Penaltı kaçıranlara ırkçı saldırı ve kınama

İtalya ile İngiltere arasında oynanan ve penaltılarla tamamlanan EURO 2020 finalinin ardından, İngiltere'de penaltı vuruşundan yararlanamayan futbolcular ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Penaltı kaçıranlara ırkçı saldırı ve kınama
Penaltı kaçıranlara ırkçı saldırı ve kınama
GİRİŞ 12.07.2021 12:58 GÜNCELLEME 12.07.2021 14:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) İtalya-İngiltere finaliyle tamamlandı. 90 dakikası berabere biten, uzatmalarda da dengenin korunduğu karşılaşma penaltılarla tamamlandı. Müsabakayı kazanan ve kupayı evine götüren taraf İtalya oldu.

İngiltere'de penaltı vuruşunu gole çeviremeyen Bukayo Saka, Marcus Rashford ve Jadon Sancho karşılaşmanın ardından ırkçı saldırıların hedefi oldu.

Sosyal medya üzerinden bazı kullanıcılar son üç penaltıdan yararlanamayan bu üç isme karşı ırkçı ve çirkin sözler kullanırken, paylaşımlarında maymun emoijlerine yer verdi.

İngiltere Futbol Federasyonu saldırıları kınadı

Saka, Rashford ve Sancho'ya yönelik ırkçı söylemlerin üzerine bir açıklama yayımlayan İngiltere Futbol Federasyonu, saldırıları kınadı.

İngiliz futbolculara saldırıdan ötürü üzüntü yaşadıkları belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Açıkça belirtmek isteriz ki, bu iğrenç davranışın arkasında yer alan kişileri takımın taraftarı olarak görmüyoruz. Oyuncularımıza her anlamda destek vermeyi sürdüreceğiz ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız.”

“Sosyal medya firmaları bu konuda bir adım atıp, bu gibi davranışları gerçekleştirenleri siteden uzaklaştırmalı ve yargı nezdinde gereken delilleri sağlamalı."

YORUMLAR 3
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyetin beşiği deyimini kendi kendine koyarak aslında sömürgeciliğin köleliğin ve ırkçılığın beşiği olan coğrafyadan başka ne beklenirdi? İtalyanlar penaltılarla kaybetseydi aynı şeyi yapmazlar mıydı?Zaten Lazio vs taraftarı bunu periyodik olarak yapmıyor mu..
    Cevapla
  • Ahmet Nair 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha İngiliz milli takımında oynarsanız aklınız yok.
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyetin besigi ha ben boyle meseniyeti kabul etmiyorum bunlari gordukten sonra medeniyetsiz olmayi kabul ederim
    Cevapla