İspanya-Kosova maçında kriz!

İspanya, Dünya Kupası Elemeleri'nde Kosova’yı konuk etti. Karşılaşma öncesinde ve sonrasında yaşanan krizler maçın önüne geçti.

İspanya-Kosova maçında kriz!
İspanya-Kosova maçında kriz!
GİRİŞ 01.04.2021 00:31 GÜNCELLEME 01.04.2021 00:45
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İspanya, 2022 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'nda Kosova'yı ağırladı.

İspanya karşılaşmaya Unai Simon; Marcos Llorente, Eric Garcia, Inigo Martinez, Jordi Alba; Koke, Busquets, Pedri; Ferran Torres, Dani Olmo, Morata 11'i ile çıkarken, Kosova ise maça Ujkani; Hadergjonaj, Dresevic, Vojvoda, Aliti, Kokolli; Halimi, Kryeziu; Rashica, Celina; Muriqi ile çıktı.

Karşılaşmayı İspanya 3-1 kazandı. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri Olmo, Torres ve Moreno atarken Kosova'nın tek sayısı ise Besar Halimi ile geldi.



Dün düzenlenen ve Kosova Teknik Direktörü Bernard Challandes'in de yer aldığı basın toplantısında ise bir isim krizi yaşanmıştı. Kosova Milli Takımı ekibiyle medya arasında 'Kosova' ismini kullanmama nedeniyle yaşanılan gerginlik de dikkatleti çekmişti. İspanyol muhabirin 'Takım hocasına soruyorum' demesinin ardından Kosova teknik heyeti 'Hangi takım hocası lütfen söyler misiniz?' diyerek ısrarcı olmuştu.

İSPANYA, KOSOVA'YI TANIMIYOR

İspanya, Kosova'yı devlet olarak tanımayan ülkeler bloğunda yer alıyor. İspanya Dışişleri Bakanı Arancha González Laya ise bunun futbol maçı olduğunu, bir spor olduğunu, sorumlu olanın FIFA olduğunu ve maçın çerçevesini çizecek olanların da kurallar olduğunu açıklamıştı.



'BÜYÜK HARF' KRİZİ

Maçın resmi yayıncısı olan kanalda ise Kosova'nın kısaltmasının 'kos' olarak küçük harflerle yazılması ise sosyal medyada bazı kullanıcıların tepkilerine neden oldu. İspanya Futbol Federasyonu da, maç anonsunda Kosova'nın adını küçük harflerle kullanmıştı. 

YORUMLAR 44
  • Osmanlı Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı düşmanı kossslar, Osmanlı ne yaptı ise bunlara koslari çok iyi bilirim çıkarları için gözünü kırpmadan öz kardeşini satar. Daha fazla söze gerek yok. İspanyollar doğru olanı yapmışlar bende aynı fikirdeyim Türkiye tanıdıda ne oldu, Türkiyenin yanında mı hayır.
    Cevapla
  • Che 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafasını yaşıyırsun sen
    Cevapla
  • Che 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafasını yaşıyırsun sen
    Cevapla
  • Komedi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp etmişler ne gereği var futbolla yatıp kalkan ülkeydi
    Cevapla
  • kazanmak 2 yıl önce Şikayet Et
    bu maçı ispanya kazanmamış. kazanan kosova.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye bunu haber yapıyorsunuz ki. Adamlar tanımadıkları bir ülke için gayet doğal olanı yapmışlar. Bizde ola ki Kıbrıs Rum kesimi ile aynı pozisyonu yaşasak İspanyollar gibi davranılmasını sonuna kadar desteklerim.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ispanya ile oynanan maclarda isp kücük yazilmali bizde ispanyayi devlet olarak tanimiyoruz
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    zeytin dalı haraketinda sana destek veren tek ülke ispanya !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle