Milli futbolcular oruç tutacak mı? Terim açıkladı

Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016 turnuvasının Ramazan ayına denk gelmesiyle 'Futbolcular oruç tutacak mı?' polemiği başladı.

Milli futbolcular oruç tutacak mı? Terim açıkladı
Milli futbolcular oruç tutacak mı? Terim açıkladı
GİRİŞ 25.05.2016 15:23 GÜNCELLEME 25.05.2016 15:31
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

EURO 2016 öncesi TRT Spor'da katıldığı özel bir programda hazırlık kadrosunu açıklayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maçların 'Ramazan Ayı'na gelmesi sebebiyle oyuncuların oruç tutup, tutmayacağı ile ilgili konuştu. 

"Benim antrenörlüğüm dönemimde böyle şeyler hiçbir zaman sorun olmadı" diyen Terim, "Fransa'da tek Müslüman takım biz olacağız. Ramazan ayı bizim için bu anlamda çok önemli. Eğer maça uzun zaman varsa, oyuncular oruç tutabilir. Ama iş varsa, sonra tutarlar. Bu sağlıkları için önemli çünkü. Biz onların yerine tutarız, zaten hep birlikte tutuyoruz. O sıcak ortamda iki antrenmanın olduğu günde oruç tutmak, sağlıklı olmayacaktır. Ama bizim arkadaşlarımız, futbolcularımızın manevi ortamını çok iyi sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 163
  • -ibrahim- 7 yıl önce Şikayet Et
    Fatih hocamız açık açık isteyen tutar demiş ama anlayana. Ayrıca hocayı eleştirenler aç ve susuz oruçluyken sahada 2 tur koşsunlar bakalım ...Öyle klayyeden yazıp 1 ay sonra oruçlu kafayla ilk fırsatta camilerde klimanın altında şekerlemesinler. Yinede keşke bu prova mübarek Ramazana denk gelmeseydi demektende kendimi alıkoyamıyorum. Bu dünyada ALLAH'A ibadetten başka herşey geçicidir önemsizdir. ÖNemsiz herşey son nefese kadar. Varsa ihlaslı bir ibadetin kabirde nur olur yanarr ....
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Oruç farzdır tutulur başarı ancak o zaman gelir
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Fatih hoca kısaca tutan tutar tutmayan tutmaz demiştir. Her ne kadar Euro 2016' da tek Müslüman ülke biz isek de ismi yabancı ama inancı Müslümanlık olan futbolcular da vardır.
    Cevapla
  • talha 7 yıl önce Şikayet Et
    sanki futbolcular da oruç tutmak için can atıyodu... tutmak isteyen tutar kardeşim. fatih hocanın buna karşı çıkacağını sanmıyorum. o sadece kendi düşüncesini söylemiş.
    Cevapla
  • Mehmet ALTUN 7 yıl önce Şikayet Et
    İş varsa oruç tutulmayacak mı? İş dediğin ne ? Futbol. Tuhaf bir yaklaşım. Allah'ın farz kıldığı bir ibadet futbol gibi gereksiz bir aktiviteye değişmek..."Kim âhiret kazancını isterse, onun kazancını artırırız. Kim de dünya kazancını isterse, ona da istediğinden veririz, fakat onun ahirette hiçbir payı yoktur" Şura Suresi 20.ayet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle