Şenol Güneş: Yabancı sınırlamasından yanayım ama...

Yabancı sayısının azaltılmasından yana olduğunu açıklayan Şenol Güneş, altyapıdan yetişen oyuncuların kadroda yer alması gerektiğini söyledi.

Şenol Güneş: Yabancı sınırlamasından yanayım ama...
Şenol Güneş: Yabancı sınırlamasından yanayım ama...
GİRİŞ 15.07.2020 15:26 GÜNCELLEME 15.07.2020 15:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Şenol Güneş, yabancı sayısının azaltılmasından yana olduğunu açıkladı. Güneş, yaptığı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni açıkladığı yabancı kuralı konusunda konuşurken, kulüp ve antrenörlerin ödüllendirilmesi konusunda da mesajlar verdi. 

"Yerli + yabancı karması başarıyla uygulanmalı"

Şenol Güneş, "Ben yabancı sayısının azaltılmasından yanayım. Ancak; bunu hayata geçirirken, kulüplerimizde yerli + yabancı karması başarıyla uygulanmalıdır diyorum" ifadelerini kullandı. 

Altyapıdan yetişen oyuncular için öneri

Deneyimli teknik adam ayrıca, "Altyapıdan yetişen oyuncular 25 kişilik maç kadrosunda yer almalı. Bu konuda eğitim açığımız var" görüşünde. 

"Kulüp ve antrenörlere ödüller verilmeli"

Öte yandan Şenol Güneş, kulüp ve antrenörler için bir ödül sistemi olması gerektiğine dikkati çekti. Güneş, "Oynadığında kulüp ve antrenörlere teşvikler, ödüller verilmeli. Milli Takım'a alındığında da ödüllendirilmeliler” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni yabancı kuralı

2021-2022 sezonunda takımların sözleşme yapabileceği yabancı oyuncu sayısı 12'ye, sahada yer alabilecek oyuncu sayısı 7'ye düşecek. Ayrıca ilk 11'de bir de altyapıdan yetişmiş futbolcu olacak. 

Altyapıdan oyuncu kadroda olmak zorunda

Federasyonun yeni yabancı kuralıyla birlikte, kadrolarda izin verilen sayı 3 sezon içinde kademeli olarak azaltılacak. Gelecek sezon takımlar 14 yabancı ile sözleşme imzalayabilecek. Ancak; sahada yalnızca 8 yabancı futbolcu görev alabilecek. 21 kişilik maç kadrosunda altyapıdan da mutlaka 1 oyuncu olması gerekiyor. (Milliyet)

YORUMLAR 14
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu rekabet olmayınca, yabancı sayısı maksimum 6 olunca (sahada), dışarıda kalan banko oynayan 5 futbolcu da diyor ki ne de olsa yerim garanti her mevkide yabancı futbolcun olsa bak o zaman nasıl çalışırlar, ama maalesef buna sistem müsaade etmiyor.
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözde vizyoner yalı çocuğunun nihat abisiyle birlikte azaltmaya çalıştığı sınır boşuna çer çöpü doldurmadı takıma elbette bunların vizyoneri de bu kadar oluyor işte ben beceremiyorsam rakibimi de aşağıya çekeyim
    Cevapla
  • Nazif 3 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş da yerli oyuncularla ı başarılı oldun
    Cevapla
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi onun için mi şampiyonlar ligi grubundan birinci çıkarken ilk 11 de hep Türk oyuncuyla oynadı! İroni bi tarafa kendin klüp yönetirken hep yabancı iste sen milli takıma geçince nerde kaldı sınır :-)))
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    sinirlamayi destekleyen futboldan anlamiyor
    Cevapla
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    gs uefa kazandiginda 3 yabancisi vardi. bizdekiker yabanci degil ki. çöl çöp... topla topla getir. turkiyede otnayan yabanci futbolcularin %90 i turkiyedeki yetli futbolculardan kalitesiz. yabanciya karsi degiliz kalitesiz yabanciya, ununu elemis elegini asmış emeklisi gelmis, emekli olmadan 3-5 milyon daha cebe indirmek icin gelen yabanciya karsiyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle