UEFA'dan Arena'ya ret! İzin verilmedi

UEFA, 13 Ekim'deki Türkiye-İzlanda milli maçının Bursa Timsah Arena'da oynanmasına izin vermedi. Karşılaşma, Konya Torku Arena'da yapılacak.

UEFA'dan Arena'ya ret! İzin verilmedi
UEFA'dan Arena'ya ret! İzin verilmedi
GİRİŞ 09.09.2015 11:49 GÜNCELLEME 09.09.2015 15:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hollanda'yı yenerek A Grubu'nda 3. sıraya yükselen A Milli Futbol Takımımız, grupta kalan maçlarını Çek Cumhuriyeti (deplasman) ve İzlanda ile oynayacak.

UEFA yetkilileri dün Türkiye Futbol Federasyonu sorumluları ile birlikte inşaatının son aşamasına gelinen Bursa Timsah Arena Stadı'nı inceleyerek kontrol etti. Yapılan incelemenin ardından İzlanda maçının oynanmasının bu statta oynanmasının imkansız olduğu kararına varıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu da UEFA'dan gelen bu rapor üzerine Türkiye-İzlanda maçının Timsah Arena yerine Konya Torku Arena'da oynanmasını kararlaştırdı.

"Timsah Arena"nın açılış tarihi ertelendi"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, taraftarın "Timsah Arena" olarak adlandırdığı yeni statta, tüm eksikler giderilene kadar maç oynanmamasına karar verildi.

UEFA heyeti, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileriyle statta kapsamlı bir inceleme yaptı. 

Bursaspor'un Spor Toto Süper Lig'de 29 Eylül Pazartesi günü Eskişehirspor ile yapacağı maçın da "Timsah Arena" yerine Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacağı belirtildi. 

 

YORUMLAR 4
  • dursun 8 yıl önce Şikayet Et
    Konyada istanbulun uzağında oynanamali
    Cevapla
  • Muharrem 8 yıl önce Şikayet Et
    Konya artık milli maçların merkezi olmalı..isabetli bir tercih olmuş..
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Bursa Stadi süper olmus, MasALLAH!!! Ama yinede Konya oynanmasi lazim, Konya Stadi ve Seyircilieri gercekten cok süperdi MasALLAH... Her Milli Mac Konyada oynansin!
    Cevapla
  • hüdavendigar 8 yıl önce Şikayet Et
    konya dan herkes memnunken neden saha değiştirilmek istenir ki?? illa zor yoldan mı doğruyu yapacağız??
    Cevapla