Şölen başlıyor! EURO 2016'da açılış maçı bugün

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası bugün saat 22:00'de oynanacak olan Fransa - Romanya karşılaşması ile başlıyor.

Şölen başlıyor! EURO  2016'da açılış maçı bugün
Şölen başlıyor! EURO 2016'da açılış maçı bugün
GİRİŞ 10.06.2016 10:50 GÜNCELLEME 11.06.2016 00:21

Beklenen gün nihayet geldi. A Milli Futbol Takımımız’ın mucizeye imza atarak katılma hakkı elde ettiği 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, görkemli bir törenle başlıyor. Paris’te yer alan 80 bin kapasiteli Stade de France’deki açılış maçında ev sahibi Fransa ile Romanya kozlarını paylaşacak.

Bu futbol şöleninden hemen önce de İsveçli şarkıcı Zara Larsson ile dünyaca ünlü DJ David Guetta, açılış töreninde seyircilere unutulmaz bir an yaşatacak. İkili ayrıca Euro 2016’nın resmin şarkısını da beraber seslendirerek dev turnuvanın startını verecek.

Pogba’ya dikkat!

51 maça sahne olacak Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda bu kupayı daha önce 2 kez kazanma başarısı gösteren ve 3. kez ev sahipliği yapacak Fransa, Romanya maçıyla taraftarılarının huzuruna çıkıyor.

Karim Benzema’nın kadroya alınmadığı Horozlar’ın bu maçtaki en önemli silahları Juventus’un yıldızı Paul Pogba ile Atletico Madrid’de muhteşem bir sezon geçiren Antonie Griezmann olacak.

Maçın hakemi Kassai

Daha önceki turnuvalarda, İlie, Petrescu, Moldovan, Gheorghe Hagi ve Popescu gibi Türkiye’deki futbolseverlerin de yakından tanıdığı futbolcuların forma giydiği Romanya ise güçlü defans hattıyla dikkat çekiyor. Elemelerde 10 maçta sadece 2 gol yiyen Rumenler’in kadrosunda Gençlerbirliği’nden Bogdan Stancu ile Osmanlıspor’dan Torje yer alıyor. Takımın açılıştaki en önemli kozu ise 31 yaşındaki tecrübe Mihai Pintilii olacak. Karşılaşmada Macaristan Futbol Federasyonu’ndan Viktor Kassai düdük çalacak. Macar hakemin yardımcılıklarını ise György Ring ve Vencel Toth üstlenecek.  

Açılış maçı TRT 1’de

Paris’te start alacak Euro 2016’nın ilk maçı olan Fransa-Romanya mücadelesi TSİ 22.00’den itibaren TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. 8 yıllık aranın ardından Avrupa Arenası’na çıkan A Milli Takımımız’ın maçları da TRT 1 televizyonundan ekranlara gelecek. Turnuvanın açılış maçı da dahil çeyrek ve yarı finaller ile kupanın sahibini belirleyecek final maçı 4K’dan futbolseverlere ulaşacak. Turnuvanın tüm heyecanı, maç önü, devre arası, maç sonu ve gün boyu canlı bağlantılarla TRT tarafından izleyicilere aktarılacak.

FRANSA - ROMANYA

FRANSA: Lloris, Evra, Rami, Sagna, Koscielny, Kante, Payet, Matuidi, Pogba, Griezmann, Giroud
ROMANYA: Tatarusanu, Filip, Chiriches, Grigore, Sapunaru, Hoban, Popa, Pintilii, Stanciu, Andone, Stancu
STAT: Stade de France
HAKEM: Viktor Kassai (MAC)
YAYIN: TRT 1