Fatih Terim'i derbide şaşırtan olay

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, iki hazırlık mücadelesi öncesinde açıklamalarda bulundu...

Fatih Terim'i derbide şaşırtan olay
Fatih Terim'i derbide şaşırtan olay
GİRİŞ 13.11.2013 15:18 GÜNCELLEME 13.11.2013 17:08

Terim, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde tribünlerde yankılanan 'İmparator Terim' tezahüratları için de yorum yaptı: Ben de şaşırdım açıkçası

A Milli Futbol Takımımızın  Teknik Direktörü Fatih Terim, Kuzey İrlanda ve Belarus maçları öncesinde özel
açıklamalarda bulundu...

"GENÇ OYUNCULAR OYNAMAYI HAK EDİYORSA..."

"Genç yetenekli oyuncular oynamayı hak ediyorsa gidenin yerine de aranmadan  hemen alınması gerekiyorsa onlar da burda olur. Yarışma anında çok formda olan  oyuncular vardır. Belki de hiç milli takımda oynamamıştır. Ama o sonucu almak  için o oyuncuya ihtiytacı vardır. "

"BİZE ÇAĞIRTSINLAR KENDİLERİNİ"

"Kadro esnektir. Çağırdığımız birçok arkadaşımız var kendileriyle ilk defa kısa  görüştüm. Biz bu formaya layık gördük onları. Bundan sonra bu formayı almak onların elinde. Bize çağırttırsınlar kendilerini. Kimilerine yanlış olabilir,  eksik olabilir. Milli Takım herkesin takımı olduığuna göre herkesi dahil etmeye  çalışıyoruz."

"BAŞARILI OLDUĞUMUZ YILLARA BAKARSAK..."

"Bizim başarılı olduğumuz yıllara bakarsak hep beraber olduğumuz yıllardır.  Herkesin bize isimler gönderdiği bir ortamdır. bunun olmaması için hiçbir neden  yok. Kazanınca da kaybedince de hepimizin takımı."

"2. LİGDEN BİR TANE İNSAN YOK MU?"

"Bu ülkede 2. Lig'den bir tane insan yok mu ya? Harika maçlar oluyor. Bazı  maçlar Süper Lig'deki maçları özendiriyor. Niye çağırmıyorsun peki? Ben seni  çağırdığımda neredeydin? Beyoğlu Yeni Çarşı'daydın. Amatör Lig'den ilk kez gelen  Abdullah'tır. Hemen çağır, olmazsa olmaz" dedim"

SELÇUK İNAN'I MİLLİ TAKIMA NEDEN ALMADI?

"Bizim zaten bir takımımız var. Bazı arkadaşlarımızı özellikle çağırmadım.  Selçuk bizim için çok öenmli bir oyuncudur. Benim için de Milli Takım için de  önemlidir. Çok var almadığım. Arda, Burak ve Gökhan'ı da almayacaktım. Arda  mesela az oynayacak. Sakatlığı var zaten. Bazı takımlarla konuşup oyuncuları  almadık Nuri gibi. "Bazı arkadaşlarımızı bile bile almadım. Ama bu sadece  diğerlerini görmek için. Selçuk da biraz dinlensin istedim. Başka bir şey  olamaz. Ben geldiğim günden itibaren buraya da (Milli Takım) oraya da  (Galatasaray) Selçuk hep oynuyor."

"FORMSUZ OYUNCUYU ALMAMA GİBİ BİR DURUMUM..."

"Benim Milli Takım teknik direktörlüğümde formsuz oyuncuyu almama gibi bir  durumum yok. Burada düşünürken bir takım oyuncuları görebiliyorsak görelim diye  çağırdık. Bundan sonraki maçımız 5 Mart'ta."

"DUBAI'DE RUSYA İLE OYNAYABİLİRDİK, İSTEMEDİK"

"Dubai'de Rusya ile maç oynayabilirdik. Gidip geliş ve hava durumu dolayısıyla  oyunculara zarar vermesin diye bu hakkımızı kullanmadık. Dubai'de hangi  seyirciye oynayacaksın. Allah izin verirse bundan sonra yapabilirksek 2 sene ve  4 sene içinde tüm takvimleri doldurmak istiyoruz. "

"ADANA MEMLEKETİM OLDUĞU İÇİN DEĞİL..."

"1990'dan beri Adana'da hiç maç oynamadım bilerek. Adana zaten Milli maçları hak  eden bir şehir memleketim olduğu için değil. Yönetim kurulu ve TFF Başkanı zaten  birçok maçı Anadolu'da oynamak istiyor. Gerekirse resmi maçları da. UEFA ve FIFA  normlarına uyan stat çok önemli. Bu şekle gelmiş her yerde oynamaya adayız.  Muhakkak ki Arena ve Saracoğlu önemli statlar. Ama diğerlerini de FIFA ve UEFA  normlarına uyarsa oralarda da oynayacağız. Mersin'i seçmemizin nedeni Adana'ya  hem yakın hem de tarihlerinde milli maç yok."

"YAKIN TEMASI YAPMALIYIZ"

"Yakında Bursa stadı var, Mersin'e yapılan çok güzel bir Arena var. Birçok  yerimiz var. Ben şunun inancını taşıyorum. Hep beraber derken biz de bir  yerlerde olmalıyız oyuncularla beraber. O yakın teması yapmalıyız. Çok güzel  organizasyonları Kayseri'de yaptık. Her şey çok mükemmeldi. Resmi oynayamıyorsan  özel maçları orada oynarsın. Oraya da ayrı bir heyecan gelir."

"...HOLLANDA MAÇINI SEYİRCİ ALIRDI"

"Ülke şunu gösterdi ki son Fenerbahçe Stadı'ndaki Hollanda maçında bir tek kötü  söz söylemeden milli takımına sahip çıkacağını gösterdi. Öne geçseydik o gün  seyirci maçı oyuncularla beraber alırdı."

"O NİYE , BU NİYE ÇAĞ DIŞI"

"Milli maçlar kulüpler üstü bir ortamda seyredilmeli. Hepimizin bir kulübü var.  Aidiye duygusu önemlidir, ama hepimizin esas sahip olduğu bir takım var o da  Türk Milli Takımı. O oyuncu niye alındı, bu niye gol attı çağ dışı bir şey. Hele  hele milli duygularımızın bir araya geldiği günlerde savaş, olabilir, önemli  günler olabilir. Bu bizim örfümüzde, aile terbiyemizde var. Sahaya geldiğimizde  milli takıma sahip çıkacağız. Milli Takım'ın seyircisi olmalı. Benim kırmızı  beyaz tişörtüm olmalı ve maça onla gitmeliyim. Hollanda'ya gidiyoruz her yer  turuncu. Bu olgu milli takım oyuncuları için çok önemli. Yoksa kulüp  yarışmalarının altında kalırsa milli takım sıradan olur. "

"ÇOK GÜZEL GÜNLER YAŞADIK"

"Biz bu dünyada 7.'likleri de gördük. Oralara layığız. Yavaş yavaş da oralara  geri gideceğiz. En son aklımızda kalan 2008'in tadı damağımızda. Çok güzel  günler yaşadık. Hasan Doğan'ı da rahmetle analım. Bunlara ihtiyacımız var bizim.  2016'da bunları yaşama ümidiyle geldik. Hollanda maçının bozukluğunu atmış  değilim. Açmayalım konuyu diyoruz yine açıyoruz. Bizim esas amacımız o olmalı.  Oralarda bulunmak lazım."

"İMPARATOR FATİH TERİM TEZEHÜRATLARI..."

"Bize böyle bağırınca insan daha çok sorumlu hissediyor kendisini. Gurur  duyuyorsun ama ayrıca bir sorumluluk getiriyor bu. Her dakika yapılan başarıyı  anlatmaktan hoşlanmıyorum. Galatasaray seyircisiyle özel bir bağım var. Ama  ülkedeki insanlarla her gün beraberim. Biz hep beraber çok şey başardık. Bugün herkesin hakkı vardır başarılarda. Ön planda ben görünsem de Türkiye'deki tüm  seyircileri bir tarafa atamayız. Kiminin duası, kiminin tezahuratı bunlar çok  önemli. Yarı final, finalden döndük. İlk kez Avrupa Şampiyonası'na gitmişiz.  rkadaşlar bir dönem kimi yensek 40 sene yenmemiştik. "

"TÜRK FUTBOLUNUN ÖNEMLİ YERLERE TAŞINMASI İÇİN..."

"Bu gelişimde kimse beni milli takım teknik direktörü olarak görmesin. Türk  futbolunun önemli yerlere taşınması için TFF ile birlikte çok başka şeyleri de  bir araya getirecek bir insan olarak görülsün. Farklı projelerimiz var. Daha  büyük bir resim, çerçeve var. Güzel şeyler olacak."

"YENİDEN YAPILANMA LAFINI KULLANMIYORUM"

"Yeniden yapılanma lafını kullanmıyorum. Dizayn edelim dedik. yeni bir şey  kuralım istedik. Ben ülkeyle her şeyi paylaşan biriyim. Doğru bildiğimi de  söylemeye çalışırım. hak ettiği için uğraşan didinen herkes gelecek buraya.  Oynasın biz takip ediyoruz. Bu rekabetten bize güzel bir takım doğar. Daha  enteresan isimleri çağıracağız. Bu sefer niyetim başka şeyleri de paylaşmak.  Kimlere teklif ettik, kimler etti, kimler etmedi. Kimler nereyi seçti. "

"KIZMADAN, ALINMADAN, SADECE DOĞRULARIN..."

"Kızmadan alınmadan, sadece doğruların bilinmesi açısından açıklayacağız.  Eskiden hiç seslenmedik. Onları da paylaşacağız halkla. Bulduğumuzu,  uğraştığımızı, teklif götürdüğümüzü. Eğer seçmezse onlara saygı duymamız  gerektiğini anlattık."