Mehmet Baykan milletvekili adayı oldu!

Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Baykan, Ak Parti'den Konya Milletvekili adayı oldu.

Mehmet Baykan milletvekili adayı oldu!
Mehmet Baykan milletvekili adayı oldu!
GİRİŞ 09.04.2023 18:12 GÜNCELLEME 10.04.2023 00:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler öncesi, siyasi partiler milletvekilliği listelerini YSK'ya teslim etti. 

Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Baykan, Ak Parti Konya Milletvekili aday adayı olmuştu. 

Başta Konya ve tüm spor camiasının önemli isimleri arasında yer alan Baykan, milletvekili adayı oldu. Baykan, 15 kişilik adaylık listesinin 6. sırasında yer aldı. 

59 yaşındaki Mehmet Baykan, adaylığının kesinleşmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Rabbim mahcup etmesin" dedi.

 
Ak Parti Konya Milletvekili aday listesi ise şu şekilde:

  1. Tahir AKYÜREK
     
  2. ​Orhan ERDEM
     
  3. Selman ÖZBOYACI
     
  4. Meryem GÖKA
     
  5. Abdullah AĞRALI
     
  6. Mehmet BAYKAN
     
  7. Ziya ALTUNYALDIZ
     
  8. Latif SELVİ
     
  9. Mustafa Hakan ÖZER
     
  10. Faruk ÖZÇELİK
     
  11. Burhanettin SEVENCAN
     
  12. Saadet Armağan GÜLEÇ KORUMAZ
     
  13. Ercan USLU
     
  14. Hümeyra SAÇKESEN
     
  15. Muhammed ZEREN




Mehmet Baykan kimdir?

1964 yılında Konya’da doğan Mehmet Baykan, ilk spor yöneticiliğine 1988 yılında Konya Taşkentspor Kulübü’nde başladı. Konya Futbol İl Temsilciliği ve Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendikten sonra 1998 – 2011 yılları arasında 13 yıl boyunca aralıksız olarak Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı’nı yürüttü. Baykan, 2 yıl süre ile de Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Spor Danışmanlığı görevinde bulundu.
 
2001 yılında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Mehmet Baykan, 2007’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Sportif Fair Play Kariyer Dalı Şeref Diploması” ile ödüllendirildi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda çeşitli dönemlerde görevler alan Mehmet Baykan, ilk kez 2004 – 2006 yılları arasında Dr. Levent Bıçakcı başkanlığında TFF Yönetim Kurulu üyesi oldu. Ardından 14 Şubat 2008’den Haziran 2011’e kadar da önce merhum Hasan Doğan, daha sonra da Mahmut Özgener başkanlığındaki TFF Yönetim Kurulu’nda asil üye olarak bu göreve devam etti. 29 Haziran 2011’de Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında oluşturulan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi’nde tekrar görev alan Baykan, amatörlerden sorumlu yönetim kurulu üyeliğini üstlendi. Baykan, son olarak 27 Şubat 2012 tarihinde seçilen Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF Yönetim Kurulu’na seçildi.

Futbolun yanı sıra Tekvando Federasyonu ve İzcilik Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapmış olan Mehmet Baykan, 1999 ve 2009’da düzenlenen Türk Spor Şuralarında Şura üyeliğinin yanı sıra 2009 Şurası’nda divan başkan yardımcılığı da yaptı.

Mehmet Baykan, Aralık 2009’da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı  görevine getirildi. 08 Ekim 2011 tarihinde yapılan genel kurulda yeniden genel başkanlığa  seçilen Baykan, Temmuz 2012 tarihiyle bu görevini devretti.

Mehmet Baykan, spor federasyonlarının özerkleşmesi ve spor kulüpleri kanunu çalışmalarına bakanlık ve genel müdürlük bazında katkılarda bulundu. Baykan, Bisiklet, Tekvando, Halter gibi federasyonların genel kurullarında divan başkanlıklarının yanı sıra bir süre Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetimini kayyum olarak da üstlendi.

Mehmet Baykan, 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı görevine atandı.

9 Eylül 2011 tarihinden itibaren Spor Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Mehmet Baykan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Baykan, Ak Parti Konya Milletvekili adayı oldu. 

Ak Parti Konya Milletvekili adayı Mehmet Baykan

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 5
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Spora ne faydası olduki??
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset ve futbol birbirine hep mesafeli olmuş :)) Ha birde son on yılda olduğu gibi bu yılda Feneri şampiyon yapacaklar anlaşılan :)))
    Cevapla
  • Deli Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mecliste ne iş yapacak ki...
    Cevapla
  • Samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı mübarek etsin inşallah
    Cevapla