetti. Amdouni'nin güncel piyasa değeri 1 milyon euro olarak gösteriliyor.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Mustafa Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz olsun böyle türk genci,bu kadar şanlı bir milleti değil de ırkı olmayan bir ülkenin milletin milli formasını tercih etmiş. Ay yıldız formayı girmek istemeyen her sporcuyu kimlikten çıkarın.bu ülkenin bu adam ihtiyacı yok.defolsun gitsin
    Cevapla
  • Mahmut em 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu millî takımda olsa ne olur olmazsa ne olur
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gencin Türk'lükle ne alakası var bilmiyoruz.Varsa ailede bir sıkıntı var demektir.Yoksa niye devşirmeye çalışılıyor. Gerek TÜRKIYE de,gerekse avrupa ülkelerin de binlerce genç var.
    Cevapla
  • Berkay 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bunların peşini.hic Türk tipi varmı hele ya..aliyoniz bunlari sonraa milli maçlarda Fransız gibi oynuyorlar.memleketimizde vatan evladımi kalmadi
    Cevapla
  • Sepetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun ekmeğini yiyen kılıcını sallar demiş atalarımız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle