Afrika Kupası'nda finalin adı belli oldu!

Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Mısır, Kamerun'u penaltılar sonucunda toplamda 3-1 mağlup ederek finale yükseldi. Afrika Kupası finalinde Mısır ile Senegal karşı karşıya gelecek.

Afrika Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Afrika Kupası'nda finalin adı belli oldu!
GİRİŞ 04.02.2022 00:53 GÜNCELLEME 04.02.2022 00:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa'da ligleri sekteye uğratması ile bilinen Afrika Uluslar Kupası, Kamerun ile Mısır arasında oynanan Yarı Final maçına sahne oldu.

Zorlu mücadele gözler turnuvanın gol kralı eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar ile Liverpool'un dünya yıldızı Mohamed Salah'ın üzerindeydi.

Kamerun'un 2 topu direkten dönerken, Mısır'ın dünyaca ünlü yıldızı Mohamed Salah'ın, mücadelenin normal süresi boyunca sadece 1 şut denemiş olması dikkat çekti.

Penaltılar ile kazanan Mısır oldu!

Karşılaşmanın 90 dakikasında gol sesi çıkmayınca maç, uzatmalara taşındı. 15'er dakikadan 2 devre halinde oynanan uzatmalarda da taraflar yenişemedi. Seri penaltı vuruşlarının belirlediği finalist, 3-1 skor ile Mısır oldu.

Finalde Mısır ile Senegal kupayı kazanmak için mücadele edecek.

Turnuvanın gol kralı

Suudi Arabistan Ligi'nde Al-Nassr forması giyen Beşiktaş'ın eski golcüsü Vincent Aboubakar, attığı 8 gol ile turnuvanın gol kralı durumunda.

Maç öncesi Aboubakar'dan Salah yorumu

Heyecan verici yarı final maçının öncesinde Beşiktaş'ın eski golcüsü Vincent Aboubakar, Mohamed Salah için "Mohamed Salah, Premier Lig'de harika bir sezon geçiriyor. Ülkesinin turnuvada ilerlemesine yardımcı oldu. Ona bol şans diliyorum. En iyi kimse o kazansın. Ancak, Salah beni pek etkilemedi. Beni etkileseydi, 'Salah'tan etkilendim' derdim..." ifadelerini kullanmıştı.
 

Aboubakar'dan olay sözler! 'Salah beni etkilemiyor'Aboubakar'dan olay sözler! "Salah beni etkilemiyor"

YORUMLAR 1
  • Cemal Serbest 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakem çok taraflıydı kamerun kazansın diye herşeyi yaptı Allahın adaleti gerçekleşti Mısır kazandı. Muhammed iyiydi salah kötüydü Mısır haketti maçı.
    Cevapla