Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda yok!

2022 Katar Dünya Kupası'nda görev yapacak hakemler listesinde, Türk hakem Cüneyt Çakır yer almadı.

GİRİŞ 19.05.2022 15:23 GÜNCELLEME 19.05.2022 16:21
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

FIFA, 2022 Dünya Kupası'nda görev alacak hakemleri açıklarken listede Cüneyt Çakır yer almadı.

FIFA'dan yapılan açıklamada, 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya altı konfederasyondan katılacak 36 orta, 69 yardımcı ve 24 video yardımcı hakemin belli olduğu belirtildi.

Aralarında, 2014 ve 2018 FIFA Dünya Kupaları dahil uluslararası birçok önemli turnuvada düdük çalan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'da dahil Türk hakemlerine 2022 Dünya Kupası'nda görev verilmemesi dikkati çekti.

Kupada ilk kez kadın hakemler görev alacak

Katar 2022 Dünya Kupası'nda maç yönetecek isimler listesinde, tarihte ilk kez kadın hakemlere yer verildi. Fransız Stephanie Frappart, Ruandalı Salima Mukansanga ve Japon Yoshimi Yamashita orta; Brezilyalı Neuza Back, Meksikalı Karen Diaz Medina ve ABD'li Kathryn Nesbitt ise yardımcı hakem olarak turnuvada boy gösterecek.

Atamaları değerlendiren FIFA Hakem Komitesi'nin başkanı Pierluigi Collina, "Dünya Kupası'nda hakem seçimindeki ilk kriterimiz, her zaman 'yüksek kalite' olmuştur. Dünya genelinde en yüksek seviyedeki isimlerin turnuvaya katılması, seçim kriterimizi oluşturdu. 2018 Dünya Kupası'nın çok başarılı geçmesinin temel nedenlerinden birisi de hakemlerin yüksek standarttaki maç yönetimleriydi. Katar'daki turnuvada, bu çıtayı daha da yükseğe çekmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

İşte Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler şöyle:

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • asilkral 1 yıl önce Şikayet Et
    tff kına yaksın liği istediğiniz gibi yonlendırdınız boyle olunca hakemler basarısız olur tabıkı
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk Futbolunun düsmani tff dir.
    Cevapla
  • Garip Garbi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk hakemliğini ve futbolunu bitirdiniz... Artık bazıları kınalarını yakabilir..
    Cevapla
  • Sebahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten kendi adamlarını alıyorlar
    Cevapla
  • Antits 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ligi için atılacak adımların hazırlığı. Şaibe çözülmeden hakemlerden olacak bu. Baya hakem göndermişiz dünya kupasına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle