Louis van Gaal, hükümetin Kovid-19 kararına tepki gösterdi

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis van Gaal, geçici hükümetin ''spor müsabakalarına seyirci alınmama'' kararına tepki gösterdi.

Louis van Gaal, hükümetin Kovid-19 kararına tepki gösterdi
Louis van Gaal, hükümetin Kovid-19 kararına tepki gösterdi
GİRİŞ 13.11.2021 01:14 GÜNCELLEME 13.11.2021 01:14

2022 Dünya Kupası Elemeleri yarın oynayacakları Karadağ Milli Takımı maçı öncesi Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'a konuşan Van Gaal, Hükümetin ''spor müsabakalarına seyirci alınmama'' kararını haksız bulduğunu belirterek, "Gerçekten çok üzgünüm ve çok yazık. Hollanda Milli Takımı insanları birbirine bağlayabilir, bunu geçmişte ve şimdi de yaptı. Futbol koronavirüsten korunmak için her şeyi yaptı ve statlarda hiçbir şey olmadı. Bu kontrol edildi ve onaylandı. Öyleyse böyle bir önlem sağlıklı bir karar değildir. " dedi.

Hollanda Milli Takımı'nın 16 Kasım'da Rotterdam'da G Grubu'nda Norveç Milli Takımı'na karşı seyircisiz oynayacak olmasını değerlendiren Van Gaal, "Tabii ki salı günü boş bir statta oynamak zorunda olmamızın bir etkisi olacak. Normalde Hollanda Milli Takımı'nı destekleyen 60 bin seyirci olacaktı. Bu oyunculara büyük destek veriyor ama şimdi bu olmayacak." diye konuştu.

Hollanda'da geçici hükümet dün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için 3 haftalığına "kısmi kapanma"ya gidildiğini açıklayarak, profesyonel ve amatör spor müsabakalarına seyirci alınmayacağını duyurmuştu.