Asya'dan ilk Dünya Kupası bileti İran'ın

İran, Irak'ı Mehdi Taremi'nin golüyle 1-0 yendi ve Kasım ayında Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'na Asya'dan bilet alan ilk ülke oldu.

Asya'dan ilk Dünya Kupası bileti İran'ın
Asya'dan ilk Dünya Kupası bileti İran'ın
GİRİŞ 27.01.2022 20:31 GÜNCELLEME 27.01.2022 20:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri A Grubu'nda İran, Irak'ı Mehdi Taremi'nin golüyle 1-0 yendi finaller biletini aldı. Azadi Stadı'ndaki maçta Kasım ayındaki karşılaşmalarda kadroya çağrılmayan Mehdi Taremi, 48. dakikada rakip ağları havalandırdı.

Ev sahibi ekip ikinci yarıda da net fırsatlar yakalamasına karşın; başka gol olmadı ve İran maçtan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 18 yapan İran, Asya'dan Dünya Kupası bileti alan ilk ülke oldu.

Dragan Skocic'in ekibi, Brezilya ve Rusya'nın ardından üst üste üçüncü Dünya Kupası finallerinde mücadele edecek. İran, tarihinde 6. kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek.

2022 DÜNYA KUPASI BİLETİ ALAN ÜLKELER

Katar(Ev sahibi)
Almanya
Danimarka
Brezilya
Belçika
Fransa
Hırvatistan
İspanya
Sırbistan
İngiltere
İsviçre
Hollanda
Arjantin
İran

Asya Elemeleri B Grubu'nda Avustralya, Vietnam'ı 4-0 yendi ve üçüncü sıradaki yerini korudu. İkinci sıradaki Japonya ise Çin'i 2-0 mağlup etti.

Asya Elemeleri'nde A ve B Grupları'ndaki ilk iki sıradaki takım Dünya Kupası finallerine direkt gidecek. İki grubun üçüncü sırasındaki ekipler ise Güney Amerika Elemeleri beşincisi ile play-off oynayacak.

YORUMLAR 3
  • smowiç 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle berbat bi sistem olur mu en iyi takımlar bile katılamıyor çünkü diğer en iyilerle karşılaşıyor asya afrika kıtasından abidik gubidik takımlar katılıyor yaaannnlıııışşş.
    Cevapla
  • Destur 2 yıl önce Şikayet Et
    vaybe ırak bile geliyordu nerdeyse biz
    Cevapla
  • İranii 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarılar iran
    Cevapla