Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı öncesi sürpriz

Galatasaray'ın eski futbolcusu Çek Tomas Ujfalusi, Çek Cumhuriyeti-Türkiye karşılaşmasını değerlendirdi.

Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı öncesi sürpriz
Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı öncesi sürpriz
GİRİŞ 08.10.2015 18:08 GÜNCELLEME 08.10.2015 18:09

TRT Spor'da yayınlanan Derece programında Bener Onar'a konuşan Tomas Ujfalusi, Çek Cumhuriyeti-Türkiye karşılaşması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"KALEDE CECH OYNAMAYABİLİR"

"En büyük değişiklik kaleci olacak. Gazetelerde şu an Petr Cech'in oynamayacağı yazılıyor. Basel'de forma giyen Tomáš Vaclik'in oynamasını bekliyoruz. Teknik direktör de bunu teyit etti bir anlamda. Onun dışında da 1 ya da 2 oyuncu değişmesini bekliyorum.   

"VACLIK GENÇ BİR KALECİ"

"Sparta Prag'dan tanıyorum Vaclik'i. 2-3 ay birlikte oynadık. Orada iyi maçlar çıkarıp Basel’e transfer oldu. Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan 26 yaşında genç sayılabilecek iyi bir kaleci. Milli takımın geleceği, ama Cech’i hepimiz biliyoruz 45 yaşına kadar oynayabilir.

NECID ZORLUK ÇIKARIR MI?

Necid topla iyi oynayan, tek pası iyi yapabilen bir sporcu. Kale önünde de çok güçlü. Sakatlığı sonrası maç oynamaya ve form tutmaya başladı. Hızlı değil ama güçlü bir fiziği var.

"HAKAN BALTA'NIN TECRÜBESİ YETER"

Hakan Balta’yı iyi tanıyorum. Çok akıllı bir oyuncu. Necid’e karşı çok da özel bir şeyler yapmasına gerek kalmayabilir. Çok tecrübeli bir oyuncu. Milli takım, Şampiyonlar Ligi’nde sayısız maça çıktı. Burada tek konu Türkiye üzerindeki baskı.

"TERİM BERABERLİĞE OYNAMAZ"

Fatih Terim’i hepimiz iyi biliyoruz. Her zaman kazanmak isteyen biri. Çekler de beraberlik için oynamayacak. Türkıye’nin beraberliğe oynaması hata olur. Zaten çok kaliteli isimlerden kurulu bir takım Türkiye. İki takımın da maça çok agresif başlayacağını düşünmüyorum. Çok zor bir karsılaşma olacak.

"TÜRKİYE DAHA KALİTELİ BİR TAKIM"

Türkiye’nin avantajı kaliteli oyunculardan oluşması. Herkesin en iyi performansı ortaya koyması lazım. Umarım Türkiye play-offları geçer ve Fransa’ya gider. Ben de zaten yorumcu olarak orada olacağım. Otele gidip Fatih Terim’e ve diğer arkadaşlarıma başarılar dilemek isterim elbette.

"KADERABEK SAVUNMADA ZAAF YAŞAYABİLİR"

Şu an özellikle sağ kanatta kimin oynayacak bilmiyoruz. Bremenli Gebr Selassie’ye de forma giyebilir ama bu sezon Bremen’de çok da şans bulamadı. Kaderabek kaliteli ama çok ofansif. Savunmada zaafları var"