Endonezya ile FIFA arasında İsrail gerilimi: U20 Dünya Kupası askıya alındı

20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı düzenleyecek Endonezya ile FIFA arasında İsrail gerilimi yaşanıyor. FIFA, ev sahibi ülkede turnuvaya katılacak İsrail hakkında veto çağrısı yapılması nedeniyle kura çekimini askıya aldı.

GİRİŞ 29.03.2023 00:01 GÜNCELLEME 29.03.2023 09:08
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı düzenleyecek Endonezya'da, turnuvaya katılma hakkı elde eden İsrail'e veto çağrısı yapılınca, FIFA organizasyonu askıya aldı.

Kriz, maçlara ev sahipliği yapacak Bali Adası'nın valisinin, İsrailli futbolcuları ağırlamayacaklarını açıklamasıyla başladı.

Filistin sorunu sebebiyle İsrail ile diplomatik ilişkisi bulunmayan Endonezya'nın devlet başkanı Joko Widodo, FIFA ile yapılan müzakerelere rağmen dış politikalarını değiştirmeyeceklerini söyledi.

Widodo, "Müzakerelerin ardından İsrail'in katılımına izin versek bile, Filistin'e olan güçlü desteğimiz devam edecek. Uymamız gereken FIFA kurallarına göre hareket edeceğiz. Ancak bu siyasi duruşumuzu değiştirmeyecek." dedi.

FIFA, Endonezya Futbol Federasyonu ile devam eden müzakereler nedeniyle 31 Mart'ta yapılması gereken kura çekimini iptal etti.

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya, 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması halinde futbol tarihindeki en geniş katılımlı organizasyonu gerçekleştirecek.

KAYNAK: NTV
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 76
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bizimkilere ders olsun musluman ulkeleri butun iliskileri dondursa itrail icecek su bulamaz arap ulkeleridir itraile yasatan simdi kinamakla yetiniyorlar
    Cevapla
  • Kafkasyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Helâl olsun endenozyalı kardeşlerime olay budur
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahhhh ah bütün Müslüman devletler bunu yapsa uyuz köpeğe dönecek itrail ama nerde.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hepinizden
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle