Nihat Kahveci: Takımında uçuyor, burada mı özgüveni yok?

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Avrupa'da oynayan oyuncuların milli takımdaki performansları hakkında konuştu.

Nihat Kahveci: Takımında uçuyor, burada mı özgüveni yok?
Nihat Kahveci: Takımında uçuyor, burada mı özgüveni yok?
GİRİŞ 09.10.2021 23:23 GÜNCELLEME 09.10.2021 23:23
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu yedinci maçında Türkiye, sahasında Norveç ile karşılaştı. Müsabaka 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Karşılaşma sonrasında TRT Spor'da mücadeleyi değerlendiren eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Avrupa'da oynayan oyuncuların milli takımdaki performanslarının yeterli olmadığını söyledi. Kahveci'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Attığı her şutu tribünlere vurdu"

"Sahanın içinden gelen biri olarak şunu söyleyebilirim, bu maçı alacak olan oyunculardı. İkinci yarıda yapılan hamlelerden katkıyı ben görmedim. Yusuf PSG'ye karşı şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın yıldızıydı. Yusuf her attığı şutu tribünlere vurdu, bu kadar kötü şut atmasını beklemezdim."

"Avrupa'da inanılmaz işler yapıyor"

"Hakan Çalhanoğlu Inter'in 10 numarası. Orada iyi oynuyor ama burada o oyunu yansıtamadı. Burak Yılmaz'a saygı duyuyorum. Avrupa'da inanılmaz işler yapıyor ama burada yok."

"Sahada takım olmayı gösteremiyoruz"

"İkinci yarıda şunu nasıl kaçırdık diyebileceğimiz bir pozisyonumuz yok. Norveç son dakikada arka direkte galibiyeti kaçırdı. Sahada bir takım gördük onlarda. Avrupa Şampiyonası'ndan bugüne kadar sahanın içinde takım olmayı gösteremiyoruz."

Takımlarında uçuyorlar, burada mı özgüven kayıpları var?"

"Ben bugün 95 dakika mücadele eden bir Türk Milli Takımı görmedim. Öyle bir şey olsaydı Norveç bize baskı yapmazdı. Özgüven kaybını ben düzeltmeyeceğim. Bunu bir mentor da düzeltmeyecek. Oyuncu kendisi biraz düzeltecek kendisini. Hakan, Inter’de uçuyor. Burada mı özgüven kaybı var? Cengiz, Marsilya’da uçuyor. Burada mı özgüven kaybı var? Merih, Atalanta'da uçuyor. Burada mı özgüven kaybı var?"

YORUMLAR 32
  • MGün 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli takım hiç bir futbolcu için garanti olmamalı, bakıyoruz uzun süredir Milli takımda aynı kötü performansı devam ettiriyorlar, bu kadar kötü oyunu kendi takımlarında bir iki maç oynasalar o yıl yedek kulübesinin değişmezleri olup sene sonunda da satış listesine konmazlar mı?
    Cevapla
  • Törkiş eyirlayn 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim milli takıma iki şey lazım birisi TERİM diğeri PRİM, yoksa başarı hayal
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Teknik direktör değişmeden de bunlar vardı, kimse dillendirmiyordu maalesef. Dere geçerken AT değiştirilmez idi.
    Cevapla
  • Rngin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar milli takımı boşa geçen zaman görüyor. Sakatlanma yorulmak istemiyorlar. Asıl para kazsndıklarınyer klupler. Yani Şenol güneşe suç yok.
    Cevapla
  • Gürbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Caner hakan yusuf burak bunlarsiz bir hazirlik maci yapalim ve agirligi türkiyede oynayan türk oyunculardan olsun Cengiz ünder gibi kosan hizli oyuncu lazim cengiz topu aliyor gidiyor arkadsn gelen xok adam bir dakikada buraki bekliyor pas veriyor burskda kale yerine geti p.P. as yapiyor almayin milli maca utanin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle