Şenol Güneş'e istifa çağrısı!

Galler'e 2-0 yenilerek EURO 2020'de ikinci mağlubiyetini alan Milli Takım'da Teknik Direktör Şenol Güneş eleştirilerin hedefi oldu.

Şenol Güneş'e istifa çağrısı!
Şenol Güneş'e istifa çağrısı!
GİRİŞ 17.06.2021 11:19 GÜNCELLEME 17.06.2021 11:19
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

EURO 2020 A Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı'mız, Bakü Olimpiyat Stadı'nda Galler ile kozlarını paylaştı. İlk maçında İtalya'ya 3-0 mağlup olan millilerimiz, bu karşılaşmayı 2-0 kaybederek turnuvadaki ikinci mağlubiyetini aldı ve üst tur umutlarını mucizelere bıraktı.

Milli Takım'ın aldığı şok yenilginin ardından spor yazarlarının hedefinde Teknik Direktör Şenol Güneş vardı...

İşte spor medyasında günün dikkat çeken yorumları:

MEHMET DEMİRKOL: RAKİBE MİNNETTAR OLMALIYIZ

Bizim Çocukları buraya getiren, aklı duyguların önünde tutup plana uygun hareket etmesiydi. Bunun dışına çıktık. İlk maçta salt tedbir alınca ağır baskı yedik altından kalkamadık ve bir tokat yedik. Dün bunun ağır uyuşturan ve güven sıfırlayan etkisininden kurtulamadık. Zeki’nin goldeki takipsizliği de yaptırdığı penaltı da asla yapmayacağı işler. Ama işte akıl ve plan gidince duygulara esir oluyorsunuz.Çok ağır paslaşarak, çok hata yaparak, çok alan bırakarak oynadık bile diyemeyeceğim. Oynarmış gibi yaptık demek daha doğru. Sadece bizde değil, uluslararası analistlerin de tahminlerinde sürpriz adaylar arasında gösteriliyorduk. Ama asıl sürprizi şu ana kadarki en dağınık ve plansız performansı sergileyerek yaptık. Rakibin beceriksizliğine minnettar olmalı. (FANATİK)



UĞUR MELEKE: BU NOKTA ACI VERİCİ

Turnuvada 24 takım sahne aldı, buraya herhangi bir iddiayla gelmeyen Makedonya ve Finlandiya da dahil hemen hemen tüm ekiplerin bir planı, bir stratejisi vardı. Biz 180 dakika sahada kaldık ve ortaya düşünsel bir hazırlık, bir akıl koyamadık bence. İlk 11’imizin yedisi beş büyük lig oyuncusu. Sekizi seneye Avrupa kupalarında mücadele edecek. Uluslararası basın bizi turnuvanın sürpriz yapabilecek ekibi olarak gösteriyordu. 17 Haziran itibariyle ortaya koyduğumuz tablo, bulunduğumuz nokta gerçekten acı verici. Defalarca dile getirdim ama bedelini ödemeye devam ediyoruz. Kadroya 30 kişi çağırmak ve sonra bunu 26’ya düşürmek için iki hazırlık maçı harcamak lükstü. Turnuvayla hiçbir ilgisi olmayan rakip seçimi de öyle (Azerbaycan-Gine-Moldova). (HÜRRİYET)



ERMAN TOROĞLU: KAVGA BİLE EDEMEDİK

Adamlarla kavga etmeye kalktık, onu bile beceremedik, oyunun sonlarına doğru. 15 kişi birden kavgaya girmeye kalktılar. Biz onu bile yapamadık. Bu milli takım için önce Federasyon'a bakarım, sonra da teknik direktöre. Ama benim için sürpriz olmadı. Türkiye'deki futbol kalitesinden böyle mili takım çıkardı. Zaten Türkiye liginde oynayan futbolcularımız azdı ilk 11'de sahaya sürdüğümüz iki maçta da.
Doldurdular 'bizim çocuklar sizin çocuklar' diye.
Benim bildiğim çocuklarım; tekmeye kafa sokardı. Maç bitince yürüyecek halleri kalmazdı. Onun için bunlar benim çocuklarım değil, sizin çocuklarınız olsun.
Hep beraber Federasyon'la, teknik direktörle mutlu yeni sezonlara... (FOTOMAÇ)



ALİ ECE: HAZIR DEĞİLİZ

Evet, neredeyse tüm oyuncularımız kulüp takımlarındakilerinden düşük seviyede performanslar sergiledi lakin Şenol hoca da maalesef EURO ve Dünya Kupası elemelerindeki teknik direktörlük performansının çok gerisinde kaldı. Hocanın analiz ekibi de fena sınıfta kaldı! Ne taktiksel, ne fizik-kondisyon, ne de mental açıdan hiç hazır değildik. Tabii İtalya, Galler ve İsviçre ile oynamadan önce Azerbaycan, Gine ve Moldova ile oynarsan ne kadar hazırlanabilirsin, o da başlı başına bir tartışma konusu. Turnuvadaki rakiplerine seni hazırlayacak seviyedeki rakipler yerine galibiyet sayımız mağlubiyet sayımızı geçsin istatistiğini kasarsak, resmi maçlarda 2’de 0 gerçek istatistiği böyle yüzümüze tokat gibi çarpar! (FANATİK)



AHMET ÇAKAR: ÜLKECE REZİL OLDUK

lkece rezil olduk. İkinci maç bitti, golümüz yok, puanımız yok hatta biraz abartırsak yakaladığımız net gol pozisyonu bile çok az. Kim ne derse desin, çok sevmemize rağmen bu başarısızlığın, daha doğrusu ortaya konan kötü futbolun baş sorumlusu Şenol Hoca'dır.
Çok tuhaf goller yiyoruz. Defansımızın arkasına atılan uzun toplarda ön liberoların desteği olmadığı için kaçan adamlar kalecimizle karşı karşıya kalıyorlar. İlk yarıya bakıyoruz, adamı kaçırdık, ofsayt taktiği desen onu yapmıyoruz, geriden koşan adamları takip etmesi gereken özellikle Okay, ama o da sahada yok. Galler önce kaçırdı, sonra da birbirine benzer pozisyonlardan birinde Ramsey ile golü buldu. Yavaş çekime bakıyoruz, arkadan elini kolunu sallaya sallaya geliyor, takip eden hiçbir oyuncumuz yok. Kaleci Uğurcan ile karşı karşıya ve golü yapıyor. Böyle goller yememeliyiz. Ama takım savunması skandal. Hadi dedik İtalya çok iyi bir takım ama Galler'in bizden ne fazlası var? Bir-iki oyuncu dışında hepsi sıradan oyuncular. (SABAH)



ÖMER ÜRÜNDÜL: CENGİZ OYNADI VE GÖRDÜK...

İlk yarıda oyunu tek taraflı Galler oynadı. Ne defans yapabildik ne top kullanabildik ne de hücum edebildik... Sonuçta devre sonunda yediğimiz golle soyunma odasına yenik girdik. Şenol Güneş ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. İkisi de doğru idi. Bu yarıda biz yüklendik, onlar oyunu geride kabul etti. Ama bu durumda dahi kontrol rakipteydi. İyi yerleşerek başarılı bir alan savunması uyguluyorlar, bize pozisyon vermiyorlardı. Zaman zaman da etkili çıkışlarla ikinci golü arıyorlardı. Bunlardan birinde de penaltı kazandılar. Maç orada bitecekti ama Gareth Bale auta attı. Bunun morali dahi bizi neticeye çevirecek oyun anlayışını getiremedi. Sadece yüklendik o kadar.! Çok kaliteli futbolcu da olsan fizik olarak hazır değilsen hiçbir şey ifade etmiyor. Cengiz, bizim için çok önemli bir kanat forveti ama 1.5 senedir maç eksiği var. Herkes Cengiz mutlaka oynasın diyordu. İşte gördük; Cengiz oynadı ve durum bu...(SABAH)



ŞANSAL BÜYÜKA: BİZ BU İŞİ BECEREMİYORUZ

Reklamlar, havalar-civalar, atmalar-tutmalar, dayanaksız böbürlenmeler, gaz üstüne gaz vermeler... Hepsi hikaye... Havamızı-civamızı çabuk bozuyorlar, ilk fırsatta gazımızı alıyorlar. Mesleğe başladığımda “sabır-sistem-vizyon” diyorlardı, aradan kırk yıldan fazla zaman geçti, geldik-gidiyoruz, gene aynı hikayeleri dinliyoruz. Voleybolda harikalar yaratıyoruz, Basketbolda Avrupa şampiyonluklarını alıyoruz, atletizmde rekorlara imza atıyoruz, jimnastikte dünyaya takla attırıyoruz, bu kadar sevgiye, bu kadar ilgiye, bu kadar bütçeye rağmen futbolda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Gerçeği kabul edelim: Biz bu işi beceremiyoruz. (MİLLİYET)



SERDAR ALİ ÇELİKLER: ARTIK EMEKLİLİK ZAMANI HOCAM

Şenol Güneş iyi bir teknik direktör idi... Ama dünya hızla değişiyor. Güncelleniyor. Herkesin ama herkesin bir planı, oyuna çıkış seti; ÇİZİLMİŞ HÜCUM PLANI var. Nedir o çizilmiş hücum planı? Galler'in bize attığı goldür. Tam 3 kez denediler ve 3. de Ramsey golü attı. 2. yarıda spiker Levent Özçelik "Hep aynı yerden geliyorlar. Engellememiz lazım" dedi. İşte bu. Hep aynı şeyi yapıyorlar çünkü ÇALIŞIYORLAR. Çalışmazsan, set bilmezsen, dünyayı takip etmezsen, OYUN'un; stratejin yoksa Vatan-Millet-Sakarya ile bir yere kadar gelirsin. Galler, aynı golden atarken sen 180 dakikada 1 tane karambol pozisyon anca bulursun. Hayati final maçında 2002 Dünya Kupası'nda giydiğin gri takım elbise totemi yaparsın. Bu seviyede artık taktik bilmeyen, set kuramayan, çizilmiş oyun planı olmayan hocaların yaşama şansı yok. Şenol Güneş'e güzel anılar için teşekkür edelim ve devrinin sonunun geldiğini kabul edelim. Maçı yorumlayan efsane teknik adam Mark Hughes, "Türkiye'nin hiçbir fikri yoktu" demiş. Sonuç her dilde aynı. Artık emeklilik zamanı hocam. (HABERTÜRK)

YORUMLAR 205
  • EMEKLİ 55 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence burda başarısız olmamızın kırılma noktası letonya maçı o maç bizi demolorize etti o maçı kazanmamız gerekiyordu. madem futbolda başarılı olmıyoruz .futbolu gündemin alt sınırlarına getirelim .
    Cevapla
  • Sporcu öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca F.terim tazminat aldı gitti,Ş.güneş trilyonları aldı gidecek .Ha umurlarındamı bence değil öyle olsa karakter gösterip o paraları almamaları lazım gelir.Suçlu aranızda federasyona bakmak yeterli vesselam...
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam sen bu işi bırak sen forvette oyuncu alma adem büyük Muammet demir gibi adamları alma sonra böyle sorumluluk bizde de sorumluluk sende olsa neolu olmasa ne olur sonuçta maaş aldın helal sana hocam
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    yih size be dakkada adamı satarsınız ne olmuş yani dünya 3üncüsü olurken iyiydi avrupa 3üncüsü olurken iyiydi yalvara yalvara getirdiniz adamı hocamı çıkıp oynayacaktı avrupada takım kurtaran futbolcular nerede avrupada şakır şakır oyna milli maçda uyu
    Cevapla
  • Maksim 2 yıl önce Şikayet Et
    Mazide yaşamayı bırak. Başarısız ise sonucuna katlanacak.
    Cevapla
  • Nurullah 2 yıl önce Şikayet Et
    İtalya maçını seyrettıgım gün hayal kırıklığımın başladığı gün oldu desem inanın yanı bukadar amatörce top oynanmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle