Ümit Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hakkını kaybetti

Ümit Milli Futbol Takımı'mız, İngiltere deplasmanında mağlup olarak Avrupa Şampiyonası'na gitme şansını sona erdi.

Ümit Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hakkını kaybetti
Ümit Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hakkını kaybetti
GİRİŞ 13.10.2020 23:53 GÜNCELLEME 14.10.2020 00:52

Avrupa U21 Şampiyonası Elemeleri 3. Grup maçında Milli Takımımız İngiltere'ye konuk oldu.

 

 

Molineux Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İngiltere 2-1 kazandı. Bu sonuçla ay-yıldızlılar sahadan puansız ayrıldı ve Avrupa Şampiyonası'na gitme şansı matematiksel olarak sona erdi.

Karşılaşmanın 17. dakikasında Hüseyin Türkmen'in kendi kalesine attığı golle ilk yarı 1-0'lık İngiltere üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda dakikalar 53'ü gösterdiğinde Millilerimiz penaltı kazandı ve topun başına Halil Dervişoğlu geçti. Halil penaltı vuruşundan faydalanamadı. Bu kez 84. dakikada İngiltere kazandığı penaltıda NKetiah direğe nişanladı. Aynı Nketiah dakikalar 88'i gösterdiğinde bu kez savunma arkasına sarkarak buluştuğu topu filelerle buluşturdu. Ay-yıldızlı ekip 90+2. dakikada Halil Dervişoğlu ile farkı 1'e indirdi ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Millilerimiz grubunda oynadığı 8 maçın ardından 7 puanda kaldı ve 5. sırada kaldı. İngiltere ise 8. maçında 22 puana yükselerek liderliğini sürdürdü.

 

 

MAÇ TABLOSU

Stat: Molineux

Hakemler: Delajod Willy, Hicham Zakrani, Philippe Jeanne (Fransa)

İngiltere: Ramsdale, Aarons, Godfrey, Guehi, Justin, Bellingham, Dasilva (Dk. 63 Eze), Skipp, Hudson-Odoi (Dk. 85 McNeil), Sessegnon, Nketiah

Türkiye: Altay Bayındır, Serkan Asan, Hüseyin Türkmen, Ravil Tagir, Cemali Sertel (Dk. 74 Rıdvan Yılmaz), Oğulcan Ülgün (Dk. 81 Erkan Eyibil), Berat Özdemir (Dk. 89 İlker Karakaş), Ahmet Canbaz (Dk. 46 Burak Kapacak), Ömer Faruk Beyaz, Halil Dervişoğlu, Güven Yalçın

Goller: Dk. 17 Hüseyin Türkmen (Kendi kalesine), Dk. 88 Nketiah (İngiltere), Dk. 90+2 Halil Dervişoğlu (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 18 Halil Dervişoğlu, Dk. 79 Burak Kapacak (Türkiye), Dk. 38 Skipp, Dk. 41 Bellingham (İngiltere)