Nihat Özdemir'den Şenol Güneş açıklaması

EURO 2020 sonrası gözler TFF Başkanı Nihat Özdemir'e çevrildi. Spor yazarı Attila Gökçe Özdemir ile yaptığı konuşmayı köşesine taşıdı.

Nihat Özdemir'den Şenol Güneş açıklaması
Nihat Özdemir'den Şenol Güneş açıklaması
GİRİŞ 23.06.2021 10:47 GÜNCELLEME 23.06.2021 10:50
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

EURO 2020 sonrası gözler Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'e çevrildi. Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe Özdemir'le yaptığı konuşmayı köşesine taşıdı:

"2020 VE SONRASINI KONUŞTUM"

"TFF Başkanı Nihat Özdemir’le 2020 ve sonrasını konuştum. Satır başlarını aktarayım:"

"ŞENOL HOCAMIZLA YOĞUN BİR PROGRAM"

Katar 2022 Dünya Kupası eleme maçlarındaki pozisyonumuz grup liderliği. Şenol Hocamızla yoğun bir program uygulayacağız. Bizim için yeni hedef 1 Eylül’deki Karadağ maçıdır. Sonrasında Cebelitarık ve Hollanda maçları var. Bu maçların hepsini kazanmak istiyoruz. Dünya Kupası’na katılma hedefini son maça bırakmak istemiyoruz.

"ÇOCUKLAR ÇOK ÜZÜLDÜ, SARSILDI"

İtalya maçı takımımızı çok olumsuz etkiledi. Çocuklar çok üzüldüler, sarsıldılar. O açılış maçını oynamak bir fikstür talihsizliğiydi. Sonrasında da her maça ağır baskı altında çıktılar.

"YORGUNLUK VE TALİHSİZLİK"

Zeki, Yusuf ve Burak şampiyon takımın oyuncuları. Çağlar Premier League’de müthiş bir Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi verdi. Avrupa’da oynayan çocuklarımız başarılı bir sezon geçirdiler. Yorgunluk ve talihsizlik çok yıpratıcı oldu.

"DERS ALMAMIZ GEREKEN KONU..."

Bizim ders almamız gereken konu oyunun kendisi. Dikkat edin, yere yığılıp kalan, çığlık atıp kıvranan oyuncu yok. Kandırmaca yok. Hakeme itiraz eden yok, centilmence konuşmak var. Hakemin başına toplanmak yok.

"VAR UYGULAMASI ÖRNEK..."

Oyunun örnek alınacak yanları var. En başta da VAR uygulaması. Hakemlerle VAR odası çok gerektiğinde, çok az konuştular. Hatasız denecek kadar çok doğru kararlar verdiler. Hepimize herkese örnek uygulamalar gördük. Süper Lig’imizde de görelim.

"8+6 İLE DOĞRU KARAR ALDIK"

Başkan’a 8+6 uygulamasıyla yerli oyuncu kalitesinin düşeceğini, Milli Takım’ın geleceğinin kararacağını söyleyenler de var, dedim “Böyle varsayıma dayalı iddialara sadece saçmalık derim. Hele bir uygulayalım, görsünler. Doğru bir karar aldık. Yararını göreceğimize inanıyoruz” dedi.

YORUMLAR 19
  • ismail66 2 yıl önce Şikayet Et
    su kareye bakinca türk futbolunun emekliye ayrildigini görürsünüz
    Cevapla
  • Ülkücüden 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakın avrupada oynayan oyuncu almayın. Çünkü "Sakatlanırsam kulübüm beni kızağa çeker ve biterim" korkusuyla sahada pas adı altında çok çeviriyorlar. Bunu acı bir şekilde geçen günlerde gördük. Ne koştular, ne kaleye şut attılar. Onların Avrupa derdi yok ve sakatlanıp Türkiyeye dönmek istemezler. Onların yerine Tamamıyla süperligde oynayan oyuncuları alın, bakın Avrupaya kendini göstermek için başarıdan başarıya koşarlar. Koşan takımın kazanma şansı oldukça fazla.
    Cevapla
  • taraftar 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ekibin başarısızlığı tarihe kazındı unutulmaz yapmanız gereken birz gurur varsa şenol hoca istifa yoksadaha çooookkk çileli günler geride
    Cevapla
  • Mustafa.58 2 yıl önce Şikayet Et
    Federasyonda teknik ekipte biraz gururları varsa hemen çekip gitmelidir tâbi hazır makam ve para 'dan vazgeçerlerse
    Cevapla
  • varto 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan bir. cacik olmaz. yazin bir. kenara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle