Stefan Kuntz: Sakatımız yok ama...

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz, Norveç ile oynanacak maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz: Sakatımız yok ama...
Stefan Kuntz: Sakatımız yok ama...
GİRİŞ 07.10.2021 16:45 GÜNCELLEME 07.10.2021 17:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

A Milli Takımımızın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz, Norveç ile oynayacağımız maç öncesinde konuştu.

"Birçok doneyi gözledim"

Oyuncularla sahada olmanın farklı olacağını kaydeden Alman hoca, "Son maçların analizleri yapıldı, Galatasaray, Trabzonspor, Lille gibi takımların maçlarını gidip izledim, birçok doneyi gözledim. Hiçbiri, oyuncularımla sahada olup, nasıl performans gösterdiklerini görmekten iyi olamaz. Bunları yaptım." dedi.

"Hiç kimse kendisini kötü hissetmesin"

Oyuncularla görüştüğünü belirten Kuntz, "Evlilikte de ortak bir amaç uğruna bir araya gelmişsinizdir ve mutlusunuzdur. Oyuncularımla da konuşmalar yaptım, karar zamanı olduğunu hatırlattım. Belki ilk başta süre alamayacak oyuncular olduğunu, bu kararlara saygı duyulması gerektiğini söyledim. Hiç kimsenin kendisini kötü hissetmemesi gerektiğinden, herkesin takımın parçası olduğundan bahsettim." diye konuştu.

"Norveç'teki eksikler avantaj değil"

Norveç'in eksikleri ile ilgili görüşleri sorulan Stefan Kuntz, "Sakatımız yok ama 3 cezalımız var. Çağlar, Ozan Kabak ve Orkun yok. Norveç'teki eksikler avantaj değil. Bu oyuncular olmayabilir ama yerlerine oynayacak isimler kendilerini göstermek isteyecek, şevkle oynayacak, bu tehlikeli bir durum. Haaland, Sörloth, King gibi oyuncuların uzun vadede yerine geçemeyecekler olsa da kısa vadede iş yapabilirler" ifadelerini kullandı.

"İlk stres testimiz geldi"

"Yeni bir sayfa açmak, insanların ne yapabileceğini tekrar göstermek için bir fırsattır. Bu kısa sürede oyuncuları güçlendirmek, daha öz güvenli sahaya çıkabilmeleri için bir takım değişiklikler yaptık. İlk stres testimiz geldi. Kim sahaya çıkacak, kim kaleye geçecek, kim yedek oturacak, bu testte takım olmayı başarabiliyor muyuz, bunu anlayacağız. Yedek oyuncu, sahadaki oyuncudan yüzde 1 bile değersiz değildir benim için. Oyuncular yedek kulübesinde otururken de arkadaşlarını destekleyerek ilerlemiyorsa, hedefe ulaşmak zor olur. Bütün takıma ihtiyacımız var."

"Yapmam gereken işime konsantre olmak"

"Belli bir gerilim olabilir ama bu yaşayacağınız bir sevincin göstergesi. Son saatlere yaklaştığınızda bir tünele girmiş gibi hissediyorsunuz. Bir antrenör olarak alışıksınız ama ilave olarak yeni bir ülkenin milli takımı için çizgide olacağım, başarı elde etmeye çalışacağım. Bu da son derece olumlu bir heyecan yaratıyor. En nihayetinde yapmam gereken işime konsantre olmak."

"İki kuşak arasında denge yaratmak başarıyı getirecektir"

"Oyuncuların son maçlarını izledim, yaşlı ve genç oyuncular arasında bir denge oluşturmaya çalıştım. Bu iki kuşak arasında denge yaratmak başarıyı getirecektir. Bir tarafta deneyim, bir tarafta korkusuzluk var. Bu kombinasyonu bir araya getirdik, nasıl bir futbol oynamak istediğimizi düşünerek bir kadro oluşturdum. Bu ilk kadro, bundan sonra milli takıma katılacağın garanti değil. Şu anda kadroda olmayıp gelecekte takıma dahil olacaklar olabilir."

"Norveç maçından sonra da hiçbir şey bitmiş değil"

Eleştirilere hazır olup olmadığı sorulan Alman teknik adam, "Bir şeylerin olumsuz olacağı konusunda büyük bir kaygım yok. Yeni bir başlangıç fırsattır, sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Norveç maçından sonra da hiçbir şey bitmiş değil. Bu küçük şansa da sarılmalıyız" dedi.

"İki genç, bir deneyimli kaleci kurmaya çalıştım"

Kalecilerle ilgili fikrine de değinen Stefan Kuntz, "Kaleci konusunun büyük bir mesele olduğunu biliyorum. O yüzden Sinan Bolat'ı aldım, iki genç, bir deneyimli kaleci kurmaya çalıştım. Kaleci antrenörleri izlenimlerini paylaştı, nihai olarak kimin oynayacağına karar vereceğiz." diye konuştu.

"Şu anda Türk futbolunu değerlendirecek konumda görmüyorum kendimi"

"Şu anda Türk futbolunu değerlendirecek konumda görmüyorum kendimi. Bu 4 maçtan sonra Hamit Altıntop ile oturup bu konuda konuşacağız. Meslektaşlarımla görüşeceğim ve önümüze bakacağız."

YORUMLAR 10
  • Gürbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman yedigi ekmege ihanet etmez futbolcular ve federasyon ihanet etmezse kuntz bir türkden daha türk adsm seviyor ülkemizi ve halkimizi alman millitskimini birskti geldi ileride büyük basarilara imza atacagindan eminim kuntz chp hdp iyi partililerden daha milliyetci ve türk güvenin kuntz a iyi insandir
    Cevapla
  • Bakkal amca 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni gelen bir hocadan hemen başarı beklemek doğru bir yaklaşım degil. Stefan a zaman vermek başarıyı getirir. Alman hoca Derwal Türk futboluna çok şey kazandırdı stefanada destek vermek lazım takımı bir sisteme hazırlamak zaman ister ..
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslan yürekli rişad(kuntz) kazsnabilir.
    Cevapla
  • Nesin sen 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman her zaman almandır unutmayın
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet bahisler Norvece , Para kazanmak istiyorsaniz Norvece yatirin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle