Milliler açılış maçında İtalya'ya kaybetti

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020'nin açılış maçında Roma Olimpiyat Stadı'nda turnuvanın ev sahiplerinden İtalya'ya 3-0 mağlup oldu.

Milliler açılış maçında İtalya'ya kaybetti
Milliler açılış maçında İtalya'ya kaybetti
GİRİŞ 11.06.2021 23:50 GÜNCELLEME 12.06.2021 01:05
Bu Habere 501 Yorum Yapılmış

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) açılış karşılaşmasında A Milli Futbol Takımı, Roma Olimpiyat Stadı’nda İtalya ile karşılaştı. Karşılaşmayı 3-0 kaybeden Türkiye, turnuvaya mağlubiyetle başladı.

İLK YARIYA UĞURCAN ÇAKIR DAMGASI

Karşılaşmaya hızlı başlayan İtalya, maçın ilk yarısında önemli pozisyonlar buldu. İlk yarıda savunmada kalan Türkiye, İtalya'ya karşılık veremedi. İtalya'nın şutlarını önlemeyi başaran Uğurcan Çakır ilk yarının 0-0 bitmesinde önemli rol oynadı.



DİRENCİMİZ 53. DAKİKADA KIRILDI

Mücadelenin ikinci yarısında da etkili futbolunu sürdüren İtalya, 53. dakikada Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Daha sonra 66. dakikada Ciro Immobile ve 79. dakikada Insigne ile 2 gol daha bulan İtalya sahadan 3-0 galip ayrıldı.



İKİNCİ MAÇ BAKÜ'DE GALLER İLE

İtalya ilk maçın ardından puanını 3'e çıkararak avantaj yakalarken sıfır puanda kalan Türkiye umutlarını bir sonraki maçlara taşıdı.

Türkiye bir sonraki maçta Bakü'de Galler ile karşılaşacak. İtalya ise yine Roma'da İsviçre ile oynayacak.



İLK MAÇLARDA YÜZÜMÜZ GÜLMÜYOR

Milliler, 5. kez boy gösterdiği Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bugüne kadar oynadığı ilk maçların tamamında mağlup oldu. İlk kez katıldığı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk maçında Hırvatistan’a 1-0 mağlup olan A Milli Takım, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ise ilk maçta İtalya’yla karşı karşıya geldi. Tam 21 yıl önce, 11 Haziran 2000’de oynanan mücadele, İtalya’nın 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlanmıştı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ilk maçında Portekiz’e 2-0 kaybeden Milli Takım, bu turnuvada ise yarı final oynama başarısı gösterdi. Son olarak 2016 Avrupa Şampiyonası’nda boy gösteren Ay-Yıldızlılar, bu turnuvanın ilk karşılaşmasında da Hırvatistan’a 1-0 kaybetmişti. 5 maçta kalesinde 9 gol gören A Milli Futbol Takımı, rakip filelere ise 1 gol attı. 2000 yılında oynanan karşılaşmada Okan Buruk, İtalya karşısında golü kaydeden isim olmuştu.



TÜRKİYE 0 - 3 İTALYA

STAT: Roma Olimpiyat

TÜRKİYE: Uğurcan Çakır - Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu (Dk. 65 İrfan Can Kahveci), Ozan Tufan (Dk. 64 Kaan Ayhan), Kenan Karaman (Dk. 76 Halil Dervişoğlu), Yusuf Yazıcı (Dk. 46 Cengiz Ünder), Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz

İTALYA: Donnarumma- Florenzi (Dk. 46 Di Lorenzo), Chiellini, Bonucci, Spinazzola, Jorginho, Locatelli (Dk. 74 Christante), Barella, Berardi (Dk. 85 Bernardeschi), Insigne (Dk. 80 Chiesa), Immobile (Dk. 81 Belotti)

GOLLER: Dk. 53 Merih Demiral (Kendi kalesine), Dk. 66 Immobile, Dk. 79 Insigne (İtalya)

SARI KARTLAR: Çağlar Söyüncü, Halil Dervişoğlu (Türkiye)

YORUMLAR 501
  • MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Futbol bir zeka oyunudur ve daha zeki olan taraf kazanır.
    Cevapla
  • Tuna 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba pirim vermeyince mi oynamiyolar milli Takim bizim topçular parayı çok sever vatan aşkı önemli deyildir para önemlidir onlar için inasallah yaniliriz birdahaki maçları alırız Hakan ve Merih kastı iyi oynamadı İtalya'da top oynuyoz diye
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    8-0 yenildiğimiz İngiltere maçlarında bile bu kadar utanç verici duruma düşmemiştik. Çünkü mücadele ederek yenilmiştik. İtlyada abartıldığı kadar futbol yok sadece baskı kurarak maç kazandılar. Sadece baskı kurarak
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Merih'in kendi kalemize attigi gol hic icime sinmedi.Hakan'in bu kadar amator top oynamasi cok dikkat cekti.Iki kilit isim macta cok kotuyduler.ve ikiside italya da oynuyor.Biraz acik mi anlattim!Futbolda italya mafyalari cok aktif.
    Cevapla
  • Ümit Çalık 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim çocuklar hepiniz iki kişilik oynayın finale kalın ve rakibimiz İtalya olsun. Kendinizi affettirin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle