Stefan Kuntz: Portekiz'e ikinci yarıda top oynatmadık

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Portekiz'e 3-1 kaybedilen karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz: Portekiz'e ikinci yarıda top oynatmadık
Stefan Kuntz: Portekiz'e ikinci yarıda top oynatmadık
GİRİŞ 25.03.2022 01:09 GÜNCELLEME 25.03.2022 02:58
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz ile deplasmanda karşılaştı. İlk yarı Portekiz'in 2-0 üstünlüğü ile geçildi. Burak Yılmaz, 65. dakikada farkı 1'e indirirken, 85. dakikada ise penaltı atışından yararlanamadı. 3-1 kaybeden Milliler, 2022 Dünya Kupası'na katılamadı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Stefan Kuntz, "İlk 20 dakika oyuncularımızın sanki bu galibiyete inanmadıklarını gördük. Ancak ilk golden sonra değiştiğimizi düşünüyorum. O golden sonra maçı kazanabileceğimize dair izler geri geldi" dedi.

"Oyunculara, 'Portekiz karşısında pozisyonlar buluyorsunuz. Gerçekten yenebileceğinize inanıyor musunuz?' dedim. Onlar da 'Evet hocam' dediler. 'O zaman sahada gösterin' dedim. Takımımın ikinci yarıdaki performansından gurur duyuyorum. Portekiz'e top oynatmadık"

Burak Yılmaz'ın kaçırdığı penaltıdan da bahseden Kuntz, "Burak'a, 'Gurur duymalısın çünkü bu takımın kaptanısın' dedim. Letonya karşısındaki penaltısı olmasa bu takım burada olmazdı" 

BASIN TOPLANTISI

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kuntz, "Kaç tane gollük şutumuz olduğunu hiç önemsemiyorum. Bizim Portekiz’den daha fazla şansımız oldu. Ben istatistiklerle ilgilenmiyorum. Takımım ikinci yarıda harika bir oyun ortaya koydu. İlk 20 dakikayı tamamen harcadık, sahada cesaretimiz yoktu. Portekiz’den ilk golü yememizin ardından bir uyanış gerçekleşti. Bundan sonra üç gol şutumuz oldu, tehlikeli ortalarımız oldu. İkinci golü biraz aptalca yedik." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DEKİ KİMSE UTANMAMALI'

Stefan Kuntz, 3'lü savunma tercihi hakkında ise, "Neden 3’lü oynadık? Çünkü Portekiz’in çok orta yaparak oynayan bir tarzı olduğunu biliyorduk, birebir oyuna odaklanmadık. Devre arasında oyuncularıma dedim ki ‘İkinci yarıda gerçekten oynayacağınıza inanıyor musunuz?’ ‘Evet biz eminiz’ dediler. Ben de 'O zaman gösterin sahada’ dedim. İkinci yarıda bunu etkileyici şekilde gösterdiler. Portekiz’de deplasmanda oynarken neredeyse bütün maçı değiştirmek üzereydik. Beraberliği yakalama şansımız oldu. Ondan sonra herhalde bir çok insan maçın nerelere gidebileceğini tahmin ediyordur. Letonya’da maç şansımız vardı, bugün yoktu. Bu maçı ele alırsak, bu maçın üzerine koyarak gidersek öğrenilecek şeyler var. Bunun üzerine koyarak büyüyen bir takımımız olabilir. Gerçekten takımımla gurur duyuyorum. Bu performansımızdan dolayı Türkiye’deki kimse utanmamalı. Ama kesinlikle öğreneceğimiz şeyler var, her şeyi mükemmel yapmadık." şeklinde konuştu.

Kuntz, “Maçın ardından Burak ile konuştunuz mu?” sorusuna, “Hayır konuşmadık. Maç sonunda onun biraz rahatlaması adına saha içerisinde bir grup oluşturduk. 'Bu takımın kaptanı olduğun için gurur duymalısın.' dedik. Letonya’da kaydettiği penaltı golü olmasaydı bugün play-off maçını oynuyor olmazdık. Takım için önemli bir durumdu, ele geçirilen bir fırsattı ama bazen şansa ihtiyacınız oluyor." cevabını verdi.

Alman teknik adam, “Üçlü savunma Ronaldo’nun etkisiz kalmasını sağladı mı?” sorusunu, “Fikirlerimizden biri buydu ama maçı sadece Ronaldo’ya karşı oynamıyorduk. Birçok alanda iyi şeyler yaptık. Savunmada oynayan üç oyuncumuzun yaş ortalamalarına baktığınızda başarılan çok iyi bir şey. Her türlü hücum hattını zorlayabilecek kapasitede bir savunmamız olduğunu anlıyoruz." şeklinde cevapladı.

'BERKAN'DAN MEMNUN OLDUM'

Stefan Kuntz, Berkan Kutlu’nun performansıyla ilgili gelen bir sorunun ardından ise, ”İlk yarıya bakarsak geliştirdiğimiz hücum hamlelerinin o taraftan geldiğini göreceksiniz. İlk kez bu mevkide oynadı. Oyuncularımızla ilgili biraz daha sabırlı olmalıyız. Açıkçası ben performansından memnun oldum.” değerlendirmesinde bulundu.

Kuntz, bu maçtan çıkardıkları derslerin sorulması üzerine ise, “Maç planına sadık kalmak. Öncelikle takımımın bunu iyice öğrenmesi gerekiyor. İlk 20 dakikanın boş geçmemesi gerekiyordu. Her pozisyonda isabetsiz paslar oldu. Taktiksel anlamda her mevkiden memnun olduğumu söyleyemeyeceğim. İkinci yarıda bu konularda iyiye gidiş vardı. Oyuncularıma ‘Eski sisteme geri dönmek ister misiniz?’ diye sordum. Hayır mevcut sistemden memnunuz dediler. Yine planladığımız doğrultuda gelişmeye devam etmek istiyoruz. Portekiz’i tebrik ediyorum." açıklamasını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Teknik ve şeffaf açıklamaları için tebrik ediyorum. Oyuncuların fikirlerine önem verdiğini ve onlara sorarak bazı kararlar aldığını ifade etti bu çok verimli bir yol. Ben millileri ilk 20 dk sonrası beğendim. Ancak bazı futboılculardan verim alamadık. Kuntz aradığımız kan. Nerelerden geldik buralara unutmayalım.
    Cevapla
  • OktayBjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Berkay mı iyiydi şaşı olmuşsun 10 topun 9 unu rakibe verdi Dorukhanla başlasaydı bu adamın yerine
    Cevapla
  • Ferhat Uzuner 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz senden utanıyoruz Kuntz.. Gördüğüm en korkak en kötü antrenörsün.. Rakipten korkup hiç oynamadığımız 3lü savunmaya dönüyorsun. Hayatında sol bek oynamamış Berkanı sol bek oynatıyorsun. Gerçek sol bek Rıdvan kenarda oturuyor.. Cesur olanlar kazanır korkaklar değil.. Kuzey Makedonya Italyada Italyayı yeniyor biz eleniyoruz...
    Cevapla
  • Körfezli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuntz efendi yeneriz yeniliriz herşeyi geçtim Berkan'a 90 dk nasıl katlandın hala onu anlamış değilim? Şahsen Berkan'ı bırak milli takımı halısahaya bile çağırmam.
    Cevapla
  • Ali Sabri 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz başka macı izledik herhal,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle