Tarihi galibiyetimiz Alman basınında! 'Türkiye çılgınlığı'

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu maçında konuk olduğu Letonya'yı 90+9'da penaltıdan attığı golle 2-1 mağlup etmesi, Alman basınında geniş yankı buldu.

Tarihi galibiyetimiz Alman basınında! 'Türkiye çılgınlığı'
Tarihi galibiyetimiz Alman basınında! 'Türkiye çılgınlığı'
GİRİŞ 12.10.2021 09:52 GÜNCELLEME 12.10.2021 21:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kicker dergisi, "9 şiddetinde bir drama. Burak Yılmaz, Kuntz'un ilk kez sevinmesine izin verdi" başlığını kullanırken, "Son derece dramatik bir maçta Türkiye, teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde ilk kez kazandı ve böylece Dünya Kupası'na katılma şansını korudu" ifadelerine yer verildi.

Der Spiegel, Kuntz'un, uzatma süresinin dokuzuncu dakikasındaki galibiyet golünden sonra gözyaşlarına hakim olamadığını yazdı. Spiegel'in haberinde, grupta 15 puanı bulunan Türkiye'nin Dünya Kupası bileti için, Kasım ayında Cebelitarık ve Karadağ'a karşı galip gelmesinin zorunlu olduğu vurgulandı.

Bild gazetesi, "Türkiye çılgınlığı. Son dakika penaltısı Kuntz'u kurtardı" başlığını kullandı. Gazetenin haberinde, Türkiye'nin Letonya'ya karşı Dünya Kupası elemelerinde inanılmaz bir son dakika golüyle elde ettiği zaferi kutladığı, uzatma dakikalarındaki penaltıyla kazanılan maç sayesinde Dünya Kupası şansının devam ettiği aktarıldı.

Frankfurter Allgemeine gazetesi, "Kuntz ve Türkiye'den 99. dakikada dramatik galibiyet" başlığını kullanıp, ay-yıldızlıların kalan iki maçını kazanm ak zorunda olduğunu belirtti.

Alman kamu yayıncısı ARD'nin spor sitesi "Sportschau" ise "99. dakikada gol. Kuntz, Türkiye ile ilk galibiyetini aldı" başlığına yer verdi. Haberde, Burak Yılmaz sayesinde teknik direktör Stefan Kuntz yönetimindeki Türkiye'nin Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na katılma umudunu sürdürdüğü ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Letonyaya karsi tarihi galibiyet ha. Helal len size
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünkü maçta 4 dakika uzatma verilmişti. Penaltıyla 90+9'da gol atınca kimsenin sesi çıkmıyor. Ama GS uzatma atınca nedense herkes hopluyor.
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman teknik direktor olunca almanya da bu maci almamiza sevinmis galiba.Fatih Terim ve Şenol gunes gibi teknik direktorlerin beceriksizligi,kazanamadiklari onlarca mac oldugu halde TFF nundan milyonlarca lira aldiklari icin boyle gavur teknik adamlarina ihtiyac duyuyoruz.Yav milli takimimizi teknik direktorsuz cikarip sadece kendi basinizin caresine bakin demis olsalardi bu takim bircok maci kendi baslarina alirlardi.Teknik adamlar kompllekslerinden ve kibirlerinden hep yanlis kararlar aliyorlar.Ben yaptim oldu diye hava atacagiz diye butun takimi yikiyorlar.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar aldı başını gidiyor biri golmü attı
    Cevapla
  • El-Beyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Berlin senin gibilere konuşma ve yazma yasağı getireceksin.
    Cevapla
  • Berlin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kim dolar kim,türk lirası neyine yetmiyor. Sanki dolarla dogmuş.
    Cevapla
  • MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    80 dakika futbol yoktu.Hakan ,Burak top oymamıyor.Milli takimda olmamalı
    Cevapla
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyle dunya bunu goruyor ama bizimkiler inadina tutuyor bu bitmis tukenmis adamlari. o takimda olmasi gereken isim abdulkadir onur, pes etmeyen devamli hucum yapan genc
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle