Almanlar'ın saçmalığı böyle yalanlandı!

Bild Gazetesi'nin, Türkiye'nin bundan sonra Almanya'da yetişen Türk futbolcuları kadrosuna katmak istemediğini iddia ettiği haber yalanlandı

Almanlar'ın saçmalığı böyle yalanlandı!
Almanlar'ın saçmalığı böyle yalanlandı!
GİRİŞ 17.11.2015 11:37 GÜNCELLEME 17.11.2015 11:37

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi olan Bild, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Almanya’da yetişen Türk oyuncuları kazanmaya çalışmayacağı yönünde Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ile anlaşmaya varmak istediğini iddia etti.

Gazetenin internet sayfasında, “Türkiye, Alman yeteneklerini daha fazla ayartmak istemiyor” başlığıyla yer alan haberde, TFF’nin, DFB ile bu konuda uzlaşmaya çalıştığı savunuldu. İki federasyon arasında genç yeteneklerle ilgili bir çekişmenin yaşanmamasının hedeflendiği ve bir futbolcunun Alman genç milli takımlarında oynamaya karar verdiğinde, TFF’nin bu oyuncudan vazgeçmesinin planlandığı ileri sürüldü.

Haberde, TFF’nin buna karşılık Almanya Milli Takımı’na aday olmayan Türk oyuncuların Türkiye’de fırsat bulmaları için DFB’nin oyuncu izleme sisteminden yararlanmak istediği kaydedildi. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in bu plana onay vermeleri gerektiği de ifade edildi.

İsteyen gelebilir

Türkiye’nin, Katar’a karşı oynadığı karşılaşmada ilk kez forma giyen Yunus Mallı’nın Türkiye tarafından kazanılan son oyuncu olabileceği yorumu da yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ise Bild’in haberini kesin bir dille yalanladı. Ay-yıldızlılar, A Milli Takımımız’ın kapılarının Avrupa’da top koşturan bütün Türk oyunculara her zaman sonuna kadar açık olduğunu aktardı.

Yetkililer önümüzdeki dönemde teknik heyetin istemesi halinde Almanya veya başka bir ülkede forma giyen Türk oyuncuların, FIFA kuralları dahilinde Türkiye’ye kazandırılacağını vurguladı.

KAYNAK: MİLLİYET