Hamit Altıntop: Bu takım 6 ayda inanılmaz geriye gitmiş!

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Futbol Takımı Sorumlusu Hamit Altıntop, Letonya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 09.10.2021 17:30 GÜNCELLEME 09.10.2021 17:38
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı'nın, Norveç ile oynadığı müsabakada ortaya koyduğu performansı değerlendiren TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, “Biz her maçı kazanmak istiyoruz ama gerçeklerden bahsediyoruz. Bu takım 6 ay inanılmaz kan kaybetmiş, geriye gitmiş. Bunları maçın içinde bölüm bölüm tekrar gördük. Takım halinde hareket etmede sıkıntılar çektik” dedi.

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu yedinci maçında dün akşam sahasında Norveç 1-1 berabere kalan A Milli Milli Futbol Takımı, 11 Ekim’de deplasmanda karşı karşıya geleceği Letonya mücadelesi öncesi bu ülkeye gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. Takım otobüsüyle havalimanının genel havacılık bölümünden terminale giriş yapan milliler, pasaport kontrolünün ardından kendilerini bekleyen özel uçağa geçti.

“Bu takım 6 ay inanılmaz kan kaybetmiş, geriye gitmiş”

Uçuş öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, milli futbolcuların performansına ilişkin, “Genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. İlk maçımıza çıktık yeni bir hocamızla. Yeni oyuncular dahil oldu. Ben bu 5-6 günlük sürede genel manada memnunum. Çünkü çalışma ortamı, konsantrasyon ve iletişim çok iyiydi. 1-1 bizi memnun etmiyor. Biz her maçı kazanmak istiyoruz ama gerçeklerden bahsediyoruz. Bu takım 6 ay inanılmaz kan kaybetmiş, geriye gitmiş. Bunları maçın içinde bölüm bölüm tekrar gördük. Takım halinde hareket etmede sıkıntılar çektik. Burada bazı arkadaşlarımız performanslarının altında kaldı. Burada tecrübeli oyunculardan beklentilerimiz daha büyük. Daha fazla sorumluluk alıp daha verimli olmaları gerekir. Ama tekrar söylüyorum, genel manada 5-6 günlük çalışmamızdan memnunum. Ama oynadığımız oyunun da yeterli olmadığını kabul ediyoruz. Letonya’da üstüne koyarak daha etkili, daha verimli ve takım halinde daha iyi bir duruşla iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.



“Letonya’da kazanmak, şansımızı korumak istiyoruz”

2022 Dünya Kupası için milli takımın şansının devam ettiğini kaydeden Altıntop, “Şansımız devam ediyor ve bu şansımızı değerlendirmek istiyoruz. Kısa vadeli hedeften bahsetmiştim. Kısa vadeli hedef, dünya şampiyonasına katılmak. Bu yolda ilk sınavımızda maalesef sadece berabere oynayabildik ama Letonya’da kazanmak istiyoruz. Şansımızı korumak istiyoruz ve buradaki oyunu daha ileri taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı, daha sonra kendilerini taşıyan özel uçakla saat 15.00’te Letonya’nın başkenti Riga’ya hareket etti.

YORUMLAR 94
  • Cemal K. 2 yıl önce Şikayet Et
    Defansta ve orta sahada top çevirmek yerine, sağlam hızlı paslarla hücum futboluna geçmeli, ayrıca ilerde biri asist diğeri gol atacak 2 forvet olmalı. Kalenin önüne giden futbolcu topu boştaki arkadaşına asist etmeli. Kendi atınca kalecide kalıyor.
    Cevapla
  • Kurnaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem bunu biliyorsun elinde sihirli değnek mi var da aynı oyuncularla oynadıniz değiştirseydiniz
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Futboldan Anlasaydın sen gelirdin takımın başına gittin almanı aldın geldin...
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Caner kadro dışı bırakın
    Cevapla
  • Zafer 61 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamit Altıntop artık geçen geçti siz kendiniz geldikten sonra geçmiş döneme başarısızlık faturası çıkarmayı bırakın.... İyi olacağınıza inanıyoruz ,yalnız artık özgüven ile hareket etmelisiniz. başkalarında suçlayarak değil
    Cevapla
  • Yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Katilmiyorum, gecmise bakarak gelecegi daha iyi planlarsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle