Kasımpaşa, yeni transferleriyle gülüyor
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın, ligde ilk üç haftada attığı 5 golün tamamına yeni transferleri imza koydu.

Geçen sezon ligi 6. sırada bitirerek tarihinin en başarılı dönemini yaşayan teknik direktör Shota Arveladze'nin çalıştırdığı lacivert-beyazlı takım, bu sezon başında kadrosunu Ryan Babel (Ajax), Ryan Donk (Club Brugge), Sanharbi Büyüksal "Malki" (Roda), Oscar Scarione (Saint Gallen), Andre Castro (Porto-kiralık), Kubilay Aktaş (Saint Etienne) ve Orhan Şam (Fenerbahçe) ile güçlendirdi.
Sezona Kardemir Karabükspor deplasmanında aldığı 2-0'lık yenilgiyle başlayan Kasımpaşa'nın daha sonra Kayserispor ve Torku Konyaspor karşısında aldığı galibiyetlere yeni futbolcuları damga vurdu.
- Yeniler attı, galibiyetler geldi
Sezonun ilk galibiyetini ligin 2. haftasında kendi seyircisinin önünde Kayserispor karşısında 3-1'lik skorla elde eden lacivert-beyazlıların gollerini yeni transfelerden Castro, Scarione ve Babel kaydetti.
Portekiz'in Porto takımından kiralanan Castro, Kayserispor maçının 9. dakikasında lacivert-beyazlı takımın bu sezonki ilk golünü attı. Geçen sezon İsviçre Ligi'nde St. Gallen forması altında attığı 21 golle "gol kralı" olan Oscar Scarione, lacivert-beyazlı forma altında ilk golüne Kayserispor karşısında buldu. Arjantinli futbolcu maçın 23. dakikasında penaltı vuruşundan Kayserispor ağlarını havalandırmıştı. Lacivert-beyazlı takımın bir diğer yeni transferi Hollanda futbolunun önemli isimlerinden Babel'de bu maçta Kasımpaşa kariyerinin ilk resmi golüne imza attı. Babel, Kayserispor filelerine takımının 3. golünü gönderdi.
- Konya'da yeniler son dakikalarda sahneye çıktı
Torku Konyaspor deplasmanında 90. dakika golüyle 3 puan alan Kasımpaşa'da goller yine yeni transferlerden geldi.
Maçın henüz 3. dakikasında Ali Çamdalı'nın golüyle geriye düşen lacivert-beyazlılar, 77. dakikada Suriye asıllı Türk futbolcu Sanharib Büyüksal ile beraberlik golünü buldu. Kasımpaşa'da galibiyeti 90. dakikada sahneye çıkan Hollandalı yıldızı Babel getirdi. Babel 90. dakikada kafa golüyle Kasımpaşa'nın Konya'da 3 puanla dönmesini sağladı.
Geride kalan ilk üç haftada lacivert-beyazlılar da Babel iki, Scarione, Sanharib Büyüksal (Malki) ve Castro birer gol kaydetti.
AA