Şenol Güneş: Bu bütün antrenörlere hakarettir

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Uluslararası Ekonomi Forumu'nda soruları yanıtladı ve eleştirilere cevap verdi.

Şenol Güneş: Bu bütün antrenörlere hakarettir
Şenol Güneş: Bu bütün antrenörlere hakarettir
GİRİŞ 26.11.2020 15:46 GÜNCELLEME 26.11.2020 15:47
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Macaristan yenilgisi ve Uluslar C Ligi'ne düşülmesinin ardından kendisine yönelik eleştirilere tepki gösteren Şenol Güneş, "Maaş konusu çok konuşuluyor. Geriye dönüp baktığımda nereden geldiğimi bildiğim için nereye gittiğimi de bilirim. Sadece bana değil, aynı zamanda yöneticilere ve başkana da söylendi. Sanki burada para kaçırılıyor. Algı o kadar boyutunu aştı ki, söyleyenler bile konunun ne olduğunun farkında değiller" dedi. 

 

 

"BÜTÜN ANTRENÖRLERE HAKARETTİR"

Aldığı parayla ilgili gerekli açıklamayı TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yaptığını kaydeden Güneş, "Fransa'yı yendiğimiz zaman Deschamp'tan daha mı fazla para almalıydım? Ben her şeye rağmen bir gazeteciden şikayetçi olmam. Haddim de değildir ama bana yalan haber söyleyerek, beni ekonomiyle vurmak istemesi milli takım teknik direktörüne, bütün antrenörlere hakarettir" ifadelerini kullandı.

 

 

"Rakamlar, kargaşayla yönetilmez" diyen Güneş şöyle devam etti, "Sevgiyle, saygıyla, güvenle, hukukla yönetilir. Kin ve nefret tohumlarının olduğu yerde futbol da olmaz. Sabır, sessiz çığlığa benzer. Kendi içinizde onu yaşarsınız. Sabır, ardır ve aynı zamanda sessiz bir sırdır. Eleştiriyi hakarete çeviriyorsanız, o sizin duygularınızla alakalı bir şeydir.

Bir kişi kendini savunmak durumunda kalıyorsa o iş bitmiştir. Ben kendimi savunmuyorum. Geldiğim ve gittiğim yol bellidir."

"BENDEN SONRA DÜNYA KUPASI'NA GİTTİKLERİNİ HATIRLAMIYORUM"

Yaşamını yitiren Arjantinli efsane Maradona'yı da değerlendiren Güneş, "70'li yılların başında televizyon yoktu evlerde. Ortak alanda televizyon izliyorduk. Maradona dünya çapında futbolcu oldu. Biz futbolcu oluyorsak bu tip markalarla oluyor. Bunlar bizi futbolcu yapıyor. Büyümek ve marka olmak kolay değil" dedi. 

Güneş, kendisine yapılan eleştirilere bir kez daha tepki gösteren Güneş, "Bugünün şartları değişti. Yoklukla bugüne gelen bir Maradona markası var. Yoklukta bir Dünya Kupası geçirdik. Tesadüf diyorlar. 2002'de Dünya Kupası'na katıldık. Benden sonra Dünya Kupası'na gittiklerini hatırlamıyorum. 2002'de öyle ağır eleştiriler vardı ki. Oyuncular "Biz bunlara cevap vereceğiz" dediler. Kime ne söyleyeceksin?" ifadelerini kullandı.  

"YABANCI FUTBOLCUYA KARŞI DEĞİLİM"

Yabancı oyuncuya karşı olmadığını belirten Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş şöyle konuştu;

"Bizim ülkemize döviz kazandırmamız lazım. Yusuf Yazıcı, Cenk Tosun birer örnektir. Yabancıya karşı değilim. Konu bu değil ki. Asıl önemli olan, önce biz üretim yapacağız. Elbiseyi, fabrikayı biz yapacağız. Aynı şekilde yurt dışına satma şansımız var. Bizde de Burak'lar, Yusuf'lar, Hakan'lar, Mert'ler... Bunlar, karakter olarak da çok güçlü çocuklar ama büyümek ve marka olmak kolay bir iş değil. Beşiktaş'la 2 sene şampiyon olduk, takım artıya mı eksiye mi gitti? Galatasaray şampiyon oldu bütçeleri nereye gitti? Ama şu an durumumuz nedir?"

Övgü beklemediğini kaydeden Güneş, "Avrupa Şampiyonası'na katıldığımız için övgü beklemiyorum. Kötü sonuçla eleştirilebilirim. Bana yakınım da düşmanım da ayna tutmalı" diye konuştu. 

YORUMLAR 25
  • vlk 3 yıl önce Şikayet Et
    tartışmasız türkiyenin en iyi hocası
    Cevapla
  • Mehmet Sakarya 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya adamda taktik sıfır
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün hakaretler sana hemen diğer antrönerleri sokmaya çalışma kendine destek için. İsitifa et ayrıl git. Yaşlandın artık geçmişle yaşanmaz
    Cevapla
  • ZaZaKi 3 yıl önce Şikayet Et
    kazara bi dğnya kupasına gittiler başka ne var hikaye yüksek ücretler ve yabancılar futbolu bitirdi türk futbolu ölmüştir başınız sagolsun... herkes cebinin derdinde gerisi hikaye...
    Cevapla
  • Kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepinizi kınıyorum. Bu eleştiriler gerçekten anlamsız. Siz hoca olsanız para almadan mı çalıştıracaksınız. İsteseniz istemeniz milli takımın en başarılı hocalarından bir tane Sizin gibiler yüzünden kim gelse başarılı olamadan gidiyor. Siz Şenol hocadan daha başarılı olacak bir hoca ismi verin size adam diyeyim. Yok sa sadece kendinizi tatmin etmek için yazar durursunuz.
    Cevapla
  • Avrupadan 3 yıl önce Şikayet Et
    suclu olan futbolcular.kendi takimlarinda oynuyorlar milli takimda iyi oynamiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle