Milli Takım'ı bekleyen büyük tehlike!

A Milli Takım'ın Dünya Kupası elemelerindeki Finlandiya maçı, Nations League ve Euro-2020 elemelerinde torbamızı belirleyecek.

Milli Takım'ı bekleyen büyük tehlike!
Milli Takım'ı bekleyen büyük tehlike!
GİRİŞ 09.10.2017 13:42 GÜNCELLEME 10.10.2017 00:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Kaybedersek ve Macaristan Faroe'yi yenerse Nations League'de C Ligi'ne, Euro-2020 elemelerinde de 3. torbaya gerileyeceğiz A Milli Takım, bu gece 21.45'te deplasmanda oynayacağı Finlandiya karşılaşmasıyla FIFA 2018 Dünya Kupası elemelerini noktalayacak.

Sadece prestij değil

Bu geceki maçın prestij dışında UEFA Milli Takımlar sıralaması açısından da büyük önemi var. Ve bu sıralama yeni başlayacak Nations League'de takımların hangi kategoride yer alacağını belirlemekle kalmayacak EURO-2020 elemelelerine hangi torbadan girileceği de bu sıralamayla ortaya çıkacak.

Türkiye, dünkü maların ardından sıralamada 25'inci sırada ama Finlandiya maçını kaybetse de maçlarını bitiren Romanya'yı geçerek 24'üncü sıraya çıkacak. Romanya 26.057 puanla eleme maçlarını bitirdi. Türkiye elenirse 26.117 puana ulaşacak. Beraberlikte puanımız 26.537, kazanırsak 27.357 olacak. Bunlar 0-0 ve 1-0'a göre hesaplanan puanlar. Atılacak ve yenecek goller puanlarda küçük oynamalara yol açıyor.

Macaristan tehlikesi

Elemelerde dün gece oynanan maçlar sonrası İskoçya, Romanya, Karadağ ve Slovenya, Türkiye'yi geçme şanslarını kaybetti. Ancak Macaristan Salı günü oynanacak maçın sonucuna göre Türkiye'yi sıralamada geride bırakabilir. Macarlar, konuk edecekleri Faroe'yi yenerlerse 26.486 puana ulaşıyor ve Finlandiya'ya yenilmemiz halinde 24'üncü sırayı alıyor. Türkiye Finlandiya'dan puanla dönerse Macaristan'a da geçilmemeyi garantiliyor.

UEFA Milli Takımlar Sıralaması'nda 13-24 arasındaki ülkeler Nations League'de B Ligi'ne girecek. Bu takımlar EURO-2020 kurasında da ikinci torbada yer alacak. Türkiye Finlandiya'da kaybeder, Macaristan'da Faroe'yi yenerse 24'üncü sıra Finalndiya'nın olacak ve Türkiye Nations Leage'de  C Ligi'ne inecek. EURO-2020 kurasında ikinci torbaya geri dönmek için de C Ligi'nde grubunu lider bitirmesi gerekecek. (NTV Spor)

YORUMLAR 25
  • örnek alın 6 yıl önce Şikayet Et
    züğürt tesellisi torbaya mı kaldık. hangi torbadan giderse gitsin ne fark eder. bu oyun anlayışıyla en hafif torba bile balyoz gibi ağır gelir bizim milli takıma.artık şu futbolla alakası kalmamış oyuncuları temelli gönderin. genç yetenekleri oynatın.izlandayı örnek alın.
    Cevapla
  • anadolutaraftarı 6 yıl önce Şikayet Et
    bakmaksan göremessin lucescu.. adam bulamıyormuşmuş.iki kupa almış anadolu takımından en az üç tane futbolcu varken sadece görüntü olsun diye kaleciyi yedek alırsan tabi adam bulamassın.
    Cevapla
  • vatansever hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    finlandiya karsisina ampute milli takimi ile cikilsin ! ayaklari yok ama yurekleri var fatih terimin primide bu yurekli insanlara verilsin
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar başarısızlık neden? Futbolun da FETÖsü var mı acaba? En tepeden, en alta kadar gözden geçirilmeli. Öncelikle futbolu medyadan uzaklaştırmak şart.
    Cevapla
  • Barbar 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani futbol oynansın ama kimse TV’de izlemesin öyle mi? İyi fikir...
    Cevapla
  • BESYOCU 6 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin evlatlarına habire matematik çalış dersen.. futboluda matematikle geçmeye çalışırlar.. onun yeri ayrı bunun yeri ayrı 80 milyonluk türkiye de 11 tane iyi futbolcu çıkmıyorsa işleyişte bir sıkıntı var demektir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle